Hoera! Wij mogen weer open – dierentuinen, attractieparken, musea en bioscopen

Nu langzaam de Corona maatregelen weer wat worden versoepelt mogen ook steeds meer dierentuinen, attractieparken, musea en bioscopen hun deuren openen. Dat is goed nieuws voor alle gezinnen, bij wie de muren op hun afkwamen. Natuurlijk zijn er nog wel speciale maatregels en afspraken waar de bezoekers zich aan moeten houden, om te voorkomen dat we straks opnieuw in een Lock-down terecht komen. Hierbij een overzichtje van een aantal parken die hun deuren weer open doen en hun regels

Kinderpretpark Julianatoren

In goed overleg met de gemeente en Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland heeft Kinderpretpark Julianatoren besloten om het pretpark gecontroleerd en gedoseerd open te stellen vanaf 21 mei tot 2 juni 2020. Vanaf 2 juni tot en met 31 oktober 2020 zal het park op alle dagen geopend zijn, dit in tegenstelling tot voorgaande jaren.Omdat er een maximum aantal bezoekers per dag naar binnen mag, vindt de openstelling van het pretpark plaats in drie fases

  • Fase 1: alleen abonnementhouders: Vanaf 21 tot 26 mei hebben alleen abonnementhouders toegang tot het pretpark.
  • Fase 2: alleen abonnementhouders en mensen in het bezit van een Julianatorensite-ticket; Vanaf 26 mei 2020 dan ook de mensen die in het bezit zijn van een ticket, welke op onze site is aangeschaft naar binnen.
  • Fase 3: iedereen in het bezit van een geldig toegangsbewijs; De groep van fase 1 en 2 wordt uitgebreid met de groep mensen die ergens anders als op de website van de Julianatoren een ticket hebben aangeschaft en de mensen in het bezit van een vrijkaart.

Reserveren noodzakelijk

Omdat er een maximum aantal bezoekers per dag naar binnen mag, is het nodig dat elke bezoeker (ook abonnementhouders) online een reservering maken via de website. Je kunt bij je reservering een keuze maken uit twee dagdelen: ochtend (8:00 tot 12:30 uur) en middag (13:30 uur tot sluitingstijd). In het uur dat het park gesloten is kunnen zullen extra hygiëne werkzaamheden plaatsvinden en kunnen de medewerkers pauzeren.

Avonturenpark Hellendoorn

Ook Avonturenpark Hellendoorn opent haar deuren op donderdag 21 mei. Gasten kunnen dan weer veilig genieten van alle avonturen die Avonturenpark Hellendoorn te bieden heeft. Op basis van de richtlijnen van het protocol ‘Veilig Samen Uit’ is het park anderhalvemeter-klaar.

René Peul van het Avonturenpark is blij met de datum: “We staan te popelen om onze gasten vanaf Hemelvaart weer te mogen verwelkomen in Hellendoorn. Wat hebben we ze gemist!”. Het Overijsselse pretpark moest noodgedwongen haar geplande opening uitstellen en lange tijd was onduidelijk wanneer de achtbanen en overige attracties weer zouden gaan draaien. Peul vervolgt: “Het waren natuurlijk geen fijne weken, maar aan de andere kant ligt het Avonturenpark er nu nog mooier bij door al het extra werk wat we tijdens de gesloten periode hebben kunnen uitvoeren. We kunnen niet wachten om dat aan onze gasten te tonen. Ook aan de nieuwe attractie Jungle Expedition hebben we nog wat extra’s kunnen toevoegen”.

Kijk voor een overzicht van prijzen, openingstijden, attracties en shows op www.avonturenpark.nl

Protocol ‘Veilig Samen Uit’

Het protocol ‘Veilig Samen Uit’ is opgesteld door de 23 grootste attractieparken, waaronder Avonturenpark Hellendoorn, die zijn vertegenwoordigd in de Club van Elf. Het biedt gasten drie garanties, die passen bij de richtlijnen van het RIVM:

Protocol ‘Veilig Samen Uit’

1) We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens. Dat doen we door een beperkt aantal gasten tegelijk toe te laten, passend bij de betreffende locatie. Je reserveert online je ticket.

2) We zorgen voor voldoende en heldere informatie. Op locatie wordt gezorgd dat er voldoende en heldere informatie aanwezig is door middel van begrijpelijke instructies en bewegwijzering. Het personeel is bovendien goed getraind en attendeert gasten op de afspraken.

