Scarygirl

Filmtip | Scarygirl nu te zien in de bioscoop

In aanloop naar Halloween en de herfstvakantie is vanaf 11 oktober de animatiefilm Scarygirl te zien in de bioscoop. Deze griezelige familiefilm vertelt het verhaal over het dappere meisje Arkie en haar vader Blister. Blister wordt ontvoerd naar de ‘Stad van het Licht’ door premiejagers die zijn krachten willen misbruiken. Arkie moet haar angsten overwinnen, haar vertrouwde wereld verlaten, en met de hulp van vrienden haar vader redden en de wereld beschermen. Gaat het haar lukken? Voor de première op 4 oktober mag ik 1 gezin uitnodigen om te komen, inclusief popcorn en een drankje. Wie zie ik daar?

Het verhaal

Scarygirl vertelt het verhaal van Arkie, een moedig meisje, en haar vader Blister, die samen een afgelegen schiereiland bewonen. Blister is een zeldzame reuzenoctopus met een bijzondere gave: hij kan leven herstellen. Terwijl hun wereld wordt getroffen door een mysterieuze verdwijning van zonlicht, zetten Arkie en haar vader zich in om de planten en bloemen in leven te houden.

.

Wanneer haar vader echter wordt ontvoerd door premiejagers en naar de ‘Stad van het Licht’ wordt gebracht, staat Arkie voor een enorme uitdaging. Ze moet haar angsten overwinnen en voor de eerste keer haar vertrouwde omgeving verlaten. Blister wordt gevangen gehouden door de raadselachtige Dokter Maybee, die Blisters krachten wil misbruiken om zijn eigen perfecte wereld te creëren.

Met de hulp van twee bijzondere vrienden, Bunniguru en Egg, zet Arkie alles op alles om haar vader te redden en de duistere krachten die de stad beheersen te trotseren. Zal het Arkie lukken om haar vader te bevrijden en haar wereld te redden?

.

Filminformatie

Genre: animatie, fantasie
Lengte: 84 min.
Kijkwijzer: 6+, angst
Gesproken taal: Nederlands

Scarygirl is een Australische film gebaseerd op de gelijknamige striproman van schrijver en kunstenaar Nathan Jurevicius. Scarygirl is ontstaan vanuit Jurevicius’ liefde voor zijn eigen dochter ‘Arkie’ en wil met deze film laten zien wat het kan betekenen om deel uit te maken van een familie, in welke vorm dan ook. De film is geproduceerd door onder andere Kung Fu Panda-regisseur, John Stevenson. Just Entertainment brengt een Nederlandse versie van de film uit.

.

Wat vonden wij van de film

Scarygirl klinkt misschien als een enge film, maar dat is het zeker niet! Arkie ziet er bijzonder uit met aan de ene kant een tentakel als arm en aan de andere arm een haak, maar ze is alles behalve eng. Ze is eigenlijk een heel lief meisje dat graag net als haar vader, de reuzenoctopus, de bloemen op hun schiereiland weer wil laten opbloeien. Als haar vader gevangen wordt, wordt het verhaal wel wat spannender, maar door alle mooi kleuren is het zeker een zeer aantrekkelijke film voor het hele gezien. Een aanrader voor deze herfstvakantie!

Winactie vrijkaarten premièrekaarten Scarygirl is gesloten

In samenwerking met Just Entertainment mag ik 1 gezin uitnodigen voor de filmpremière van Scarygirl op 4 oktober in het Ketelhuis in Amsterdam. De inloop is om 14.30u en de film start om 15.00u. De film is inclusief popcorn en een drankje. De winnaar is bekend

 • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

4 thoughts on “Filmtip | Scarygirl nu te zien in de bioscoop

 • Oh wat een leuke actie! Ik wil graag kans maken om met de kleine hier heen te gaan! We verheugen ons al dat de maand oktober begint en de voorbereiding kunnen treffen voor Halloween. Gezellig het huis spooky versieren, Halloween koekjes bakken en pompoen uithollen. Verder gaan we naar Halloween films en series kijken als hotel Transsylvania en de Halloween specials van corey carsson en sharkdog! Deze film in de bios kijken zou een extra kers op de taart zijn om helemaal in de stemming te komen 🎃

  • Kim van Zundert says:

   Wat een leuke actie! Ik doe graag mee ♡
   Zelf zou ik graag de angst voor vogels willen overwinnen, want mijn kinderen steken daar maar wat graag de draak mee 😉.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.