weekoverzicht #26

Weekoverzicht | Never a dull moment #26

Het jaar is alweer voor de helft om! Deze week leek de zomer ook alweer voorbij te zijn, want we hadden veel regen. De week was weer goed gevuld met leuke dingen zoals een etentje met mijn vader, een Mamabloggers Borrel, lunchen in Den Haag en tot slot een weekendje naar de Eemhof van Center Parcs.

weekoverzicht #26

Zondag 25 juni

We hadden een weekend zonder plannen en dat is ook wel eens lekker. We hebben de hele ochtend een beetje geluierd in huis. ’s Middags kwam opa even op de koffie en daarna zijn we toch ook nog maar even naar buiten gegaan. Het was de hele dag regenachtig geweest, maar nu uiteindelijk toch droog. We gingen wat drinken bij een van ons favoriete cafeetjes. We wilde op het terras zitten, maar helaas was alles nog erg nat. Binnen vonden we gelukkig nog een tafeltje, maar het duurde wel erg lang voordat ik bij de serveerdes de aandacht had getrokken om onze bestelling op te nemen. Favoriet is hier de Nachos, want hier hebben ze een mix van naturel chips en die met kaas. Ik lust alleen de naturel en de rest eet graag die met kaas. Iedereen blij!

We hadden het bakje nachos nog niet leeg, toen ons werd verteld dat we toch wel wisten dan we over 10 minuten weg moesten, want de tafel was gereserveerd voor diner. Euhh nee, ik had speciaal deze tafel gekozen, omdat daar geen bordje gereserveerd op stond. Gelukkig kwam de bedrijfsleider haar al snel haar excuses maken en zei dat we natuurlijk langer mochten blijven en als we wilde eten, ze een tafeltje voor ons zou regelen. Eerlijk gezegd hadden we niet zo’n zin meer om te blijven. Dat begreep ze ook wel en vroeg ons wel een beoordeling achter te laten, zodat ze hier intern nog even aandacht aan kon besteden. Leek mij een prima plan.

Op weg naar huis reden we langs Leiden Culinair, een jaarlijkse markt waar verschillende restaurants van Leiden hun specialiteiten aanbieden. Normaal ga ik daar elk jaar wel even naar toe, maar door het weer was het er nu niet van gekomen. Van een collega had ik ook nog 5 overgebleven muntjes gekregen. Omdat het nu toch droog was en we nog moesten eten, gingen we even kijken. Het was er gezellig druk! De meiden kozen voor een pannenkoek met kaas en wij voor een broodje Pulled Pork. Na nog een ijsje te hebben gegeten, was het tijd om naar bed te gaan.

Maandag 26 juni

Maandag is altijd een saaie dag. Dan gaan we naar school en moet er gewerkt worden. ’s Avonds kwam Hello Fresh langs. Ik was vergeten de maaltijden te kiezen, dus was het een grote verrassing wat er in de doos zou zitten.

Dinsdag 27 juni

De dag begon met de staking van de leraren in het basisonderwijs. Zij willen een beter salaris en minder werkdruk. Hierdoor gingen de scholen een uurtje later open. Omdat ik niet hoef te werken op dinsdag, hadden we mooi een uurtje langer kunnen uitslapen, was het niet dat ik een afspraak had gemaakt bij de huisarts. Ook havik met nadruk gevraagd om een vroege afspraak, zodat we daarna op tijd op school konden zijn. Daar zaten we dus om 8.00 al in de wachtkamer…

Ik wilde graag dat de huisarts even keek naar mijn knie, waar ik al 3 weken last van heb. Helaas blijkt het een verrekte pees te zijn, onder mijn knieschijf. Dit kan wel 6 weken duren voordat dat herstelt. Ze kon nu dus nog niet veel voor mij doen en verwees mij door naar de fysio. Kleine Zus was ook mee, want zij heeft al bijna een week een splinter onder haar voet, waar wij niet eens naar mogen kijken. De assistent mocht dat gelukkig wel en haalde hem er voor haar uit. Ze onderging dit zonder te huilen! Grote meid. Op weg naar huis haalde we lekkere broodjes bij de supermarkt en ging thuis nog even rustig met zijn allen ontbijten, voordat de meiden naar school moesten.

