Mamabloggers Borrel - Hofhouse Den Haag

Mamabloggers Borrel | Hofhouse in Den Haag

Afgelopen week bezocht ik samen met een aantal andere Mamablogger een nieuwe eetgelegenheid in Den Haag, het Hofhouse. Ter ere van de opening mochten wij kennis komen maken met dit unieke horecaconcept. Dit was meteen een goed moment voor een nieuwe MamaBloggers Borrel.

Mamabloggers Borrel - Hofhouse Den Haag

Na onze geslaagde MamaBloggers Borrel in februari bij Roots in Rotterdam, nodigde Miss Publicity ons deze keer uit om langs te komen bij het Hofhouse in Den Haag. Deze nieuwe hotspot in Den Haag is nog maar 2 weken open. Hier vind je 8 verschillende horecabelevingen, verspreid over 6 vaste eilanden en 2 pop-up elementen die per seizoen wisselen.

Het Hofhouse is zeer goed bereikbaar, want het ligt pal naast het Centraal Station en er zijn diverse grote parkeergarages in de buurt. Ik kwam met de trein en moest nog wel even zoeken, want ik had gedacht dat het aan de andere kant van het station zou zijn. Maar tussen de hoge gebouwen van de ministeries vond ik dan toch de ingang. Jammer dat het niet zo’n mooie dag was, want anders hadden we ook op het ruime terras kunnen gaan zitten. Ik kan mij zo voorstellen dat het hier rond de lunch- en borreltijd gezellig druk is.

 

In een mooie grote en lichte ruimte (van maar liefst 1.000 m2 meter) kregen wij een lange tafel toegewezen en langzaam kwam iedereen binnen druppelen. Aanwezig waren Charlotte (Lovely Charlotte), Miriam (MeervanMir), Lisette (Lisette Schrijft), Linda (Mamaliefde), Merel (Lotus Writings), Barbara (Mama met een Blog), Karin (Maak Het Vrolijk) en Hannek en Marijke (Mama’s met Thee). We appen bijna dagelijks met elkaar, maar toch had ik sommige nog niet eerder in levende lijven gezien.

Gelukkig kregen we een lange tafel toegewezen, want al snel kregen we diverse hapjes aangeboden van de verschillende restaurantjes. Er waren verschillende frieten van Burgerz, houtoven pizza’s van Italiaan Da Portare VIA, tortilla’s met heerlijks dips van MadMex en oosterse hapjes van Noomi. Samen met SLA en Toastable zijn zij de vaste restaurants van het Hofhouse. Speciaal voor ons hadden ze ook een cocktail gemaakt van Aperol Spritz.

  

Ook de twee pop-up stands van dit seizoen nodigde ons uit om te komen proeven. Zo had Zilt en Zalig voor ons  oesters. Gelukkig waren er deze keer meer mama’s die het wel lekker vonden of toch nog eens opnieuw probeerde. Er werd ons uitgelegd dat je de oester niet moet doorslikken meteen, maar voor de smaak juist wel op moest kauwen. Nadat we de oester op hadden, werd de schaal gevuld met champagne. De combinatie van het zoute restant in de schelp en de bubbels was verrassend lekker.

Lekkernijs nodigde ons ijs om naar haar ijskar te komen. Daar toverde ze van verse vruchtenmoes en vloeibare stikstof ter plekke voor ons heerlijk ijs. Door het toevoegen van de vloeibare stikstof kwam er allemaal rook vrij en dat gaf er een magisch effect aan. Het ijs was heerlijk en zeker een aanrader om Lekkernijs te vragen als je eens een feestje geeft.

 

Het Hofhouse

Hofhouse kun je vinden in Den Haag, pal naast het Centraal Station. Hier kun je terecht voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. in de prachtige open en lichte ruimte liggen de verschillende horecaconcepten centraal en krijgen de bezoekers letterlijk een kijkje in de keuken. De locatie beschikt over circa 350 zitplaatsen en biedt ook ruimte voor take-away. Buiten is ook een openbaar terras. Naast de verschillende horecaconcepten is er natuurlijk ook een bar met een groot assortiment speciaal bieren, wine by the glass, spirits en cocktails. In Hofhouse worden het gehele jaar door diverse evenementen georganiseerd.

 

 

Conclusie

Wij hebben een super gezellige avond gehad bij Hofhouse. Het is zeker een plek om terug te komen. Niet alleen vanwege de centrale ligging, maar ook omdat er voor iedereen keuze is in verschillende gerechten. Of je nu zien hebt in pizza, Mexicaans, oosters of salade, iedereen bestelt zijn eigen bordje. Het concept van een foodcourt ken ik wel uit de tijd toen ik in Australië woonde, maar had ik in Nederland nog niet ergens terug gezien. Wel moet ik zeggen dat we daar dan aten bij de verschillende fastfood restaurants. Hier vind je wel wat betere  kwaliteit maaltijden. Het is ook zeker leuk om met je kinderen naar toe te gaan, als was het alleen maar voor het spectaculaire ijs. Hou ook hun agenda in de gaten, want regelmatig worden er hier ook leuke (kinder)activiteiten georganiseerd.

Overige informatie over Hofhouse

Openingstijden : Ma-Woe 07:30-21:30 | Do-Vrij 7:30-23:00 | Zat 09:00-23:00 | Zon 10:00-21:30
Adres : Rijnstraat 10, 2515 XP Den Haag
Website : www.hofhouse.nl
Facebook : www.facebook.com/HofhouseDenHaag
Instagram : www.instagram.com/hofhouse_denhaag 

Dank jullie wel Hofhouse en MissPublicity voor de uitnodiging en de Mamabloggers voor de gezellige avond!

Spread the love

19 thoughts on “Mamabloggers Borrel | Hofhouse in Den Haag

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.