Lerarenstaking? - Wij gaan naar de bioscoop

Lerarenstaking? – Wij gaan naar de bioscoop

De kogel is door de kerk – op 12 december staken de leraren in het basisonderwijs. De minister kon niet aan de eisen van de leraren voldoen, dus blijven op 12 december veel schooldeuren dicht. De komen de dagen zullen veel ouders op zoek gaan naar alternatieve opvang voor hun kinderen. Voor ons valt het gelukkig mee en ben ik op dinsdag de hele dag thuis. Net als vorige keer, ben ik van plan met de meiden naar de bioscoop te gaan. Er is keuze genoeg, want veel kerstfilm draaien al. Ik heb ook al even gecheckt en onze bioscoop draait overdag veel kinderfilms

Lerarenstaking? - Wij gaan naar de bioscoop

Coco + Olafs Frozen Adventure

De filmhit van het moment is de nieuwe Disney•Pixar film. Deze draait sinds vorige week in de bioscopen en nu al veel bezocht.

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in een prachtige en kleurrijke wereld. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te ontdekken.

Voor de vertoning van Coco zit de korte film van 21 minuten van  ‘Olaf’s Frozen Adventure’. In dit nieuwe Frozen avontuur komen Anna en Elsa er achter dat zij geen eigen kersttraditie hebben. Olaf gaat daarom op pad om deze voor ze te vinden. Dit gaat uiteraard op Olaf’s geheel eigenwijze.

Momenteel loopt er nog een winactie op Mama’s Liefste voor 2 kaartjes voor deze film.

Familie Slim

Deze film mochten wij afgelopen weekend al zien, tijdens de officiële premiere in Tuschinski (lees ons verslag aanstaande zondag in het weekoverzicht). Het is een vrolijke familie film over een uitvindersgezin waarvan de jongste zoon Max zich het buitenbeentje voelt van de familie, zijn uitvindingen mislukken altijd.

Max Slim is de jongste zoon van de Familie Slim, een echt uitvindersgezin. Max heeft het idee dat hij altijd in de schaduw staat van zijn grote zus en ouders. Alledrie super slimme uitvinders die elk jaar weer prijzen winnen op Inventicon, het grootste uitvindersfestival van de wereld. Max heeft nog nooit een prijs gewonnen en zijn uitvindingen mislukken altijd of ontploffen zelfs. Wanneer de familie een uitnodiging krijgt voor de 25ste editie van Inventicon, stelt Max voor om niet mee te gaan en alleen thuis te blijven. De uitnodiging blijkt alleen fake te zijn en de familie belandt ergens in Niemandsland. Collega-uitvinder en aartsrivaal Elon Tesilon heeft de familie bewust ‘ontvoerd’ naar een plek ver van de echte Inventicon af. Elon is vastbesloten dat hij dit jaar Inventicon gaat winnen en nu de familie Slim uit de race is, staat niets hem meer in de weg. Behalve Max dan. Gaat het Max lukken om zijn familie te redden met een door hemzelf gemaakte uitvinding?

Wij hebben hebben met z’n alle erg genoten van deze film. Hij is voor alle leeftijd leuk en zit vol spanning (niet eng) en humor. Het gaat vast een grote hit worden deze kerst

Sammy’s Avonturen

Deze films van Sammy zijn erg favoriet bij mijn meiden en worden dan ook nog regelmatig in de DVD speler gestopt. Vanaf 19 december zal Sammy opnieuw te zien zijn in het Omniversum in de Den Haag.

Na zijn geboorte op een strand in Californië begint Sammy aan de reis van zijn leven. Een reis die alle schildpadden maken om uiteindelijk weer terug te keren naar het strand waar ze geboren zijn. Tijdens die grote reis beleeft hij veel mooie avonturen en maakt hij vriendjes voor het leven, maar de tocht door de grote oceaan is niet zonder gevaren. Zo komt hij mensen tegen die het hem soms moeilijk maken, zoals wanneer hij gevangen wordt in de grote netten van een vissersboot. Toch zijn er ook mensen die Sammy en zijn leefomgeving helpen. Benieuwd wat Sammy en zijn vriendjes allemaal meemaken? Beleef het vanaf 19 december in Omniversum Den Haag.

Op dinsdag 12 december zal de film al in voorpremiere gaan en kun je de film (of een andere film in het Omniversum) al gaan zien voor €6. Leuk in combinatie met de Winterweken in Maduromdam, waar kinderen die dag gratis toegang hebben.

Paddington 2

Ik denk dat ik nog wel het meeste uitkijk naar deze film. Al jaren ben ik fan van dit beertje in cameljas en kaplaarzen. In het begin was ik wel wat huiverig voor een verfilming, maar alleen al van de trailer werd ik helemaal vrolijk. Ik denk dat dit echt een hele leuke film is voor iedereen.

