zorgverzekering

To Do in December: overstappen van Zorgverzekering?!

Elk jaar rond deze tijd heb ik het druk met alle voorbereidingen voor de kerstdagen. Een van de dingen die daar naast zeker niet mag ontbreken op mijn to-do lijstje is het opnieuw bekijken van mijn zorgverzekering.  Het loont altijd om toch even te kijken hoe het het afgelopen jaar is gegaan en wat de verwachtingen worden voor het nieuwe jaar. Tot en met 31 december heb je de mogelijkheid om over te stappen.

zorgverzekering

Nu heb ik het geluk dat ik de het afgelopen jaar weinig klachten heb gehad. Maar toch ben ik wel een paar keer naar de fysiotherapeut geweest en deze behandelingen werden niet vergoed door mijn zorgverzekeraar. Het kiezen van alleen het basispakket was voor mij dus eigenlijk niet het meest voordeling geweest. Daar is het dus verstandig om verder te kijken dan alleen maar naar de maandkosten van je verzekering.

Kosten zorgverzekering

In tegenstelling tot de eerdere verwachtingen, zijn de kosten van de basisverzekering nauwelijks gestreden. Gemiddeld zal dit uitkomen rond de €105. Ook deze prijzen variëren dus per aanbieder, maar ook het pakket wat ze aanbieden. Je kan meer per maand besparen als je kiest voor een hoger eigen risico. Dit kun je doen als je verder gezond bent en geen klachten verwacht. Eventueel kun je ook een potje achter de hand hebben met het bedrag van je eigen risico, mocht je onverhoopt toch niets krijgen. Krijg je niets, kun je het op je rekening laten staan en betaal je maandelijks minder premie.

Zorgverzekeringspakket

Voordat je een nieuwe zorgverzekering afsluit is het verstandig om te kijken wat het pakket is waarvoor je verzekert bent. In sommige gevallen zit daar bijvoorbeeld wel een vergoeding voor een bril in en in andere niet. Ben je een brildrager, is het dus zeker zinvol om te zorgen dat dat in ieder geval in je pakket zit. Bij sommige zorg verzekeraars kun je ook het zorgverzekeringspakket deels zelf samenstellen. Door middel van een paar simpele vragen kun je zo zien welke aanvullende verzekeringen voor jou wellicht voordeling kunnen zijn.

Lees ook: Zorg goed voor je portemonnee…

Voorspellen nodige zorg in 2018

Helaas kan je van te voren niet voorspellen hoe je gezondheid van verlopen het komende jaar. Daarom is het af en toe koffie dik kijken wat je nodig zal hebben. Maar heb je bijvoorbeeld een kinderwens, dan is het wellicht wel verstandig om te kiezen voor een pakket waar ook goede kraamzorg bij inbegrepen is. Of ga je elk jaar naar de tandarts en verwacht je dat er meer werk aan je gebit nodig is, dan kun je je daar nu alvast voor bijverzekeren.

Extraatjes

De kosten van je zorgverzekering zijn verplicht en een hoge maandelijks uitgave. Daarom is het soms fijn als een verzekering je ook een extraatje kan opleveren. Zo had ik mij vorig jaar verzekerd via de HEMA  en krijg je in de winkel op vertoon van je zorgverzekeringspas 10% korting op bijna al je aankopen bij de HEMA. Nu kom ik daar met een grote regelmaat en kan ik op die manier toch maandelijks mijn zorgverzekeringskosten een beetje verlagen, door te shoppen. Ik zeg win-win!

HEMA zorgverzekering

Afbeeldingen (muv HEMA); Shutterstock

Samenwerking

Spread the love

17 thoughts on “To Do in December: overstappen van Zorgverzekering?!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.