3) We zorgen voor extra hygiënemaatregelen. Er worden extra hygiënemaatregelen getroffen in de vorm van centrale desinfectiepunten en het vaker schoonmaken van belangrijke contactpunten. Indien nodig worden er persoonlijke beschermingsmaterialen ingezet.

Meer informatie over de Corona maatregelen vindt je op: www.avonturenpark.nl/veiligsamenuit

Linnaeushof

De Linnaeushof is blij om te melden dat, in goed overleg met de veiligheidsregio Kennermerland, is besloten dat de buitenspeeltuin en de waterspeeltuin vanaf woensdag 27 mei 2020 weer beperkt open kunnen gaan. De binnenspeeltuin blijft voorlopig nog gesloten en het is het verplicht om vooraf online tickets op datum te bestellen.

Net als bij veel andere attractieparken en dierentuinen is er een protocol opgesteld met maatregelen die de verspreiding van het coronavirus in Linnaeushof moeten voorkomen. Hierin is opgenomen dat de capaciteit (maximum aantal bezoekers per dag) wordt beperkt en dat er extra maatregelen worden getroffen met betrekking tot hygiëne en het houden van afstand.

Foto Linnaeushof glijbaan

Restaurant en terras nog even dicht

Het restaurant en terras zijn ook nog niet toegankelijk. Maar het het restaurant en andere horecapunten kan er wel eten en drinken kan worden afgehaald. Er is voldoende picknick gelegenheid in het park. De optredens en meet & greets met speeltuin mascotte Bennie Broek kunnen vooralsnog geen doorgang vinden.

Een andere ingrijpende verandering is dat er dit jaar geen seizoenpassen te koop zullen zijn. Hiermee kunnen mensen normaal gesproken onbeperkt komen spelen. Maar om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM moet het maximum aantal bezoekers van Linnaeushof verlaagd worden. Onbeperkt spelen is dus voorlopig niet mogelijk.

Voor iedereen die een dagje wil komen spelen is het verplicht om online tickets op datum te bestellen. Deze zijn te koop vanaf maandag 25 mei op de website www.linnaeushof.nl

Plopsa Indoor Coevorden

Op vrijdag 29 mei 2020 zal Plopsa Indoor Coevorden weer geopend zijn voor publiek. Dit besluit is in overleg met de Veiligheidsregio Drenthe genomen nadat Plopsa de afgelopen periode hard heeft gewerkt om het park weer op een veilige manier toegankelijk te kunnen maken voor jong en oud. Hierbij volgt Plopsa de richtlijnen van het RIVM en het protocol ‘Veilig Samen Uit’.

Maatregelen

Naast de beperkte bezoekerscapaciteit en het verplichte online reserveren worden ook de richtlijnen van het RIVM en het protocol ‘Veilig Samen Uit’ van Club van Elf en Nederlandse Vereniging van Dierentuinen goed in acht genomen. Het park heeft verscheidende centrale desinfectiestations geplaatst en contactpunten zoals attracties zullen regelmatig grondig gereinigd worden. Duidelijke en voldoende instructies en informatievoorzieningen zoals borden en markeringen op de grond zullen ervoor zorgen dat de bezoekers de maatregelen duidelijk kunnen opvolgen.

Ter voorbereiding op een dagje Plopsa Indoor Coevorden communiceert het park alle informatie via hun website. Via de website is het mogelijk om online tickets op datum te reserveren. Ook voor abonnementhouders geldt dat zij hun bezoek van tevoren dienen te reserveren. Zo zal er voor de online reservering op de website drie opties getoond worden met ‘ik heb nog geen ticket’, ‘ik heb een ticket en wil reserveren’ en ‘ik heb een abonnement’. Abonnementen en tickets die tijdens de sluitingsperiode zijn te komen vervallen, zijn automatisch verlengd. Ook informatie zoals openingstijden en tarieven kan men vinden op de website. Met de veilig naar Plopsa Indoor Coevorden’-maatregelen kan de bezoeker zich helemaal voorbereiden op een veilig en gezellig dagje uit.

Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is ook blij dat ze jou weer mogen verwelkomen! De eerste heropeningsfase, exclusief voor abonnementhouders, was een succes. Vanaf 2 juni kunnen daarom ook dagbezoekers genieten van een veilig en ontspannen dagje uit. Dat geldt zowel voor bezoekers die al een e-ticket hadden aangeschaft, bijvoorbeeld via onze Samen Sterk actie voor de zorg, via hun eigen ticketshop of een andere actie, als ook voor dagbezoekers die nu een kaart willen kopen.