Ik fietste daarna door naar de stad om koffie te drinken met vriendinnen. Helaas kreeg een van de meiden op weg naar de stad een lekke band en moest afzeggen. Nu ik toch in de stad was, kon ik meteen mijn nieuwe Leidse Gympen ophalen! Ik had dat maandag na werk willen doen, maar toen was de winkel al dicht.

’s Avonds waren wij door mijn vader uitgenodigd om te komen eten in een nieuw Arabisch restaurant in de stad. Hij had er lovende recensies over gelezen in de krant en had wat te vieren. Het was namelijk 50 jaar geleden dat hij af studeerde, 49 jaar gelden dat hij mijn moeder trouwde en aan het einde van deze week  ging hij voor 4 weken naar China, voor zijn werk. Genoeg reden dus voor een familie etentje.

We werden vriendelijk ontvangen en het eten was lekker. Maar het duurde allemaal alleen erg lang en bij de bestelling van de toetjes ging het helemaal mis. De ijsjes werden niet tegelijker tijd gebracht en die van Papa’s Liefste kwam helemaal niet meer. Gelukkig waren de ijsjes zo groot, dat de meiden ze niet helemaal opkregen. Uiteindelijk gingen we pas na 21.00 de deur uit. Veel excuses en voor de kinderen nog een extra waterijsje 😉

Woensdag 28 juni

De meiden gingen na school een extra dagje naar de BSO, want ik moest de hele dag werken in het ziekenhuis. Thuis wachten er een leuk pakketje op ons van FruitFunk met lekkere gezonde tussendoortjes zonder suiker in leuke verpakkingen van Paw Patrol en Minions. De meiden hebben ze meteen geproefd natuurlijk en vond ze erg lekker. Die gaan de komende dagen mee in de lunchtrommel.

Na het eten stapte ik weer op mijn fiets naar het station. Helaas was stond de brug open, waardoor ik net de trein, met daarin Charlotte, miste. We hadden vanavond afgesproken in het Hofhouse, een nieuwe horecaconcept in Den Haag, voor de tweede Mamabloggers Borrel. De tijd die ik moest wachten op de volgende trein, gebruikte ik goed om in de uitverkoop op het station nieuwe shirtjes te kopen.

  

Helaas stapte ik in de trein naar Den Haag HS ipv Den Haag CS. Ik had namelijk de sprinter moeten hebben ipv de intercity en die stond op 8A ipv 8B. Gelukkig kon ik in HS snel een andere trein pakken naar CS.

We kregen bij het Hofhouse diverse heerlijke hapjes en drankjes aangeboden, van de 8 verschillende (pop-up) restaurants die je daar vindt. Als toetje kregen we ijs gemaakt met vloeibare stikstof. Magisch om te zien, met al die rook. Echt een aanrader om ook heen te gaan met je kinderen.

Lees hier meer over onze Mamabloggers Borrel bij het Hofhouse

Donderdag 28 juni

Na een rustig ochtendje, nam ik alweer de trein naar Den Haag CS (deze keer wel op het juiste perron). Daar had ik afgesproken met Miriam, Linda en Merel om te gaan lunchen bij Dudok.

De reden van deze gezellige afspraak was ook omdat we bij op het Binnenhof langs mochten komen bij de Pop-up Van van Allocacoc. Dit merk heeft diverse leuke stekker- en computeroplossingen. Met hun Volkswagen busje stonden ze vandaag in Den Haag om hun PowerCube te promoten. Iedereen die langs liep en lid werd van hun Facebookpagina kreeg een PowerCube mee. Ook is er een prijzenpakket te winnen als je een leuke foto maakt met de PowerCube en deze post op Instagram.

 

Na nog een klein rondje door de Primark, was het tijd om weer naar huis te gaan en stond ik precies om 15.00 weer op het schoolplein. Daarna moest ik door naar de fysio. Die gaf mij wat oefeningen en tapte mijn knie in. Dat scheelde meteen een stuk, zeker met fietsen.

