weekoverzicht #35

Weekoverzicht | Never a dull moment #35

Soms zitten er even van die weken tussen waarop het allemaal even niet zo lekker gaat. Deze week kreeg ik een aantal nare berichten en moest ik besluiten om mijn BakfietsSale af te lassen. Ik had even wat tijd voor mijzelf nodig en vond die gelukkig ook. Gelukkig sloot ik de week wel af met een erg leuk bloggersevent Blogger by Nature.

weekoverzicht #35Zondag 27 augustus

De zomer heeft ons nog niet in de steek gelaten en de zon scheen heerlijk. Na een lazy ochtend, fietste we aan het begin van de middag naar een groot weiland. Daar werden de Hooidagen georganiseerd. Hier kunnen kinderen dan diverse activiteiten doen in de natuur. Zo was er slootje springen, slootje safari, kanoën, je eigen handboog of bijenhotel maken en pizza bakken en smoothie fietsen. Dit was de eerste keer dat we gingen kijken en ik had niet gedacht dat er zoveel te doen zou zijn. De meiden wilde natuurlijk wel slootje springen

Daarna wilde ze graag een pijl en boog maken. Er lagen veel takken klaar voor de kinderen en er mannen met schepen messen en zagen om de takken op de juiste lengte af te zagen. Ook konden zijn de bogen mooi spannen. De kinderen mochten ze daarna zelf versieren met linten en veertjes

Helaas werd Grote Zus opeens niet lekker bij het Pizza bakken. Ze had een kramp in haar buik en trok helemaal wit weg. We zijn toen maar snel naar huis gegaan. Gelukkig was ik met de bakfiets en hoefde ze zo niet zelf terug te fietsen. Thuis trok ze gelukkig weer snel bij. We kregen vrienden voor de BBQ over en ze heeft er verder geen last meer van gehad.

Maandag 28 augustus

We begonnen de dag met koffie op werk en eindigde met een heerlijk Gin Tonic IJsjes. Ik had al eerder van deze ijsjes gehoord. Maar helaas was het toen eenmalige actie van de Aldi en waren ze in no-time uitverkocht. Door het succes heeft Aldi ze nu toch opgenomen in hun zomerassortiment. Vlakbij mijn werk zit een Aldi, dus ik besloot eens te kijken of ze er nog waren. Nog 2 pakken, dus die heb ik meteen meegenomen. Na mijn uurtje sporten (was heel warm) had ik wel een ijsje verdiend. Hij is erg lekker, dus zeker een aanraden!

Dinsdag 29 augustus

Vandaag was niet zo’n goede dag. Ik was thuis, maar kreeg het ene slechte nieuws na het andere. Ze kregen we het nieuws dat de moeder van een goede vriend heel plots was overleden. Daarna belde mijn zusje dat ze bij een controle onderzoek iets verontrustends hadden gevonden en dat nu verder moesten onderzoeken. Dat was best schrikken, helemaal omdat mijn vader ook voor allerlei onderzoeken in het ziekenhuis moet zijn en op korte termijn opgenomen zal worden. Vervolgens zag ik dat de weersvoorspelling voor het weekend heel slecht zouden zijn. In het naast gelden dorp zou ik samen met een vriendin de BakfietsSale organiseren en een markt met kraampjes. Helaas waren er maar weinig aanmeldingen en nu ook nog de hele dag regen voorspeld. Om alles op een rijtje te zetten liep ik naar de fietsenmaker, want mijn achterband was ook nog lek en mijn voorband nodig aan vervanging toe.

Ik haalde wat lekkere broodjes bij de supermarkt, want mijn vriendin met wie ik samen de BakfietsSale organiseer werkt vlakbij en kwam lunchen om even te bespreken wat we nu zouden doen. Gelukkig belde mijn zusje mij op de terugweg dat ze bij verder onderzoek niets gevonden hadden, maar dat ze wel over een half jaar terug moet komen.

Tijdens de lunch besloten we om de markten af te zeggen. Mijn hoofd stond er eigenlijk niet meer naar en met maar een handje vol bakfietsen (9, bij de vorige edities waren het er bijna 40) zou het ook niet echt een waardige editie worden. Gelukkig reageerde de organisatie erg begripvol en snapt ook wel dat ik er op dit moment niet 100% voor in kon staan. De rest van de middag mailde ik de deelnemers dat de we markten moesten annuleren. Ik werd er niet echt blijer van (natuurlijk wil je er een succes van maken), maar het gaf mij wel wat adem ruimte.

Woensdag 30 augustus

Het weer sloeg vandaag volledig om. Hadden we de afgelopen dagen heerlijk veel zon gehad en temperaturen van tegen de 30 graden. Vandaag kwam de regen met bakken uit de hemel zetten. Voor Kleine Zus was dat geen probleem, want nu mocht ze haar paraplu meenemen naar school.

Ook stond heel Nederland vast in de file, waardoor mijn client pas 2 uur later in het ziekenhuis aankwam dan gepland. Ik spraak met mijn collega’s af dat ik deze client dan weer aan het einde van de middag zou zien. Zo kon ik tussendoor de meiden van school halen. Om 15.00 hadden we voor Grote Zus haar kind-ouder-gesprek met de juf. Dit is een gesprek tussen de juf en het kind om samen te bespreken wat er goed gaat op school en waar ze samen aan kunnen werken. Als ouder mag je daar dan bij zijn.

