De 4 cadeautjesregel voor onder onze kerstboom

De 4 cadeautjesregel voor onder onze kerstboom

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het kerst. Voor sommige betekent dit ook cadeautjes onder de kerstboom. Omdat wij al uitgebreid Sinterklaas hebben gevierd, zijn mijn meiden eigenlijk al meer dan genoeg verwend met cadeautjes. Toch liggen er aantal wel een paar cadeautjes bij ons onder de boom. Dit jaar besloot ik de 4 cadeautjesregel toe te passen. Ben jij daar al bekend mee?

De 4 cadeautjesregel voor onder onze kerstboom

Enige tijd gelden las ik op de blog van Mamaliefde over de 4 cadeautjesregel. Een handige stelregel als je de overvloed aan cadeautjes tijdens de feestdagen een beetje wilt beperken.

  • 1 ding dat ze willen
  • 1 ding dat ze nodig hebben
  • 1 ding dat ze dragen
  • 1 ding om te lezen

Ik besloot deze regel dit jaar toe te passen en dit zijn de cadeautjes die er bij ons onder de kerstboom liggen;

Ding dat ze willen; KidiFluffies

Met name Kleine Zus heeft haar oog laten vallen op de VTech KidiFluffies. Deze knuffeldiertjes zijn heerlijk zachte aan de buitenkant, maar zitten vol techniek. De KidiFluffie Hond of Kat reageert op aanraking, geluid en beweging, is dol op spelletjes en een bakje eten, maar vooral op aandacht. Het beestje herhaalt de stem van het baasje met grappige effecten, vertelt leuke verhaaltjes en op het LCD-schermpje is precies te zien hoe hij zich voelt. Zeg maar een Tamagotchi 2.0.


Elke ouder zal ook blij zijn met extraatjes als een klok en wekkerfunctie. Zo kun je de KidiFluffie instellen wanneer hij gaat slapen en wakker wordt. Dit betekend niet nog uren lang spelen na bedtijd en meteen een hulpmiddel bij het niet te vroeg opstaan. Ook is het volume regelbaar en blijft de vriendschap gezellig, ook voor de rest van de familie.
KidiFluffie zijn onder andere verkrijgbaar bij bol.com

Voor Grote Zus liggen er Pokemon kaartjes onder de boom. De hype van afgelopen jaar. Blijer kun je haar niet mee maken 😉

Ding dat ze nodig hebben; Vakantieboeken

Young Scientist Vakantieboek Winter 2017

Vaak worden de kerstdagen aangegrepen voor familiebezoekjes in het land of lekker weg op de wintersport. Young Scientist Vakantieboek - wintereditieDit betekent voor kinderen (lange) autoritjes. Vakantieboeken zijn dan ideaal om de tijd te doden op de achterbank. Bij ons ligt daarom voor Grote Zus het Young Scientist Vakantieboek Winter 2017 onder de boom. Het boek draait om tien winterse thema’s, waaronder sneeuw, ijs en pinguïns. Met de vele wetenschappelijke feitjes, puzzels en raadsels komen nieuwsgierige kinderen van 8 tot 12. Zo krijg je antwoord op vragen zoals ‘Hoe ontstaat een sneeuwvlok?’ en ‘Waarom waggelen pinguïns?’. Daarnaast bevat het boek codekrakers, sudoku’s, woordpuzzels en moppen.

Spelenderwijs leren schrijven met STABILO Education

Ook voor Kleine Zus ligt er een vakantieboek onder de kerstboom. Sinds een paar maanden gaat ze naar school en worden de eerste stappen genomen naar het leren lezen en schrijven. We hebben sterk het vermoeden dat ze, net als haar zus, linkshandig is. Hierdoor is wat extra aandacht voor schrijftechniek niet onbelangrijk. Stabilo heeft nu een serie innovatieve oefenboekjes voor schrijfmotoriek op de markt gebracht, voor thuis en op school.

De kinderen gaan hierin mee op een spannend avontuur met ‘De 4 STABILO Avontuurlijke Vrienden’. Samen met de vrienden nemen zij het op tegen Bruno, de irritante trol, om zo hun doel te bereiken. Zij helpen de 4 vrienden door het uitvoeren van spannende opdrachten en oefenen tegelijkertijd de belangrijkste competenties van de schrijfmotoriek: druk, tempo, vorm en ritme. De oefeningen worden afgewisseld met leuke verhaaltjes en creatieve knutselopdrachten. Zo worden de kinderen meegenomen in de wereld van tekens en letters. Daarbij gaat het vooral om het oefenen van de bewegingen die nodig zijn om te leren schrijven en niet zozeer om het exact natekenen van de lettervormen. Een combinatie van oefeningen voor zowel de fijne als de grove schrijfmotoriek, met de nadruk op plezier.

Ding dat ze dragen; Soy Luna Footwear

Omdat die voeten maar blijven groeien, dit jaar ook een paar schoenen onder de boom. Disney heeft in samenwerking met Bristol sinds kort een coole footwear lijn van de populaire Disney Channel serie Soy Luna. Naast toffe schoenen bestaat de lijn ook uit accessoires als T-shirts, petten en tassen voor hippe meiden in de leeftijd van ± 5 t/m 12 jaar. De producten liggen op dit moment in de winkel, een groot gedeelte is ook online verkrijgbaar en variëren in prijs van €4,99 tot €39,99.

s

Voor de jongens hebben ze trouwens ook een Star Wars lijn voor stoere jongens.

Ding om te lezen; Wat een pech mijn Naam is weg

Het krijgen van een boek is altijd leuk, maar helemaal als het prentenboek ook nog gespecialiseerd blijkt te zijn. In dit boek ontdekte een jongetje of een meisje op een ochtend dat zijn/haar naam is weg. Tijdens de zoektocht langs allemaal grappige dieren en fantasiefiguren wordt de naam letter voor letter terug gevonden. En wat blijkt, het is de naam van je kindje. In de webshop van Wat een pech, mijn NAAM is weg stel je makkelijk je eigen boek samen en heb je ook de mogelijkheid om te kiezen welke figuren de letter weggeven.

Neem ook zeker een kijkje op de blog van de site. Hier vind je namelijk veel inspiratie voor activiteiten voor kids, knutselwerk, ideeën en toffe downloads. Heel handig voor de komende vakantie dagen.

Meer leuke kinderboeken voor onder de kerstboom vind je hier op bol.com

Kende jij de 4-cadeautjesregel al?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.