De Brief voor Sinterklaas

De Brief voor Sinterklaas

Nog maar een paar weekjes en dan begint het grootste kinderfeest van de Lage Landen. Sinterklaas zal samen met zijn Pieten weer een bezoekje komen brengen aan ons land. Maar het afgelopen jaar heeft de goede man niet stil gezeten en hebben zij verschillende avonturen beleefd. Eén daarvan kunnen we nu zien op het grote doek; De Brief voor Sinterklaas. Wij gingen ernaartoe en ook mag ik 2 kaartjes verloten met daarbij ook toegangsbewijzen voor Monkeytown.

De Brief voor Sinterklaas

Het verhaal

De feestelijke aankomst van Sinterklaas wordt overschaduwd door een gigantisch probleem: door een groot tekort aan Pieten dreigt de traditie voor eens en altijd te verdwijnen. Sinterklaas zit met zijn handen in het haar: hoe komt hij snel aan nieuwe, goede Pieten? Er zit niets anders op dan een auditie te organiseren, waarbij de goedheiligman op zoek gaat naar nieuwe Pieten: een officiële ‘Pietendag’. Sem ziet zijn kans schoon en schrijft onmiddellijk een brief.

Als hij een stoere, sterke Piet kan worden dan durven zijn pesters hem vast nooit meer lastig te vallen. Maar wat niemand weet is dat Huibert Jan en zijn ‘Mammie’ middels een gemeen plan proberen om de Pietendag te saboteren. Gaat het Sem, Patty Pepernoot en Piet Bennie lukken om de Pietendag én daarmee het Sinterklaasfeest te redden? Of komt er voor eens en altijd een einde aan het Sinterklaasfeest?

Genre: jeugd, familiefilm, kinderfilm
Lengte: 81 min
Kijkwijzer: Alle Leeftijden
Gesproken taal: Nederlands

Cast: Bram van der Vlugt, Lieke van Lexmond, Roel Dirven, Bo Burger, Pamela Teves, Chris Tates, Jelle de Jong, Edo Brunner
Regisseur: Lucio Messercola
Scenarioschrijver: Trui van de Brug

Winactie 2 vrijkaarten voor Brief voor Sinterklaas en 2 kaartjes voor Monkey Town is gesloten

Omdat een paar van de belangrijke scène’s uit de film opgenomen zijn in Monkey Town, mag ik een pakketje weggeven met niet alleen 2 vrijkaarten voor de film De Brief voor Sinterklaas, maar daarin ook 2 kaartjes voor Monkey Town.

De winnaar is

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
De Brief voor Sinterklaas

Spread the love

73 thoughts on “De Brief voor Sinterklaas

 • Sinterklaas komt op 16 november aan in Apeldoorn.
  Deze film lijkt onze jongste dochter heel leuk, ze is 5 en is nu al druk bezig met de komst van Sinterklaas

 • Susanne Hansler says:

  Wat een onwijs leuke winactie. Onze zoon van 8 gelooft echt nog heilig, ben er zo blij mee dat hij nog gelooft. Waarschijn lijk het laatste jaartje dus we gaan er optimaal van genieten. Met deze prijs gaat dan een wens in vervulling
  Duimen duimen!

  • Chantal Heeringa says:

   Sinterklaas komt 16 November natuurlijk aan in Schoonhoven!! Kindjes kunnen niet wachten en zijn al druk in Sinterklaassfeer, de film zouden ze dan ook geweldig vinden!
   Maar de echte komt aan in Apeldoorn de 16e, dat gaan we natuurlijk ook op tv kijken!?

 • elisabeth maria martina says:

  Sinterklaas komt op 16 november aan in Apeldoorn.
  voor jarige kleindochter lise en jarige kleinzoon quinn zou het geweldig zijn als ik deze te gekke actie win

 • Supergraag voor onze mannetjes. Hier in huis is het al weken sinterklaas voor en sinterklaas na. Dus hier maak je ze dolblij mee. En even uitkuren in Monkey Town is natuurlijk altijd fijn, vooral met dit weer.

 • Wat een leuke winactie. Sint komt met zijn pieten op 16 november aan in Apeldoorn.
  Mijn dochters zijn al 2 maanden bezig met Sint of……is hij eigenlijk wel weggeweest????
  Iig zijn ze dol op de Sint en Monkry town blijft superleuk!

 • Sinterklaas komt 16 november in Apeldoorn.
  Ik doe graag mee niet alleen voor mijn meiden maar ook voor mezelf! Ik ben gek op de sinterklaas films! Tja en de kids op monkey town. Dus het is een win win situatie hahahahaha.

