Toy Story 4

Filmtip| Toy Story 4 is terug en hoe!

Wist je dat Toy Story de allereerste volledig computergeanimeerde film is? En ook de eerste volledige speelfilm van Pixar? Nu bijna 25 jaar later is de animatiewereld compleet veranderd en Toy Story 4 is daar weer een mooi voorbeeld van. Deze week gaat deze film draaien in de bioscopen.

NEW TOY? – Everyone’s favorite pull-string cowboy sheriff Woody, along with his best friends Buzz Lightyear and Jessie, are happy taking care of their kid, Bonnie, until a new toy called “Forky” arrives in her room. According to Forky, a spork-turned-craft-project, he’s not a toy at all—and he’d rather skip this big adventure completely, if only they’d let him. Tom Hanks, Tim Allen and Joan Cusack return as the voices of Woody, Buzz and Jessie, and comedian Tony Hale lends his voice to Forky. Directed by Josh Cooley (“Riley’s First Date?”) and produced by Jonas Rivera (“Inside Out,” “Up”) and Mark Nielsen (associate producer “Inside Out”), “Toy Story 4” ventures to U.S. theaters on June 21, 2019. ©2018 Disney•Pixar. All Rights Reserved.

Het verhaal

Woody heeft altijd vertrouwen gehad in zijn plek op deze wereld. Zijn grootste prioriteit is de zorg voor Andy en Bonnie. Wanneer Bonnie’s tot speelgoed omgetoverde handenarbeidprojectje, genaamd Forky, zichzelf als ‘vuilnis’ ziet en niet als speelgoed, besluit Woody hem te laten zien waarom het leuk is om speelgoed te zijn.

Wanneer Bonnie haar speelgoed meeneemt op een familietripje, wordt Woody door een onverwachte omweg herenigd met zijn oude vriendin Bo Peep. Na jaren alleen op pad geweest te zijn, heeft Bo een avontuurlijk karakter gekregen, dat in schril contrast staat met haar breekbare porseleinen buitenkant. Maar nadat Woody en Bo erachter komen dat er een wereld van verschil tussen hen beiden is, ontdekken ze al snel dat er meer dringende zaken zijn om zich druk over te maken.

Genre: actie, avontuur, animatie, familiefilm
Lengte: 100 min.
Kijkwijzer: 6+, angst
Gesproken taal Engels of Nederlands

Personage Originele versie / Nederlandse
Sherrif Woody Pride Tom Hanks / Huub Dikstaal
Buzz Lightyear Tim Allen / Jan Elbertse
Bo Peep Annie Potts / Monique van de Ven
Jessie Joan Cusack / Angelique de Bruijne
Mrs. Davis Laurie Metcalf / Beatrijs Sluijter
Mrs. Anderson Lori Alan / Jannemien Cnossen
Bonnie Anderson Madeleine McGraw / Kee Derwig
Forky Tony Hale / Pepijn Koolen
Ducky Keegan-Michael Key / Rogier Komproe
Bunny Jordan Peele / Howard Komproe
Duke Caboom Keanu Reeves / Edwin Jonker

De film is vanaf 26 juni 2019 in de bioscoop te zien.

Premièreverslag

Afgelopen zaterdag waren wij al vroeg weer te vinden in de bioscoop. Speciaal voor de première van Toy Story 4 werden we ontvangen in een pop-up kermis in de bioscoop. De film speelt grotendeels af op de kermis, dus dat was geen toeval. De kinderen konden touwtje trekken, ballen gooien en ringen werpen. Er waren mooi Toy Story-prijzen te winnen. Ik heb al gezien dat er veel merchandise te vinden zal zijn in de winkels vanwege dit nieuwe deel.

Voor de ouders was er gelukkig koffie op de vroege ochtend. Deze film is dan ook echt een familiefilm, want in de afgelopen 25 jaar zijn de kinderfans van toen, nu zelf papa’s en mama’s geworden. En de opa’s en oma’s van nu kunnen i.p.v. van met hun eigen kinderen met hun kleinkinderen naar deze film.

Wat vonden wij ervan?

Zelf vond ik Toy Story 3 behoorlijk spannend en mijn kinderen hebben deze dan ook pas voor het eerst gezien. Ook zij vonden hem behoorlijk spannend en waren in eerste instantie niet heel enthousiast om naar een nieuwe Toy Story te gaan. Maar we hebben ze toch overgehaald mee te gaan. Kleine Zus kon helaas niet mee, dus mocht Grote Zus een vriendinnetje meenemen.

Bij de eerste scène van de film moet je even met je ogen knipperen en jezelf er aan herinneren dat je naar een tekenfilm kijkt. De animatie van de regen is prachtig. Ook later in de film is de oogopslag van de pop Gaby Gaby prachtig gemaakt. Het is een leuk verhaal vol met oude bekenden en goede humor. Een stuk minder spannend dan deel drie maar daarentegen behoorlijk eng. Zeker voor wie niet zo van poppen houdt. Gaby Gaby en haar buikspreekpoppen zijn echt creepy. Ook heeft de film een paar goede schrikmomenten.

Of er nog een nieuw deel zal komen valt de bezien. Naast nieuwe liefdes wordt er ook afscheid genomen en is het niet zeker of de vrienden elkaar ooit weer zullen gaan zien. Maar wat mij betreft mogen er nog wel heel wat delen volgen.

Winactie 1x 4 vrijkaartjes voor Toy Story 4 is gesloten

Ben jij ook fan van Toy Story en zou je graag naar deze film gaan, doe dan mee met de winactie. Ik mag 1 gezin blij maken met 4 vrijkaarten voor de film. De winnaar is

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Beeld: ©2019-Disney-Pixar-All-Rights-Reserved

Spread the love

55 thoughts on “Filmtip| Toy Story 4 is terug en hoe!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.