Weekoverzicht | Never a dull moment week 51 – Bijna Kerstvakantie

De laatste week voor de kerstvakantie is aangebroken. Als ik daar weer voor sta, denk ik altijd ´hoe erg kan het zijn´, maar nu de week voorbij is weet ik het weer. Deze week is mijn minst favoriete van het jaar. Iedereen wil dan nog snel het een en ander gedaan hebben. Ook op de school van de meiden kan het niet op; kerstmusical, kerstdiner, kerststukjes maken en overal moet er iets voor mee of geregeld worden. Als klap op de vuurpijl had ik ook nog een afspraak staan voor ons allemaal bij de tandarts. Maar terwijl ik dit schrijf, zit ik aan de Glühwein en heb ik de week weer overleefd. Op naar de Kerst.


Never a Dull Moment week 51

Zondag 16 december

We werden wakker in een wit wonderland. De eerste sneeuw van deze winter was vannacht gevallen. Natuurlijk betekende dat een sneeuwballengevecht. Helaas bleef de sneeuw niet heel lang liggen en was ´s middags alles weer weg.

Op de yogales na hadden we geen plannen voor vandaag. Tegen borreltijd spraken we daarom af met vrienden en mijn zus voor een drankje en een hapje in het Buitenhuisje. Het was zo gezellig, dat we ook besloten een hapje te blijven eten. Terwijl wij gezellig binnen zaten, vermaakte de kinderen zich buiten bij de vuurkorf.

Maandag 17 december

De laatste week voor de schoolvakantie is begonnen. Vandaag nog relatief een rustige dag, maar we werden op school al wel verwelkomd door groep 5 die kerstliedjes stonden te zingen in de hal.

Vandaag moest ik werken in het ziekenhuis. Dat kwam mooi uit, want zo kon ik Miriam even bijstaan in haar afspraak voor haar dochter bij de Audioloog. Met z’n tweetjes hoor je altijd meer dan alleen. Helaas bleek vocht achter de trommelvliezen de onderzoeken in de weg te staan en heeft ze nog geen bevredigend antwoord gekregen.

Natuurlijk was het voor mij een kleine moeite, maar toch lief als je bovenstaand berichtje leest op Instagram.

Uit school mocht Kleine Zus mee met Grote Zus en haar vriendinnetje. Zo kon ik de hele dag in het ziekenhuis blijven. Daarna ging ik meteen door naar de première van BumbleBee in Amsterdam. Het was nog even de vraag of Papa´s Liefste het op tijd zou halen vanuit zijn werk. Gelukkig kwam ik al snel Marjolein tegen en vond ik samen met haar een plekje in de zaal. Papa’s Liefste redde het ook nog precies op tijd!

Lees hier wat ik van de film vond.

Dinsdag 18 december

Vandaag mocht Grote Zus op school de kerstmusical nogmaals opvoeren, maar dan voor de andere klassen. Gelukkig hadden we alle props in de tassen laten zitten en kon ze zonder al te veel moeite weer alles mee naar school nemen.

Ik was die ochtend al in alle vroegte de deur uit, om te gaan werken in Katwijk. De komende maand zal ik daar meer aanwezig zijn omdat mijn collega zorgverlof heeft op moeten nemen. Dankzij mijn gezellige collega’s is dat gelukkig geen straf. Om 15.00 uur was ik weer op tijd thuis voor de meiden die uit school kwamen.

Die wilden koken vanavond. Op ons Hello Fresh-menu stonden nog hamburgers. Ik haalde er snel een paar bij, toen ik Kleine Zus van de BSO ging halen. Ook had ik nog wat frietjes voor in de Airfryer en zo hadden we heel snel een lekkere maaltijd op tafel staan.

Woensdag 19 december

Gelukkig vandaag een korte dag op school. Ik had beloofd dat Kleine Zus met haar 2 vriendinnetjes bij ons mocht spelen. De afgelopen 2 weken hadden ze steeds bij één van hen gespeeld. Helaas was ik vergeten dat wij eerst met z´n drietjes naar de tandarts moesten uit school. Ook moest Grote Zus nog van alles hebben voor een kerststukje dat ze op school zouden gaan maken. Gelukkig konden we dan nog snel halen voordat we naar de tandarts moesten.

Gelukkig hadden we alle drie geen gaatjes. Wel moeten we voor Grote Zus ´alvast´ een afspraak maken bij de ortho, want daar zijn de wachttijden 2 jaar! Op mijn vraag of het nog gebruikelijk was dat kiezen worden geseald, vond de tandarts dat ook een goed idee en hebben we daarvoor meteen volgende maand een afspraak voor gemaakt.

Al met al waren we best snel klaar en fietsen we op de terugweg langs de vriendinnetjes. Zo konden ze toch nog gezellig komen spelen. Ze vermaken zich altijd prima samen en je hoort ze helemaal niet. Terwijl de meiden lekker aan het dansen waren op Just Dance, dronken de moeders en ik nog gezellig een kopje thee.