 • Yes, ik doe graag mee voor mijn zoontje Sam. Onze laatste believer. De lieve Sint komt 16 november weer naar Nederland. Om een hoop zoete kindjes blij te maken
  Het leukste tijd is weer bijna aangebroken. Fingers crossed

 • Wow wat een gave actie!! Onze zoon van 3 zal hier toch wel heel blij van worden. Het eerste jaar dat hij dit helemaal bewust meemaakt.?

  Sinterklaas komt dit jaar natuurlijk aan op 16 November in Apeldoorn.??

 • Anja hendriks says:

  Op 16 November komt sinterklaas in Apeldoorn aan!
  Dan zal hij bij vele kinderen langs gaan.
  We hopen dat wij winnen.
  Dan kan het Sint feestje helemaal beginnen!

 • Op 16 November komt Sinterklaas in Apeldoorn aan ,dit jaar.
  Heel graag doe ik mee voor “de Brief van Sinterklaas” en de kaartjes voor Monkeytown
  Dat zouden mijn jongste kleinkinderen geweldig vinden.
  Ik volg op Bloglovin en waag een kansje.

 • Op 16 november komt Sint aan! Wat een geweldig feest weer. Ik zou heel graag het vriendje van mijn zoon naar deze film sturen. Heerlijk samen genieten

 • De Sint komt (met genoeg pieten) dit jaar aan in Apeldoorn, met de stoomtrein!
  Ik maak graag kans, mijn kleuter zou superblij worden van de film, en klimmen en klauteren in Monkeytown is nooit weg!

 • Sinterklaas en zijn pieten komen 16 november per trein naar Apeldoorn! Daarna gaat hij per boot verder naar ons dorpje Meerkerk, vlakbij Leerdam waar de film is opgenomen !

 • Anna Knapen says:

  Wij doen mee! Julia is zoals ieder kind dol op Sint.

  Sinterklaas komt aan op zaterdag 16 november 2019 aan in het Apeldoorn. Deze keer niet met de boot, maar per stoomtrein!

 • evelien van bijsteren says:

  OP 16 november in Apeldoorn natuurlijk, maar wij gaan kijken bij onze ” eigen sint”

  Ik zou dolgraag de kaarten winnen om naar de film te gaan met mijn zoon, die echt lyrisch is van de Sint

 • 16 November in Apeldoorn . Dat word een geweldig mooi feest waar we allemaal van gaan genieten. Niet alleen de kinderen maar ook echt iedereen . Het is tenslotte een feest voor jong en “oud “.Naar de film ook heel graag samen . Heerlijk toch de decembermaand.

 • Heleen Haarsma says:

  Onze grote vriend komt aan op 16 november in het prachtige Apeldoorn waar ik natuurlijk samen met mijn 2 kleindochters heenga. Vaste prik is ook jaarlijks naar de Sintfilm in de bios, oh wat vinden ze dat leuk! 🙂

 • Hij komt 16 november aan in Apeldoorn!

  Mijn zoontje Ryan heeft nu al zo’n zin in sinterklaas dat hij bijna dagelijks zijn laarsje met tekening er in klaar zet. Helaas is sinterklaas er nog niet om er iets in te stoppen. Hij zou deze prijs fantastisch vinden om in zijn laarsje aan te treffen ?

 • Anneliese de Waal says:

  Sinterklaas komt dit jaar op 16 november aan in Apeldoorn.
  Doe erg graag mee voor de kinderen, een geweldige film voor de kinderen ??

 • ik was al van plan om naar de sinterklaas bioscoop film te gaan samen met mijn opa die december in Nederland komt hij woont namelijk in Aruba.en nu zie ik gewoon deze te gekke actie waarmee ik de kaartjes kan winnen!mijn opa en ik gaan maar duimen dat we deze kaartjes winnen want ik wil zo veel met hem doen nu hij in Nederland is maar ik moet natuurlijk ook een beetje letten op de centjes.

 • Wat een leuke actie! Sinterklaas komt op 16 november in Apeldoorn aan met de trein!

  Ik neem graag mijn dochter van 5 mee naar deze film want zij gelooft nog heeeeeel erg! En dan springen wij daarna door naar Monkey Town! Hoe leuk is dat 🙂

 • Ellen velzeboer says:

  Sinterklaas komt op 16 nov aan in Apeldoorn . De kids kunnen niet wachten!!
  Deze film zouden we graag zien! En een middagje monkey town om de sintspanning eruit te klauteren is ook heel welkom (ook voor mama 😉 )

 • Wat super leuk? hier is sinterklaas gewoon in de zomer door gespeeld met zijn liedjes. En de kids zijn al druk aan het aftellen. De intocht is dit jaar in Apeldoorn op 16 november❤

 • Sinterklaas komt dit jaar op zaterdag 16 november met de trein in Apeldoorn aan!