PADDINGTON 2Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown en een graag gezien figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy. Hij heeft een mooi pop-up boek van Londen op het oog, maar dat wordt gestolen door Phoenix Buchanan; een charismatisch acteur en meester in vermommingen. Paddington krijgt de schuld en hij belandt in de gevangenis waar hij onder anderen de intimiderende kok Knuckles McGinty ontmoet. Terwijl de familie Brown er alles aan doet om Paddingtons onschuld te bewijzen en hem vrij te krijgen, moet Paddington samen met zijn medegevangenen een plan bedenken om Phoenix te ontmaskeren en het verjaardagscadeau voor tante Lucy terug te vinden.

K3 Love Cruise

K3 Love Cruise

Eigenlijk zou deze film pas vanaf 13 december in de bioscoop te zien zijn, maar ik heb al gezien dat een aantal bioscopen deze film als voorpremiere zullen laten zien op deze extra vrije dag voor kinderen.

K3 gaat mee op een cruise waar ze een optreden moeten geven. Maar tijdens deze boottocht loopt er heel wat mis. En als uit de magische ketting van Klaasje dan ook nog een parelelf met toverkrachten verschijnt, is het hek helemaal van de dam. Brengen onze 3 meisjes deze reis tot een goed einde? Dat zie je in de allereerste film van Klaasje, Hanne en Marthe: K3 Love Cruise!

Winactie: dit zijn geen kaartjes voor dinsdag 12 december, maar kaartjes voor de exclusieve premiere van deze film op zondag 10 december in Tuschinski Amsterdam

De dieren uit het Hakkebakkebos

Nog een film die eigenlijk voor later deze week gepland stond (14 december) zal op 12 december al te zien zal zijn in een voorpremiere.

Klaas Klautermuis, Maarten Bosmuis en Hazeman wonen met al hun vrienden in het Hakkebakkebos. Ze hebben daar een goed leven, maar de kleinere dieren moeten wel altijd goed oppassen voor sommige grotere bosbewoners. Vooral Rein de Vos is een gevaar. Het liefst verslindt hij elke muis die hij tegenkomt. Als IJge Egel dan ook nog eens probeert Maartens oma op te peuzelen, vinden de muizen dat er een nieuwe wet moet komen: alle dieren moeten voortaan vrienden zijn en mogen elkaar niet meer opeten.

Winactie De dieren uit het Hakkebakkebos en Paddington 2

De winnaar van de kaartjes van De dieren uit het Hakkebakkebos is

Winnaar Dieren Hakkebrakken Bos

De winnaar van de kaartjes van Paddington 2 is

Winnaar Paddington 2

De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om dezelfde avond te reageren op de mail, zodat ik de kaartjes maandag op de post kan doen en je ze dinsdag in huis hebt.

Spread the love

44 thoughts on “Lerarenstaking? – Wij gaan naar de bioscoop

 • Magda van lonkhuijzen says:

  Mama heeft dit jaar zoveel overgewerkt dat ik ook lekker een dagje vrij neem. Onze twee meiden willen dolgraag met mama naar de film

 • Oehhh dat zou een hele leuke oplossing zijn om naar de bioscoop met mijn kindjes te kunnen;)
  Op een stakingsdag gaan we meestal heerlijk uitslapen (proberen teminste?) en daarna lekker ontbijten.
  We gaan de avond er voor bekijken wat we gaan knutselen.
  Altijd weer wat leuks!
  En daar hoort thee en wat lekkers bij.
  Een bioscoop bezoek zou wel heel erg leuk zijn!doe graag mee voor mijn zoontje en dochtertje ☘️?

 • Suzanne cave says:

  Super tof! Ik doe mee. Mijn zoontje is afgelopen zondag 4 jaar geworden en zou dinsdag 12 december beginnen in groep 1. Maar nu gaan ze staken!!!! Hij is zo verdrietig moet hij nog een dag langer wachten! Ik doe daarom heel graag mee!

 • Wat leuk! Dit keer voor ons geen stress, dinsdag is mijn vrije dag. De vorige stakingsdag heb ik mijn werkdag kunnen ruilen. Toch het fijnst om zelf thuis te zijn bij mijn meiden!?

 • Ik vind het een cadeautje de staking. Een dagje extra vrij voor onze oudste en een dagje extra voor de zussen. Van mij mag dit elke 3 maanden wel zijn??. Zou het geweldig vinden om met mijn meiden naar deze film te mogen gaan dinsdag.

 • De kinderen gaan samen met hun nichtjes een paar uurtjes bij oma spelen. Het zou leuk zijn als ze ook nog eens samen naar de film zouden kunnen.

 • Zelf ook een dagje vrijnemen, zo heb ik hetgepland voor dinsdag as!

