Voorjaarsvakantie tip | Backyard Wilderness in het Omniversum

Voorjaarsvakantie tip | Backyard Wilderness in het Omniversum

Afgelopen woensdag moesten we haasten uit school, want we waren uitgenodigd om de première van de grootbeeldfilm Backyard Wilderness in het Omniversum bij te wonen. Deze film gaat over de natuur gewoon bij je in de achtertuin. Voor mijn stadskinderen een echte eye-opener. Speciaal voor de feestelijk vertoning waren Mark Kras en Jenny van Leeuwen, boswachters van Staatsbosbeheer en stemmen in de film, aanwezig en verzorgede zij een leuk voorprogramma, waarbij zij bijna in de prijzen vielen 😉

Voorjaarsvakantie tip | Backyard Wilderness in het Omniversum

Het verhaal

Backyard Wilderness is een heerlijke grootbeeldfilm met adembenemende natuurbeelden. De film laat je je de vier seizoen beleven met unieke beelden van het dierenleven vlak onder onze neus. Minicamera’s hangen in holen en nesten of bewegen over de grond en door vijvers om het gedrag van grotere en kleinere dieren op unieke wijze vast te leggen. Van wasbeertjes, vossen, herten en coyotes tot eenden, kolibrietjes, hommels en muizen. De film herinnert ons eraan dat Wi-Fi niet de enige belangrijke verbinding in het leven is en dat je op doodgewone plekken buitengewone dingen kunt ontdekken. Je hoeft er alleen maar voor naar buiten te lopen.

Backyard Wilderness werd vijf keer bekroond bij de Giant Screen Awards en bij de prestigieuze SMASH Awards zelfs zes maal, onder meer voor beste onderwerp, beste camerawerk en beste visuele effecten. Ook ontving de film eind oktober tijdens het Rotterdams Wildlife Filmfestival the Kids Choice Award.

Genre: Natuur
Duur: 43 minuten
Taal: Nederlands – ingesproken door Jenny van Leeuwen
Kijkwijzer: 6+ Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.

Praktische informatie Omniversum

Adres Omniversum: President Kennedylaan 5, 2517 JK Den Haag
Kosten: Volwassene € 12,50 / Kind (t/m 11 jr) € 9,75 / Early Bird €8,50*
Tweede voorstelling op dezelfde dag  € 6,25 **
Meer informatie: Omniversum.nl

* Minimaal twee weken van tevoren aankopen – niet geldig i.c.m. andere acties/kortingen.
** Kortingsacties gelden niet bovenop deze reductie

Bezoekers van Backyard Wilderness krijgen van Omniversum daarvoor een speciaal eropuit-boekje waarmee kinderen met hun ouders of verzorgers het hele jaar door, in alle seizoenen, zelf activiteiten kunnen ondernemen in park, bos en duinen.

Backyard Wilderness Première feestje

Een bezoekje aan het Omniversum is altijd een feest. Het enorme ronde scherm zuigt je helemaal op in het verhaal. Het verhaal van de Backyard Wilderness Backyard Wildernesstrok mij enorm aan. Wij wonen zelf in de stad, maar wel aan het randje. In onze eigen achtertuin komen we dan ook veel dieren tegen, als je maar goed kijkt. Zo hebben we, naast de gebruikelijke vogels en insecten, ook ijsvogels, ooievaars, kreeften en zelfs ooit een verdwaalde haan gezien. Zelf ben ik de dochter van een bioloog, dus is het kijken naar de natuur mij met de paplepel ingegoten. Graag geef ik dit ook door aan mijn dochters

Buiten werden we al opgewacht met een rode loper en een groot bord, waar de kinderen hun hoofd door heen konden steken. Er stond ook een fotograaf bij, die van ons een polaroid foto maakte.

Binnen begon het feest al meteen goed met limonade, cup cakes en popcorn, die de meiden zelf mochten scheppen. Voorafgaande (of achteraf) van de film, is er een leuke Backyard Wilderness Speurquiz in de foyer van het Omniversum. Door het hele gebouw vind je de vragen en antwoorden. De meiden waren daar wel even zoet mee, terwijl ik rustig van mijn koffie kon genieten.

In de zaal werden er aan de kinderen speciale Backyard Wilderness petjes uitgedeeld. De boswachters uit de film waren ook aanwezig. Zij spreken de stemmen in van de verteller en de vader. Voor deze middag hadden een Petje op Petje af Quiz voor de kinderen gemaakt. Die van mij deden het zo goed, dan ze samen met nog 10 andere kinderen naar beneden mochten komen voor de laatste ronde. Helaas grepen ze toen net naast de prijs.

Na de quiz begon de film. In een kleine 3 kwartier wordt je meegenomen naar de rijkdom van natuur gewoon in de achtertuin van een doorsnee huis ergens in een woonwijk in Amerika. Backyard Wilderness laat vier seizoenen lang unieke, adembenemende beelden zien van het dierenleven vlak onder onze neus. Minicamera’s hangen in holen en nesten of bewegen over de grond en door vijvers om het gedrag van grotere en kleinere dieren zeldzaam intiem vast te leggen. Van wasbeertjes, vossen, herten en muizen, van eenden, kolibrietjes, hommels en muizen.

Tip voor de voorjaarsvakantie

Op 21 feb, 24 maart en 14 april kun je na afloop van de film met de boswachters op tuinsafari in de achtertuin van Omniversum! Je krijgt een opdrachtkaart mee en de boswachters zullen jou helpen de vragen te beantwoorden en nog wat leuke tuingeheimpjes verklappen.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.