Never a Dull Moment week 7

Weekoverzicht | Never a dull moment week 7

Deze week leek de winter helemaal voorbij en brak de zon door. Daarmee ook de eerste narcissen en krokusjes. Ik herstelde gelukkig weer wat van de griep, maar hield van het bankhangen wel een flinke rugpijn over. Een beetje van de regen in de drup geraakt. Meer verder hadden we een leuke week, die eindigde met mijn eerste Esccape Room ervaring. Lees snel of we op tijd wisten te ontsnappen.

Zondag 10 februari

Helaas was ik nog steeds niet helemaal fit van de griep. Dat betekende dus dat ik nog even langer in bed bleef liggen en Papa’s Liefste de meiden mee namen naar de Yoga. Ook het middagprogramma liet ik aan mij voorbij gaan. Gelukkig wilde het vriendje van Grote Zus mijn kaartje voor de première van de nieuwe animatiefilm Corgi wel overnemen. Samen met Kleine Zus en Papa’s Liefste gingen zij richting Amsterdam.

Heel enthouiast kwamen zij weer thuis en Kleine Zus had zelfs een eigen Corgi (ballon) meegekregen. Veel trek in eten had ik nog niet, dus besloten we een MonkeyPlatter te maken.

Maandag 11 februari

Het scheelde dat ik deze week niet veel buiten de deur hoefde te werken, dus dat ik nog een beetje kon uitzieken. Wel had ik beloofd om als ouder mee te gaan als begeleiding van de klas van Kleine Zus naar het Volkenkunde Museum. Eigenlijk zou ik een paar kinderen meenemen in de bakfiets, maar daar had ik echte de kracht niet voor. Gelukkig wilde Papa’s Liefste bijspringen en heeft ons naar het museum gebracht met de auto.

In het museum leerden ze van alles over Indonesië. Zo mochten ze zich kleden in sarong, zelf muziek maken en een Wajangpoppenspel opvoeren. Het was erg leuk, maar ik was wel weer blij toen ik thuis op de bank kon ploffen. Kleine Zus ging ’s middags spelen bij een vriendinnetje. Dit hadden we gelukkig ’s ochtends al afgesproken in de klas, dus hoefde ik niet om 15.00 uur op en neer. Mijn gymavondje sloeg ik ook maar over deze week.

Dinsdag 12 februari

We werden vandaag wakker en zagen dat de eerste narcissen en krokussen ook aan te ontwaken zijn. De lente zit nu echt in de lucht. Misschien wat vroeg, maar mij hoor je niet klagen.

Met de griep nog steeds in de benen, fietste ik halverwege de ochtend nog even op en neer naar haar tekentherapie. Met het zonnetje erbij, geen straf, maar toch nog best vermoeiend. Gelukkig verder geen afspraken en hoefde ik Kleine Zus pas om 17.30 uur weer op te halen van de BSO.

Woensdag 13 februari

Na een halfuurtje lezen als leesmoeder op school, fietste ik door naar de stad. Bij Anne&Max trakteerde ik mijzelf op een lekker ontbijtje en kwam eindelijk weer toe aan het verwerken van de mails in mijn mailbox.

Ik fietste daarna nog even langs bij een vriendin met een bloemetje voor haar verjaardag. Na een stukje taart te hebben gegeten, kon ik meteen weer door naar het schoolplein. Vanaf daar namen we de bus en trein naar het Omniversum. Hier ging namelijk de film Backyard Wilderness in première. Een film over de geweldige natuur in je eigen achtertuin.

De meiden konden vooraf een leuke speurtocht doen en er was popcorn. In de zaal speelden de boswachters, die de stemmen voor de film hebben ingesproken, Petje Op Petje Af met de kinderen. Mijn meiden haalde het tot aan de halve finale! De film was daarna fantastisch en echt een aanrader voor het hele gezin.

Thuis gekomen vond ik zomaar alvast een Valentijnscadeautje in de brievenbus <3

Donderdag 14 februari

Gelukkig kan ik zeggen dat de griep nu over is, maar helaas heeft het bankhangen/liggen er wel voor gezorgd dat ik nu fikse rugpijn heb. Dit versterkt ook nog eens de kramp die ik al maanden heb in mijn kuit. Fysio en bekkenbodemspecialist hebben daar nog niets aan kunnen doen, helaas. De pijn viel wel mee en belemmerde mij niet in mijn doen en laten. Nu helaas wel. Tijd voor een bezoekje aan de huisarts. Helaas had die ook geen idee en stuurde mij naar huis met een afspraak bij de Praktijk Ondersteuner om mijn vaten in mijn benen te controleren. Gelukkig kan dit morgen meteen al.

Natuurlijk vierden wij ook een beetje Valentijn. Grote Zus stuurde een kaart aan haar lief, maar ook aan een aantal vriendinnetjes en vriendjes in de klas. Ook Kleine Zus vroeg een jongetje uit haar klas of hij haar Valentijn wilde zijn en hij zei OK. Papa’s Liefste kwam ook thuis met een bos rozen en heerlijke mergpijpjes. <3

Vrijdag 15 februari

Vandaag weer gewoon naar mijn werk, maar ik moest wel vroeger weg in verband met mijn afspraak met de Praktijk Ondersteuner. Met echoapparatuur checkte zij de bloedvaten in mijn benen. Gelukkig zijn deze helemaal in orde. Dat kan dus worden uitgesloten, maar wat is het dan? Maandagochtend mag ik meteen weer langs bij de huisarts voor de volgende stap. Helaas wordt de pijn in mijn kuit alleen maar erger.

Toen ik Kleine Zus van de BSO ging ophalen, was ze net helemaal ingebouwd door de andere kinderen met blokjes.

Zaterdag 16 februari

Weekend! De meiden gingen met de scouting vandaag naar het zwembad. Ons nichtje kwam spelen en samen gingen we de meiden weer ophalen. Zo konden we meteen door naar de IKEA, waar ik een afspraak had met een interieurspecialist. Altijd leuk om even te brainstormen over de indelingen van de woonkamer. Met de lentezon komen ook altijd de kriebels om alles weer om te gooien.

Aan het einde van de middag werd ik opgehaald door Lisette en Miriam. Samen reden we naar Charlotte, waar we gezellig pizza aten. Merel sloot daar ook nog aan en in de stad sloot Kimberby zich ook bij ons aan. Vanavond gingen we namelijk naar een Escape Room in Haarlem. Voor mij een eerste keer. Superspannend dus. We moesten onderduiken in een bunker. Daar begon meteen de eerste opdracht al om de deur naar de bunker open te krijgen. Meer kan ik natuurlijk niet vertellen, maar we hebben de missie ruim binnen het uur – met nog 14.19 op de klok – geklaard. Als je nu denkt dat het dan vast makkelijk was, de groep voor ons had het niet gered binnen de tijd 😉

We sloten de avond gezellig af met nog een drankje (of 2) in de kroeg en natuurlijk bitterballen. Merel reed gelukkig langs mijn huis, zodat ik niet met de trein naar huis hoefde. Wel zo fijn met de pijn in mijn been.

Ben jij ooit ontsnapt uit
een Escape Room?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.