  Naar de film ‘dieren uit het Hakkebos’ willen we wel graag. We maken er een leuke dag van.

 • Michael noo says:

  Mijn dochter wil dolgraag Coco zien dus zou super zijn haar hiermee te verrassen!! Hoe wij het oplossen?? Gewoon thuis vermaken en toch wat oefeningen doen die eigenlijk op school zouden worden gegeven..

 • Femke Dekker says:

  Ik ben dinsdag zelf vrij … ik ben dus lekker thuis met mijn drie kids en krijg er nog een neefje en een vriendinnetje van mijn dochter bij! Ik zou graag met mijn kids naar de film ‘De dieren van het Hakkebakkebos’ gaan.

 • Ik hoef pas ’s avond pas te vliegen dus dan heb ik nog de hele middag om met de meiden leuke activiteiten te ondervinden!
  De vrolijke film Coco/Olafs Frozen Adventure staat op onze to-watch lijst, dus wie weet gaan we het op korte termijn zien!

 • Ik ben ten alle tijden thuis, ook voor onze dieren. Na Sinterklaas is er genoeg speelgoed om met vriendjes of vriendinnetjes te ontdekken. Ik denk dat Coco heel leuk wordt gevonden. Met Paddington 2 op de tweede plaats!

 • Ja staken doen ze niet voor niets dus daarom neemt deze mamma dan lekker een dagje vrij. Pappa werkt wel dus maken ik en mn meisje er een echte meidendag van. Lekker beetje luieren daarna rustig ontbijten en dan begint dus echt onze meidendag de stad in, ergens uitgebreid lunchen en dan natuurlijk naar de bios naar Paddington2 superleuk dus nu hard duimen.

 • Ik heb zelf Paddington 2 al gezien en ben iets te oud voor De dieren uit het Hakkebakkebos, dus heb de actie even doorgestuurd aan een vriendin die twee kleintjes heeft rondlopen 🙂

 • Ik was gelukkig al vrij maar help een bevriende moeder van school uit de brand door haar knul bij mij op te vangen. Naar de bios met deze knullen zou dus wel heel leuk zijn (en voor mij even rust 🙂 ). Coco is de film die ze erg graag willen zien dus die wordt het dan!

 • Anna knapen says:

  Mijn man draait deze week nachtdiensten en kan daardoor een deel voor zijn rekening nemen.. Ik werk halve dagen.. Die combinatie is al de oplossing.. Als we winnen neem ik een dagje vrij dinsdag..

 • Mijn zus neemt dan een extra mamadag. Het lijkt mij gaaf als zij als verrassing met haar tweeling lekker naar de bios kan! #Sister#TWINS@STRIKEDAY

 • Mijn man werkt thuis om op de kinderen te letten terwijl ik naar de voortgangsgesprekken op school ga, die zijn gepland op de stakingsdag…
  Daarna neem ik ze graag mee naar de film Coco!

 • Ik doe mee!! Dinsdag ben ik ook vrij, dus komen wij de dag op zicb wel door.. alleen een uitje naar de bios maakt het wel erg leuk en gezellig natuurlijk.. en mijn kinderen zijn nog niet eerder naar een bioscoop geweest! 😀
  Graag naar Olaf’s Frozen Adventure!!!

 • Paddington 2 zou onze voorkeur zijn.
  Lekker uitslapen en daarna knutselen of film kijken samen met de kids is heel fijn. Even rust in een drukke tijd ????

 • Oh wat een leuk idee !! Ik heb mijn dagdienst geruild voor een nachtdienst, zal wel even pittig worden, maar prima oplossing !
  Eigenlijk hebben we geen voorkeur, Familie Slim, Paddington of mee op een cruise, t lijkt ons allemaal Super !!

 • Wat zou dat geweldig zijn om dinsdag met mijn twee zoontjes naar de film Paddington te gaan, want ik heb ook heerlijk een dagje vrij genomen!

 • Angela ten Ham says:

  Toen bleek dat onze dochter een beperking had ben ik gestopt met het werken bij een baas en ben ik voor mezelf begonnen. Het is niet altijd makkelijk, maar de tijd die ik ervoor terug krijg met mijn kinderen is alles waard geweest. Ik werk op stakingsdag dus gewoon ’s avonds en heb overdag alle tijd voor mijn kinderen. en tijd voor Paddington.

 • Paddington is zo schattig! We zijn hier ook fan!
  Het is zo dat mijn man chronisch ziek is. Heel naar en een hele uitdaging alle ballen omhoog te houden. Wat voor mij wel een zorg minder is, dat de kinderen gewoon een dagje thuis kunnen blijven. Ze zijn al wat ouder met 6 en 9 jaar dat ze zich goed kunnen vermaken en kijken ook een filmpje samen met z’n allen. Ben blij dat ze het dan redden samen!
  Veel plezier komende dinsdag!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.