Het nieuwe Televisie seizoen gaat weer van start

Ik ben nog van de oude stempel en kijk liever TV dan YouTube filmpjes. Na een zomer vol herhalingen, start begin september altijd weer het nieuwe Televisie seizoen. Er zijn weer een heleboel nieuwe series, maar gelukkig ook nieuwe afleveringen van favoriete series. Ik vertel je waar ik dit televisie seizoen naar uitkijk.

Het nieuwe Televisie seizoen gaat weer van start

TV op Zaterdag

Kroongetuige

Wie van Scandinavische misdaadseries houdt, moet zeker gaan kijken naar dit nieuwe programma op RTL 4. In het Zweedse dorpje Öregrund is een moord gepleegd. Negen BN’ers zullen proberen de moord op te lossen. Zij nemen hun intrek in een hotel in het dorp en zijn zo dus dag en nacht bezig met deze missie. Zij zien echte niet alles wat wij als kijker wel meekrijgen. Ook is er een mol onder de BN’ers die het onderzoek zal dwarsbomen. Het lijkt mij een erg leuke en originele opzet. Ik ben we erg nieuwsgierig. De serie wordt trouwens gepresenteerd door Monic Hendrickx en maakt hiermee haar presentatie debuut.

Vanaf 2 september om 22.00 op RTL4

Kroongetuige RTL4

TV op Zondag

Penoza

Ik denk dat ik dit een van de allerbeste Nederlandse misdaad series vind. Het vijfde seizoen is vorige zondag al begonnen. In de maand augustus zijn de eerste 4 seizoenen opnieuw opgezonden, zodoende zat ik alweer helemaal in het verhaal. De serie gaat over een maffia familie, waarbij Carmen van Walrave de zaken van haar man moet overnemen, als hij wordt doodgeschoten. Ondanks dat ze probeert haar kinderen erbuiten te houden en de zaken af te wikken, komt ze steeds dieper in de maffia wereld terecht. De serie is heerlijk rauw en vol verrassingen. Helaas is er bij de start van dit seizoen al wel gezegd dat het de allerlaatst zal zijn.

Vanaf zondag 27 augustus om 20:25 op NPO3

Heel Holland Bakt

Er is niets zo heerlijk als deze slow-mind televisieserie. Er gebeurt weinig spannends en een heel uur kijken we naar deelnemers, die de heerlijke baksels maken in een grote tent, midden in de regen. Al hoewel ik de droge opmerkingen van Martine Bijl nog steeds mis, vind ik Andre van Duin ook een goede opvolger.

Vanaf zondag 3 september om 21:00 op NPO1

Hotel Romantiek

In Hotel Romantiek gaan Marlijn Weerdenburg samen met Stijn, Tim, Daan en Jasper (bekend Streetlab) 24 alleenstaande ouderen helpen aan de liefde. Dat beloofd zeker veel aandoenlijke liefdesperikelen en de jongens van Steetlab kenden, ook veel hilarische momenten. Een prima programma om voor te blijven hangen na Heel Holland Bakt.

Vanaf zondag 3 september om 22:00 op NPO1

TV op Maandag

Risky Rivers

Deze serie is er voor waaghalzen. Acht BN’ers stappen in een boot om de meest spectaculaire en gevaarlijkste rivieren van de wereld af te varen. Het klinkt als een goede opvolger van de serie De gevaarlijkste wegen van de wereld. Net als bij die serie kijk ik er graag naar vanaf mijn plekje op de bank, want meedoen zal ik nooit van mijn leven.

Vanaf maandag 4 september om 20.25 uur op NPO 3

Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Het duurt nog wel even voordat deze 12-delinge serie op de TV komt, maar ik kijk er nu al naar uit. 
In een dagboek beschrijft Hendrik Groen zijn leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Hij mag dan wel oud zijn, hij is nog lang niet dood. Samen met enkele andere bewoners van het verzorgingstehuis richt hij de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood. Want, waarom zou het leven alleen nog moeten bestaan uit koffie drinken, achter de geraniums en wachten op het einde?

Vanaf maandag 23 oktober om 22.15 uur op NPO 1

TV op Dinsdag

Veel Liefs uit Holland

Als ‘Boer Zoekt Vrouw-fan’ ga ik zeker ook eens kijken naar deze variant op Net5. Nicolette van Dam zal ons dinsdag voorstellen aan 10 Nederlandse expats verspreid over de hele wereld. Allemaal succes in zaken, maar minder in de liefde. Net als bij Boer Zoekt Vrouw kunnen de singel vrouwen en mannen de komende tijd regeren op de Expat van hun dromen. Pas in het voorjaar van 2018 zal het volledige programma te zien op tv.

Vanaf dinsdag 29 augustus om 20:30uur op Net5

TV op Woensdag

The Story of My Life

Vorig jaar was er al een proef aflevering waarin Wesly en Yolanthe zich in een paar uur liet getransformeerd naar 2 hoogbejaarden. Dit leverde zeer bijzondere en emotionele televisie op. Dit najaar zullen de stellen Carlo Boszhard en zijn vriend Harald, Winston Gerschtanowitz en Renate Verbaan en Victoria Koblenko en Evgeniy Levchenko meedoen.

Vanaf woensdag 6 september om 20:30uur op RTL4

The Big Escape

Heerlijk televisie kijken is als je lekker kan meedoen met de quiz vragen. In dit nieuwe programma moeten  twaalf BN’ers zien te ontsnappen uit de Escape Room. Om dit te doen moeten ze samen raadsels en opdrachten uitvoeren. Maar ook onderling bondgenootschappen sluiten, want na iedere ontsnapping moet de minst presterende deelnemer vertrekken.

vanaf 6 september om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 3

TV op Donderdag

Expeditie Robinson

Al weer voor het 18e jaar start aanstaande donderdag de eersts aflevering van Expeditie Robinson. Dit jaar konden naast de BN’er ook niet bekende mensen zich opgeven voor een dropping op een onbewoond eiland. Voor het eerst in de geschiedenis van Expeditie Robinson doet er een vader-dochter duo mee, profvoetballer Richard Witschge en zijn dochter Joëlle.

Expeditie Robinson

vanaf 7 september om 20.30 uur bij RTL5

TV op Vrijdag

Boswachter gezocht

In Boswachter Gezocht nemen 10 natuurliefhebbers het tegen elkaar op in een strijd om een felbegeerde baan als boswachter op Texel. Wie beschikt er over de meeste kennis en gaat er geen enkele uitdaging uit de weg? Wie gooit het roer in zijn leven helemaal om en wordt één met het landschap, de dieren en de natuur? Presentator Viktor Brand duikt samen met de boswachters in spe de mooiste natuurgebieden van Nederland in. Na acht weken is bekend wie de uitdaging van een nieuwe baan op Texel aangaat!

vanaf 1 september om 21.30 uur bij RTL5

Waar kijk jij graag naar op de televisie?

Spread the love

25 thoughts on “Het nieuwe Televisie seizoen gaat weer van start

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.