Thuis gekomen moesten we meteen weer weg, naar de stad voor het paspoort van Grote Zus. De vorige keer was dat niet gelukt deze te verlengen, omdat beide ouders daarvoor moeten tekenen. Snel pasfoto’s gemaakt en naar het stadhuis. Daar bleek mijn afspraak al om 15.30 te zijn geweest ipv 17.00, zoals ik in mijn agenda had gezet. Gelukkig mochten we toch een nummertje trekken. Helaas bleek het weer voor niets, want ik had ook het paspoort van Papa’s Liefste mee moeten nemen…. Opnieuw een nieuwe afspraak gemaakt voor volgende week. Als troost een ijsje gehaald bij Roberto’s! ’s Avonds kon ik die er meteen mooi weer afsporten 😉

Vrijdag 29 juni

Al vroeg stond opa op de stoep, die wilde zijn vliegticket uitprinten. Zo konden de meiden nog snel even met hem knuffelen, want vanmiddag zou hij op het vliegtuig naar China stappen. Aangekomen bij de VSO, bleek Kleine Zus haar rugzak te zijn vergeten en kon ik dus weer terugfietsen…. (gelukkig had ik nu die tape om mijn knie)

Uit werk/BSO was het snel alle tassen en koffers bij elkaar zoeken, want we gingen een weekendje naar Center Parcs! Ik denk dat de meiden dit de allerleukste weekendjes weg vinden en ze stuiterde dan ook door het huis. Het is maar een uurtje rijden naar de Eemhof, dus waren we er zo. We kreeg een mooi huisje, aan het water en vlakbij het zwembad en de Action Factory. Zodra we de deuren openzetten van het huisje, werden we welkom geheten door de eenden.

Zaterdag 1 juli

Helaas regende het hard toen we allemaal wakker werden. De meiden hadden tot veel te laat TV gekeken vanuit hun bed, dus iedereen was lekker lui. Aan het einde van de ochtend liepen we naar het fietsencentrum om onze fietsen op te halen. Eigenlijk zitten we zo vlakbij alles, dat het niet echt nodig is, maar we hoopte eigenlijk Kleine Zus te leren fietsen. Na wat passen en meten, namen we voor haar toch maar een fiets met zijwieltjes mee.

Tijdens de lunch in het Grand Café maakte we plannen voor het weekend. Er zijn altijd zoveel leuke kinderactiviteiten en natuurlijk moet er ook gezwommen worden! Deze zomer heeft Center Parcs een speciaal Summer Festival met allemaal leuke zomers activiteiten.

We zagen dat we bij Nonna’s, het pizza restaurants, een verhaal vertelt zou worden door Nonna. Het leek ons leuk om daar heen te gaan en dan daarna ook pizza te gaan eten. Helaas bleek er vandaag geen Nonna aanwezig te zijn. Het zomerprogramma had dus nog wat opstartprobleempjes. We besloten daarom eerst naar het Action Factory te gaan. Daar maakte de meiden een schatkistje en keken we naar de (nieuwe) voorstelling van Orry & Friends.

  

Na de Orry & Friends Show was het tijd om te gaan zwemmen. Dat vinden de meiden misschien wel het allerleukste om in Center Parcs te doen. Kleine Zus kan uren achter elkaar van de kinderglijbaan glijden en Grote Zus kiest voor de wat spannendere glijbanen samen met Papa’s Liefste.

Na het zwemmen gingen we eten bij Nonna’s. Nog wel een beetje teleurgesteld dat we het verhaaltje hadden moeten missen, maar dat werd gelukkig ruimschoots goedgemaakt! Grote Zus mocht namelijk zelf in de keuken samen met pizzabakker Bart onze pizza’s klaarmaken. Ze vond het geweldig leuk en Kleine Zus vond dat ze de lekkerste pizza ooit had gekregen.

Na afloop mocht ze ook nog helpen met de ijsjes maken.  Daarna was het echt wel bedtijd. Morgen is er nog een hele nieuwe dag in de Eemhof.

Ben jij wel eens in de Eemhof geweest?

Spread the love

20 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #26

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d