BumbleBee

Tip voor de Kerstvakantie | BumbleBee nu in de bioscoop

Mocht je deze kerstvakantie willen gebruiken om eens gezellig samen op (first) date te gaan naar de bioscoop, dan is BumbleBee zeker een goede filmkeuze. Begin deze week mochten Papa’s Liefste en ik de film al zien tijdens de première in Amsterdam. Waar ik van dacht dat het eigenlijk meer een actiefilm voor Papa’s Liefste zou zijn, bleek BumbleBee een erg zachte kant te hebben. Ideaal dus voor een gezellig avondje uit met z’n tweetjes.

BumbleBee

Zo vaak komt het niet meer voor dat we met z’n tweetjes naar de film gaan. Dus toen de uitnodiging binnenkwam voor de première van de nieuwste Transformersfilm, heb ik daar meteen ja op gezegd. De vorige films heeft Papa’s Liefste allemaal gezien en ik vermoedde dat hij deze ook graag zou zien. En omdat het alweer even geleden was dat wij op date-night waren geweest, ging ik gezellig mee. Ik ben wel van de generatie die op zondagochtend op Sky Channel tijdens de Fun Factory naar de tekenfilms keek van de Transformers, maar echt aan mij zijn deze films niet besteed.

Het verhaal

Deze nieuwe actie-avonturenfilm van de Transformer-franchise, begint in 1987. BumbleBee is de kleinste van de Transformers. Nadat de planeet van de Transformers wordt aangevallen, wordt hij naar de aarde gestuurd om daar plek te maken voor de andere Transformers om naar toe te komen als vluchtoord. Helaas wordt BumbleBee op aarde niet meteen ontvangen met open armen. Na een gevecht met het leger verliest hij zijn geheugen en houdt hij zich schuil op een autokerkhof in een klein Californisch badplaatsje.

BumbleBee BumbleBee BumbleBee BumbleBee

Charlie, een avontuurlijke tiener, die het erg moeilijk heeft met het plotse overlijden van haar vader. Iedereen lijkt het leven weer op te pakken en haar moeder heeft ook al een nieuwe vriend. Als ze de zwaarbeschadigde Volkswagen Kever vindt op haar verjaardag, mag ze hem houden van de autokerkhofeigenaar, als ze hem aan de praat krijgt. Dit lukt haar en zo komt BumbleBee bij haar in de garage terecht.

BumbleBee BumbleBee
BumbleBee
BumbleBee BumbleBee BumbleBee

Echter door het sleutelen aan de BumbleBee zendt hij zijn coördinaten uit, en komen de vijandige Transformers ook naar de aarde om BumbleBee uit te schakelen. Charlie en haar buurjongen doen er alles aan om BumbleBee en de wereld te redden.

BumbleBee BumbleBee BumbleBee

Bumblebee is geproduceerd door Lorenzo di Bonaventura and Michael Bay, oftewel de veteranen van de Transformers-franchise, samen met uitvoerend producenten Steven Spielberg, Brian Goldner en Mark Vahradian. Chris Brigham (Argo, Inception) treedt ook op als uitvoerend producent. Het scenario is afkomstig van Christina Hodson (Unforgettable). Bumblebee is geregisseerd door Travis Knight (Kubo and the Two Strings, Coraline).

Genre: actie, avontuur
Lengte: 114 min.
Kijkwijzer
Technische tag; 3D, IMAX

Producent: Lorenzo di Bonaventura, Michael Bay
Regisseur: Travis Knight

Scenarioschrijver: Christina Hodson

Cast bestaat uit Hailee Steinfeld, Pamela Adlon, John Cena, Stephen Schneider, Jorge Lendeborg Jr., Jason Drucker, Kenneth Choi, Ricardo Hoyos, Abby Quinn, Rachel Crow en Grace Dzienny.

Deze film is vanaf nu te zien in de bioscoop

Wat vonden wij van BumbleBee?

We keken erg uit naar deze film en ik had mij zeker voorbereid op een avondje actie in de IMAX-zaal van Pathé. Ik was daardoor wel enigszins verrast dat BumbleBee zeker niet alleen een actiefilm is. De makers hebben erg getracht om de film toegankelijk te maken voor zowel mannen die van actie houden, als vrouwen die graag een beetje emotie in een film zien. BumbleBee is de kleinste robot en daarmee heeft hij al een hoge aaibaarheidsfactor. Maar ook het verhaal zelf heeft een zachte kant. We zien de vriendschap tussen BumbleBee en Charlie opbloeien en de pijn die zij heeft over het verlies van haar vader.

BumbleBee BumbleBee

Maar ook valt er zeker wat te lachen in deze film, als BumbleBee een kijkje neemt in het huis van Charlie. De film gaat dus niet alleen over het gevecht tussen de goede en de slechterik, en daar had ik mij even niet op ingesteld. Ik had meer actie verwacht, maar deze combinatie maakt het een prima film voor een geslaagde (first) date night deze Kerst. De soundtrack van deze film is ook geweldig voor iedereen die de Transformers, net als ik nog gezien heeft bij de Fun Factory 🙂

BumbleBee

Samenwerking

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.