Vakantietip | Turtle Adventure in Omniversum

Je kunt naar de film en je kunt naar de film. De ervaring van een film zien in het Omniversum is altijd net even indrukwekkender vanwege het megagrote scherm. Vorige week ging de nieuwe film Turtle Adventure in première en wij mochten daar bij zijn. Duik mee onder water en volg de magische reis van de Australische groene zeeschildpad Bunji. Echt een aanrader om met het hele gezin te gaan zien in het Omniversum in Den Haag.

Turtle Adventure

Turtle Adventure is het bijzondere verhaal van de Australische groene zeeschildpad Bunji. Dankzij het fenomenale camerawerk zwem je samen met Bunji de duizenden kilometers door de oceanen. Tijdens haar spannende avonturen ontmoet Bunji allerlei buitengewone bewoners van de zee zoals vrolijke clownvissen, enorme walvissen en stoere haaien. Maar ook komt zij helemaal alleen in spannende situaties terecht. Uiteindelijk zal ze met mysterieuze precisie terugkeren naar het strand waar ze is geboren – om nu haar eigen eieren te leggen, de basis voor de volgende generatie. Volg de wereldreis van dit dappere en lieve diertje op het reusachtige koepelscherm!

Turtle Adventure in Première

Speciaal voor de première was er in de lobby van het Omniversium limonade en popcorn. Uiteraard in papieren zakjes en met papieren rietjes, want plastic is één van de grootste vijanden in de oceaan. Gelukkig worden mijn kinderen zich daar ook steeds meer bewust van. Zo hebben ze allebei een setje metalen rietjes en roepen ze de hele tijd als echte VSCO girls ook Save The Turtles. Juist om die reden sloot dit onderwerp ook erg aan bij hen.

Voorafgaande aan de film werd Bunji van kunstenares Maria Koijck aan ons gepresenteerd. Deze Bunji is volledig gemaakt van zwerfafval en bestaat voornamelijk uit plastic afval. De afgelopen weken bezocht Bunji verschillende plekken in Den Haag om vervolgens aanwezig te zijn bij haar eigen première op 12 februari.

Ook kregen we nog een mooie uitleg over de zeeschilpadden en hun leven in de zee van Nathalie Houtman van het WNF. De meiden hebben hier aandachtig naar zitten luisteren en deden enthousiast mee met de quizvragen. Voor Kleine Zus is de Zeeschilpad ook haar nieuwe lievelingsdier en gaat ze haar spreekbeurt er over houden in de klas.

Voorjaarsvakantietip voor het hele gezin

De film duurt 41 minuten en is ingesproken door WNF-ambassadeur Daniël Boissevain. In de orginele versie wordt dit gedaan door Russell Crowe. Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is. Het is geen spannende film en daarom wel geschikt voor ook de jongere leden van het gezin. Ook omdat de film maar 40 min duurt.

Turtle Adventure Premiere Omniversum

Voorafgaaande aan de film kunnen de kinderen ook een leuke speurtocht doen om meer te weten te komen over de zeeschilpadden. De antwoorden van de vragen zitten ook in de film, dus ook leuk om na afloop te doen.

Praktische informatie Omniversum

Adres Omniversum: President Kennedylaan 5, 2517 JK Den Haag
Kosten: Volwassenen € 12,50 / Kind (t/m 11 jr) € 9,75 / Early Bird €8,50*
Tweede voorstelling op dezelfde dag  € 6,25 **
Meer informatieOmniversum.nl

Minimaal twee weken van tevoren aankopen – niet geldig i.c.m. andere acties/kortingen.
** Kortingsacties gelden niet bovenop deze reductie

Lees ook Backyard Wilderness en Superpower dogs
Superpower dogs is nog steeds te zien in het Omniversum

Spread the love

10 thoughts on “Vakantietip | Turtle Adventure in Omniversum

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.