Na dit gesprek fietste we weer terug naar het ziekenhuis. De postbode had net voordat we weggingen nog een pakketje afgegeven en dat mochten ze in het ziekenhuis openen maken en mee spelen, terwijl ik mijn client nog zag. Het was een Smurfenpakket dat ik gewonnen had bij 40envoorheteerstmoeder

Rond de tijd dat wij weer in het ziekenhuis aankwamen, had mijn vader een gesprek met de arts over zijn behandeling. Mijn jongste zus was met hem mee en mijn andere toevallig in de buurt van het ziekenhuis. Zo konden we toevallig allemaal samen zijn om de uitslag te bespreken. Het is nu afwachten wanneer ze hem kunnen opnemen en hopelijk niet in een ziekenhuis in een andere stad als er niet snel plek hier is.

Donderdag 1 september

Door alle emoties van de afgelopen dagen, had ik slecht geslapen en kon moeilijk ook mijn rust vinden. Vandaag ging dat ook niet echt lukken, want ik begon met een uurtje fysio voor mijn knie. Nu heeft de fysio praktijk 2 locaties en natuurlijk zat ik te wachten op de verkeerde locatie. Toen ik bij de andere locatie aankwam, was ik in ieder geval wel warm gefietst en kon ik aan de slag. Er was gelukkig geen tijdsdruk, dus kon ik al mijn oefeningen doen.

Thuis gekomen heb ik nog wat gerommeld en ook even op de bank kunnen bijslapen. Om 15.00 moest ik de meiden uitschool halen en was het gedaan met de rust in huis. Ik besloot mijn manager te bellen en haar te vragen om een snipperdag. Ik ben nooit ziek en voelde mij wel een beetje schuldig dat nu wel te doen, ook al was er lichamelijk niets aan de hand. Maar ik had enorm de behoefte aan een dag stilte in huis. De meiden zouden de hele dag op school en BSO zijn, dus morgen zou een goed moment zijn. Gelukkig begreep mijn manager mij heel goed en was het akkoord.

’s Avonds trok ik weer mijn sportschoenen aan voor een uurtje sporten. Dat was ook wel even heel erg lekker en maakte mijn hoofd weer even leeg.

Vrijdag 1 september

Om 8.00 was het stil in huis en iedereen vertrokken. Ik hoefde mij niet aan te kleden, dus heb ik de hele dag in pyjama doorgebracht. Ik deed even heerlijk niets, las een tijdschrift, keek Koffietijd en dronk veel thee.

Aan het einde van de middag ging opeens toch de deurbel en tot mijn grote verrassing was het een van mijn collega’s met een grote bos bloemen, een knuffel en een lief kaartje. Ze kwam het alleen maar afgeven en was ook meteen weer weg. Ze hadden de hele dag aan mij moeten denken en wilde mij een hart onder de riem stekken. Ik was erg ontroerd door dit lieve gebaar. Wat een top collega’s heb ik toch!

Tegen 18.00 was het gedaan met de rust en kwam Grote Zus huilend binnen zetten. Ze mocht alleen naar huis fietsen van de BSO en was onderweg gevallen met haar fiets. Met een grote snee in haar hand, schaafplekken op haar knie en onderarm en een blauwe plek op haar kin, kwam ze binnen. Gelukkig droogde de tranen weer snel, nadat we alles goed hadden schoonmaken, ontsmetten en voorzien van een pleister.

Kleine Zus werd door onze huisvriend van de BSO gehaald en hij kookte voor ons heerlijke Chili Con Carne. Dat was heel goed uit en hoefde ik dus ook ’s avonds nog even helemaal niets te doen. Terwijl wij met de meiden lekker film keken op de bank, belde mijn vader dat hij een telefoontje van het ziekenhuis gekregen had, dat hij maandag opgenomen kan worden, in het ziekenhuis waar ik ook werk. Fijn dat dat nu ook snel allemaal in gang gezet kan worden.

Zaterdag 2 september

Vandaag was het bloggersevent Blogger by Nature. Natuurlijk had ik nog wel even getwijfeld of ik zou gaan, na deze emotionele week, maar ik besloot het wel te doen. Ik zou veel van mijn blogvriendinnen daar zien en weer nieuwe dingen leren over het bloggen en dat zou mij ook weer energie geven. Ik mocht meerijden met Lisette naar de Stayokay in Soest, een bekende plek voor mij. We waren net op tijd en konden meteen de grote zaal in voor het welkomspraatje van de organisatoren Marguerita, Joyce en Esmee. Daarna was er meteen een lange sessie met als onderwerp SEO voor gevorderden door Yoast. Het ging er over hoe je je website kunt optimaliseren om gevonden te worden in Google.

Helaas begon het keihard te regenen, waardoor we voor de lunch toch binnen moesten blijven. We kregen heerlijk Stayokay brood (yeah), soep en pizza. Ondertussen konden we gezellige even allemaal bijkletsen.

De rest van de middag was opgedeeld in 3 sessies. Ik volgende een workshop over fotograferen met je smartphone van MirreopReis, maakte een rondje over het Netwerkplein en tenslotte was er nog een workshop van Bol.com over Affiliatie Marketing. Deze interessante middag sloten we af met nog een borrel, gelukkig nu wel in de tuin.

Terug kon ik met Linda meerijden en bleef Miriam bij ons eten. Nou ja, niet echt bij ons, want we moesten Grote Zus namelijk van een kinderfeestje ophalen bij de MacDonalds 😉 Daarna brachten wij haar weer naar huis. Nadat de meiden in bed lagen en mijn plekje op de bank weer vrijkwam, viel ik eigenlijk direct in slaap.

Wanneer had jij voor het laatst een moment voor jezelf nodig?

Spread the love

14 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #35

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.