Familiemusical Peppa Pig – De Grote Plons!

Ken jij het roze varkentje Peppa Pig al? Hier in huis hebben wij 2 fans rondlopen. Doordat wij elk jaar in Engeland komen, zijn mijn meiden echt opgegroeid met de boekjes en filmpjes van dit vrolijke varkentje. Afgelopen zomer brachten we zelfs een bezoekje aan Peppa Pig’s World. Superblij waren we natuurlijk toen we uitgenodigd werden voor de nieuwe Nederlandse familiemusical Peppa Pig – De Grote Plons! in de Goudse Schouwburg. Afgelopen zondag was het dan zover en ging deze musical in premiere.

Peppa Pig, de familiemusical

Peppa Pig is een klein roze varkentje die samen met haar broertje George met zijn knuffel dino, vader en moeder en al haar vriendjes en vriendinnetje allemaal grappige avonturen beleeft. Dagelijks zijn zij te zien op TV bij Nickelodeon en vanaf nu dus ook in het theater. Afgelopen zondag lag er een roze loper uit bij de Goudse Schouwburg voor de premiere. De zaal vulde zich tot de nok toe met enthousiaste kinderen. Deze vrolijke voorstelling vol liedjes en dansjes wordt gespeeld door acteurs met handpoppen.

Peppa Pig de musical

Het verhaal 

De musical is voor kinderen vanaf 2 jaar en vanaf de start van de voorstelling doen ze meteen al enthousiast mee. Daisy, de vertelster, doet namelijk verstoppertje met Pedro Pony, Suzie Schaap, George en Henkie. Met de aanwijzingen van de kinderen uit de zaal, worden de vriendjes snel gevonden. Alleen is dan nog Peppa nog zoek. Gelukkig wordt ze ook snel gevonden met de hulp van iedereen uit de zaal.

Peppa Pig de musical

Het springen in de modder is iets wat familie Pig het liefste doet. Pappa Pig is zelf recordhouder modderplas-springen. Het heeft geregend, dus worden de laarzen aangetrokken en springen maar. Zoals he hoort bij een musical wordt er vrolijk gezongen en gedanst en mogen de kinderen in de zaal meedoen.

Peppa Pig de musical Peppa Pig de musical

Ook wordt de hulp van de kinderen ingeroepen als George zijn lievelingsknuffel Dino kwijt is. George moet daar zo hard van huilen dat iedereen op de eerste rijen dat duidelijk merkt 😉Peppa Pig de musical

Als dan blijkt dat het dak van de school lekt, wordt Mr. Stier erbij gehaald om voor de reparatie. Helaas gaat de reparatie flink wat geld kosten en dat is er niet.

Peppa Pig de musical

Daarom organiseren Daisy en de vriendjes een markt om geld in te zamelen. Er zijn kraampjes met fruit, spulletjes, een grabbelton en een springkussen.

Peppa Pig

Mr Aardappel opent de markt en er wordt modderplas-spring-wedstrijd georganiseerd, maar of Papa Pig zijn record kan behouden moeten jullie zelf maar gaan zien.

Peppa Pig de Musical

Na afloop van de voorstelling is er ook nog de mogelijkheid om met Peppa op de foto te gaan in de foyer van het theater.

Première Peppa Pig

De conclusie

Familiemusical Peppa Pig – De Grote Plons! is een feest voor groot en klein. Doordat de voorstelling een klein uurtje duurt en de kinderen veel mee mogen doen, kunnen ze hun aandacht er prima bijhouden. Ook zijn de grapjes leuk voor jong en oud. We hebben ons dan ook opperbest vermaakt met alle vrolijke liedjes en dansjes.

We kunnen deze voorstelling dan ook echt aanraden om te gaan zien in de theaters is Nederland, Benieuwd of Peppa ook bij jouw in de buurt te zien is? Hier kun je het checken op de speellijst. Wellicht al iets om te gaan doen in de kerstvakantie.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.