Superkat Maurice

Winactie | Superkat Maurice

Gisteren ging in het Koninklijk Theater Tuschinski, de fantasierijke en avontuurlijke familiefilm Superkat Maurice in première. Deze film is gemaakt door de co-schrijver van Shrek en gebaseerd op het boek The Amazing Maurice and His Educated Rodents van Terry Pratchett. Dat tezamen beloofde dus zeker een leuke film te worden. Wij mochten bij de première aanwezig zijn, samen met de Nederlandse stemmencast. We hebben genoten en ik vertel je er dan ook graag alles over. Daarbij mag ik ook nog eens kaartjes verloten!

Het verhaal van Superkat Maurice

Ratten! Ze zijn overal…. in broodtrommels, dansend over tafelbladen, taarten stelend onder de neus van de banketbakker vandaan. Dus wat heeft elke stad nodig? Een rattenvanger, Superkat Maurice! Maurice is een straatwijze kat die samen met Mees en een groep ratten, onder leiding van Zonnebrand en Gevaarlijke Bonen een perfecte ‘business’ heeft opgezet om heel veel geld te verdienen aan goedgelovige stedelingen. Alles gaat goed tot ze in het plaatsje Bad Blintz komen, waar helemaal geen ratten zijn! En ook geen eten is! Ze ontmoeten het door boeken geobsedeerde meisje Olivia die hun hulp inroept om het mysterie op te lossen….

Genre: animatie, familiefilm
Lengte: 93 min.
Kijkwijzer: 6+, angst, geweld
Gesproken taal: Nederlands

Stemmencast: Georgina Verbaan (vertelster Olivia), Nasrdin Dchar (Mees), Patrick Martens (Rat Gevaarlijke Bonen), Peggy Vrijens (Rat Zoetzuur), Qucee (Rat Zonnebrand), Plien van Bennekom (Rat Perzik) en Wiebe-Pier Cnosse (Superkat Maurice)
Regisseur: Florian Westermann, Toby Genkel

De film is vanaf 19 april te zien in de bioscoop

Wat vonden wij van de film

Wij hebben thuis 4 katten, dus de titel sprak ons al meteen aan. Alleen werd al snel duidelijk dat Maurice zichzelf graag ziet als een superkat, maar de film eigenlijk over de ratten gaat. Gelukkig hebben ratten na Ratatouille ook een hoog knuffelgehalte, op het grote doek dan… Het verhaal is gebaseerd op het boek van de beroemde Engelse schrijver Terry Patchett, The Amazing Maurice and his Educated Rodents (Mirakelse Maurits en zijn Gestudeerde Knaagdieren) Dit is één van zijn mooie verhalen uit het roemruchte Discworld (deel 28). Voor wie deze boeken kent, weet dat het garant staat voor een grappig, spannend en avontuurlijke verhaal voor het hele gezin. Daarbij is de film gemaakt door de co-schrijver van Shrek, ook een film waar we nog steeds met plezier naar kijken.

De première was in het Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam, toch één van de mooiste theaters van Nederland. We werden daar al vroeg (zondag 9.15u) ontvangen met een drankje en konden de kinderen zich mooi laten schminken en spelletjes spelen. Op de rode loper verschenen één-voor-één ook de Nederlandse stemacteurs, Georgina Verbaan, Nasrdin Dchar, Patrick Martens en Qucee. Zij gingen daarna ook graag met de kinderen op de foto.

De film is echt een aanrader voor het hele gezin deze meivakantie. Hij is grappig en ook een beetje spannend. Doordat het verhaal gebaseerd is op een boek van Terry Pratchett, kun je veel verwijzingen verwachten naar andere sprookjes en heeft ook de dood altijd een mooie bijrol. Wij hebben er van genoten, al vond ik wel dat het af en toe wel wat ‘veel was’ wat er in het verhaal op je afkomt. Zeker de vertelster Olivia is nog als een druk typetje dat graag aan het woord is en van hot naar her springt, maar misschien kwam dat ook wel door het vroege tijdstip. 😉

Winactie vrijkaartjes Superkat Maurice

  • In samenwerking met In The Air mag ik een 2×3 kaartjes voor Superkat Maurice verloten.
  • Laat een reactie achter onder deze blog dat je meedoet en vertel mij wie jouw favoriete knaagdier is.
  • Niet verplicht, maar het liken van Mama’s Liefste op Facebook  | Instagram  Twitter wordt zeer gewaardeerd. Indien je een foto / tag achterlaat op Facebook, dan zal ik een extra lootje in de hoge hoed doen met jouw naam.
  • De winactie loopt t/m 25 april. De winnaar zal in de week erna bekendgemaakt worden. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

41 thoughts on “Winactie | Superkat Maurice

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.