  Wat zouden Ties en Fé het leuk vinden om hier nog kaartjes voor te winnen!

 • Ingrid Langstraat says:

  Sinterklaas komt dit jaar aan in Apeldoorn! Mijn lieve Sint fans zijn al helemaal in de Sinterklaas stemming. Zou heel erg leuk zijn om met ze naar de bios te gaan voor deze gave film.

 • Sinterklaas komt op zaterdag 16 november 2019 aan en dit jaar komt hij aan in Apeldoorn. Ik doe graag mee. Elise is nu 8 en gelooft nog heilig. Dit jaar waarschijnlijk voor het laatst dus ik wil er nog even maximaal van genieten dit jaar. En monkeytown: dat vinden ze natuurlijk altijd superleuk!

 • Hi Fleur,

  Wat een top winactie!
  Allereerst het antwoord op je vraag: Sinterklaas komt op 16 november aan in Apeldoorn.

  Mocht ik tussen alle reacties kans maken, dan neem ik mijn zoontje mee naar de film. Hij wordt 20 november 4 jaar, midden in de Sinterklaashectiek start hij zijn schooltijd. Allemaal veel spannende momenten staan voor de deur.
  Als ik win, gaan we samen ter ontspanning naar de film en naar Monkeytown. Ik weet zeker dat dat een welkome afwisseling voor hem gaat zijn! Ook voor mij trouwens ;). Want ik weet bijna niet voor wie het spannender is dat hij 4 wordt, voor hemzelf of voor mij haha.

  Liefs, Carmen

 • Sinterklaas komt 16 november aan in Apeldoorn!
  Mijn zoontjes kijken er zo naar uit. Wat zal deze film een verrassing voor ze zijn en spelen bij Monkeytown maakt er helemaal een feestje van! ?

 • Jolijn kools says:

  De intocht van Sinterklaas vindt in 2019 plaats op zaterdag 16 november in Apeldoorn 🙂
  Maar super leuke actie zeg !! Ik waag dolgraag een kansje mee want ik heb 2 dochters zie hier HEEEEEEEL graag naar toe zouden willen gaan ?Voor hun is de sinterklaas tijd nog helemaal spannend want ze geloven nog heilig ! Zolang ze nog geloven wil ik elk jaar naar de sinterklaas film in de bioscoop gaan want het zijn bijzondere tijden voor ze 🙂 ps, ik like en volg je op instagram (jolijnjolijn18) en facebook (jolijn koolske) en we hebben daar een reactie + tags achter gelaten ….

 • Hoi hoi, 16 november komt de beste man aan in NL. Ik maak graag kans op twee kaarten voor mijn kleine jongens die dit jaar allebei nog geloven, volgend jaar weet ik nog niet…. Extra leuk dus om dit jaar er extra aandacht aan te besteden?

 • Wow, dit is een hele leuke winactie! Sinterklaas komt dit jaar op zaterdag 16 november aan in Apeldoorn.
  En nu heel hard duimen voor mijn kindjes.

 • Sinterklaas komt aan in Apeldoorn op 16 november! Een dag voor de verjaardag van mijn dochter die gek is op Sinterklaas films, dus zou hier graag heengaan met haar.

 • Albertine van Veldhuizen says:

  De 16e in Apeldoorn en dan stapt ie op de trein naar Ede ?.
  Zou leuk zijn die kaartjes, groot gedeelte is bij ons in Ede opgenomen, zijn dus dubbel zo nieuwsgierig naar het resultaat!

 • N van Soolingen says:

  Wat een super leuke winactie heb je weer☺️
  Ik doe graag mee voor mijn 2 dochters!???
  Sinterklaas ?? komt zaterdag 16 november a.s. aan in Apeldoorn!

 • Manon Toemen says:

  16 november in Apeldoorn
  Hier zijn onze 2 mannen er al druk mee, lijstjes maken, liedjes zingen, slechter slapen. Doe dus graag mee om ze te verrassen!
  Heerlijk tijd van het jaar!

 • Onze drie Kids zitten alweer voor de buis gekluisterd. Zo leuk om te zien en zullen dit geweldig vinden. Sinterklaas komt 16 november aan in Apeldoorn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.