Kerstdiner Tip; het Toetjes Kerstdiner

Nog een paar dagen en dan zitten we allemaal weer aan de kerstdiner. Sommige zullen gaan gourmetten, andere hebben een uitgebreid 7-gangen diner voorbereid. Zelf ben ik zo’n keukenprinses, dus ik denk dat we zullen gaan voor iets simpels. Een tijdje terug kreeg ik de vraag wat het meest memorable kerstdiner was, dat ik ooit heb gehad. Daar hoefde ik niet zo heel erg lang over na te denken; namelijk het Toetjes-kerstdiner!

Het Toetjes Kerstdiner

Het kerstseizoen is begonnen. De kerstboom staat mooi versierd en verlicht in de hoek. En ook staat er een mooie rode kerstster in de vensterbank. Maar om eerlijk te zijn heb ik er nog helemaal niet over nagedacht wat wij zullen gaan eten deze kerst, laat staan dat er al boodschappen zijn gedaan. Een 7-gangen diner gaat het zeker niet worden. We blijven met kerst gewoon thuis met z’n viertjes. Mogelijk dat we op een avond onze vrienden en mijn vader te eten krijgen en dan gaan gourmetten of BBQ-en. Maar voor de andere kerstdag is de menukaart nog leeg….

Het Toetjes-Kerstdiner

Elk jaar werden wij bij onze oma uitgenodigd voor het herfstlunch bij haar in de serviceflat. Daar werd altijd heerlijk gekookt, maar we keken toch allemaal uit naar het toetjes buffet. Daar stond dan zoveel keuzes aan lekkers, dat je eigenlijk alweer spijt had van alles wat je ervoor gegeten had. Hoe lekker het ook was geweest. Zo ontstond het idee om een keer een diner te organiseren waarbij we dan ook alleen maar toetjes zouden eten. Kerst was daar de uitlezen datum voor en zo stond er bij ons een jaar alleen maar nagerechten op het menu!

Toetjes-diner

Op de menukaart

Omdat er zoveel verschillende keuzes zijn op het gebied van toetjes, kun je er makkelijk een tafel mee vullen, zonder dat het alleen maar van hetzelfde is. Zo waren er verschillende soorten ijs en pudding, maar ook taart en heuse chocolade fontein. Eigenlijk wilde ik ook nog een suikerspinmachine zoals ik die online had gevonden, maar die bewaar ik voor een volgende keer.

Om toch niet alleen maar zoetigheid op tafel te hebben was er ook een grote kaasplank met stroop en chutney. En om het toch ook een beetje gezond te houden, was er een hele grote fruitsalade.

Je zult snappen dat dit een kerstdiner was om nooit te vergeten en een diepe indruk heeft gemaakt op mij als kind. Ik denk dat we het dit jaar maar eens gaan herhalen. Op 1 januari ga ik wel weer op dieet 😉

Wat is jouw lievelings toetje met kerst?


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

43 thoughts on “Kerstdiner Tip; het Toetjes Kerstdiner

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.