Donderdag 20 december

Vandaag was dan eindelijk die gevreesde laatste donderdag voor de vakantie aangebroken. Iedereen is dan moe van de afgelopen drukke tijd en moet zich vandaag haasten voor het kerstdiner. Ik moest ook nog eens de hele ochtend werken in Katwijk. Helaas miste ik mijn bus naar huis, regende het en miste ik daarna ook nog mijn aansluiting. Gelukkig hoefde ik niet op het schoolplein te staan en was ik nog voor Grote Zus thuis. Ook benutte ik die extra tijd op het station nuttig door nog een klein cadeautje te kopen voor de meester en juffen op school.

 

Kleine Zus was op de BSO vanmiddag, omdat ze graag mee wilde naar de dansles daar. Zo had ik even tijd met Grote Zus om haar te helpen met haar kerstoutfit en kerstkapsel. Bij de Slo-Low en Flying Tiger had ik verschillende leuke accessoires gevonden. Ons aandeel voor het kerstdiner was voor beide klassen pizza. Om er toch een klein kersttintje aan te geven, maakte ik van paprika sterretjes. Terwijl de oven voorverwarmde haalde ik Kleine Zus op van de BSO en kleedde ik haar ook aan.

Het huis in chaos achterlatend, fietsen we snel naar school, in de hoop de pizza nog een beetje warm over te brengen (note to myself; volgend jaar bestel ik pizza en laat deze in de klas bezorgen 😉 )

De meiden hadden een heel gezellige avond op school. Met een beker glühwein kon ik op het schoolplein ook even het zweet van mijn voorhoofd vegen en een beetje bijkomen.

Thuis kwamen we ongeveer tegelijkertijd aan met Papa’s Liefste, die een kerstborrel op zijn werk had gehad. Hij kon zo mooi de meiden in bed leggen, terwijl ik op de bank plofte, mijn schoenen uitdeed en sushi bestelde (duurde wel een uur voordat het er was!).

Vrijdag 21 december

Vandaag nog 1 dagje werken en naar school. Op mijn werk vond ik mijn kleine kerstboompje nog en was, zo als elk jaar, weer verbaasd dat de lampjes het gewoon deden. De meiden hadden maar een halve dag school, maar zouden naar de BSO gaan en daarna opgehaald worden door hun vader.

Samen met mijn collega’s probeerde we een beetje op tijd de dag af te sluiten, waarna we thuis onze fietsen ophaalden. We wilden in de stad wat gaan drinken, maar door de Santa Claus Run, was het er zo druk, dat we maar naar een ander café uitweken. Eigenlijk het biercafé waar we altijd heen gaan, maar daar hebben ze helaas geen Glühwein.

 

We bestelden bittergarnituur, aten kaasfondue, deden een reis- en vriendenquiz en hadden zo een heel gezellige avond en sloten onze samenwerking van het afgelopen jaar weer gezellig af.

Zaterdag 22 december

VAKANTIE!!! Helaas betekende dat nog geen uitslapen, want last minute hadden we besloten om toch nog een weekendje weg te gaan. Op zondag waren we uitgenodigd om langs te komen bij de Magische Winterweken in Toverland. Omdat dat voor ons niet naast deur ligt, hadden we een huisje gehuurd in het nabijgelegen Limburgse Peel van Center Parcs. Er mocht ook een vriendinnetje mee, dus die haalden we snel nog even op bij haar opa en oma.

Toen we aankwamen, had ik gedacht dat we al snel ons huisje in zouden kunnen. Ondertussen ben ik wel Friends van Center Parcs en ik had gelezen dat je dan een early check in had. Maar toen bleek dat ik daarvoor een hokje had moeten aanvinken. Nu konden we er toch pas om 15.00 uur in.

Gelukkig vonden de meiden dat geen probleem. Na een snelle lunch in de Market Dome, doken de meiden al snel het zwembad in. Daar vermaakten ze zich met gemak de hele middag. Het was dan ook al donker toen we naar ons huisje toeliepen. Onderweg stopten we wel nog even voor een frietje.

In de supermarkt hadden we ook een houtblok gekocht voor de open haard. Zo hadden we een gezellig avondje met een dekentje op de bank en keken we naar Huisdieren Geheimen. Voor de verandering eens in het Engels, want in het Nederlands kennen de meiden hem al uit hun hoofd

FIJNE KERSTDAGEN!!!
Hebben jullie nog leuke plannen?

Spread the love

2 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 51 – Bijna Kerstvakantie

  • Jongens, wat een drukke week was het. De dag na de bewuste donderdag was ik dan ook helemaal gaar. Wij hadden afsluiting van het project, aansluitend Kerstmarkt en toen snel naar huis, alles maken en weer hop naar het kerstdiner waar ik ook hulpmoeder was. Die ochtend was ook al hartstikke druk. Dus ik ben nu nog aan het bijkomen 🙂 Wat lief dat je met Miriam meeging naar het ziekenhuis.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.