Ticket & tijdslotreservering 

Een bezoek aan Blijdorp is alleen mogelijk als je in bezit bent van een geldig entreebewijs (e-ticket) én een tijdslotreservering. Reserveren kan online via de website (niet telefonisch of per e-mail). Ben je al in bezit van een entreebewijs? Dan hoef je alleen een tijd te reserveren. Neem beide e-tickets vervolgens mee.

Er is een speciale kassa aan de Oceaniumzijde (enige ingang voor dagbezoekers) geopend om kortingsbonnen te verzilveren en voordeelpassen te scannen. Deze kassa is ook alleen toegankelijk met een tijdreservering. Een abonnement afsluiten kan online. Je maakt vervolgens een afspraak om je abonnement op te halen (eveneens aan de Oceaniumzijde). Heb je nog vragen? Op diergaardeblijdorp.nl vind je antwoord op de meest gestelde vragen over de heropening.

Madurodam

Goed nieuws, vanaf 18 mei is Madorodam weer open! Natuurlijk zorgen zij ervoor dat dit op een leuke én veilige manier kan. De tussentijd hebben zij benut om het park weer tiptop in orde te maken, de laatste loodjes te leggen aan de allernieuwste attractie en veiligheidsmaatregelen in werking te stellen zodat iedereen straks weer veilig Madurodam kan bezoeken.

Bij Madurodam zorgen ze er ook voor dat je op een leuke én veilige manier er weer op uit kan. Ze hebben verschillende maatregelen getroffen in het park. Zo is het maximale aantal bezoekers momenteel slechts 1/3 van de totale capaciteit, verspreid over de hele dag. Een perfect moment dus om Madurodam rustig te ervaren! Ook is het verplicht om je aankomsttijd vooraf te reserveren. Hierdoor vermijden we drukte bij de ingang voor de veiligheid van iedereen. In het park is het eenrichtingsverkeer. Volg de vrolijke gekleurde harten op de grond en weet precies wat 1,5 meter afstand is.

Madurodam

Speciale juni-actie: kinderen t/m 6 jaar gratis naar Madurodam inclusief gratis ijsje

Madurodam heeft een aantrekkelijk aanbod voor je. Kinderen t/m 6 jaar krijgen op doordeweekse dagen gratis entree én als extra verrassing ook nog een gratis Raketje van Ola. Kom op de rustigere doordeweekse dagen langs. Mix je eigen beats, vuur een kanon af, wandel langs kastelen en paleizen, speel in onze speeltuinen en ontdek hoe je van water land maakt. Zo maak je van deze bijzondere tijd ook een onvergetelijke tijd samen met je (klein) kinderen. En het leukste nieuws: deze actie is ook geldig op Pinkstermaandag! Via deze link kunnen je kaartjes reserveren voor de juni-actie.

Iets lekkers haal je bij het ‘Take Away’ punt naast het Panorama Café. Overal staan er desinfectiepunten in het park. Door al deze maatregelen kunnen we een veilig en leuk dagje uit voor iedereen garanderen. Wil je meer weten over de COVID-19 maatregelen van Madurodam? Hier lees je er alles over.

PIT Veiligheidsmuseum

Liefhebbers van politie, brandweer en ambulance hoeven niet langer te wachten! Op maandag 1 juni opent PIT haar deuren voor het publiek. Vanaf die dag staat ons team klaar om bezoekers op een veilige manier te ontvangen.

Dankzij de versoepeling van de landelijke maatregelen kan het museum weer open voor publiek. Daarbij wordt gewerkt conform het landelijk protocol dat gericht is op de veiligheid en gezondheid van de bezoekers en onze medewerkers. Dit betekent dat het museum ‘coronaproof’ is ingericht en er een aantal gedragsregels geldt. Zo is er bijvoorbeeld éénrichtingsverkeer in het museum en is er sprake van een maximum aantal bezoekers.

Tickets uitsluitend online

Tickets kunnen uitsluitend online gekocht worden op pitveiligheid.nl. Aan ieder ticket is een tijdslot gekoppeld waardoor het aantal bezoekers kan worden gereguleerd met het oog op een veilig bezoek.

PIT Veiligheidsmuseum

Attractiepark Duinrell

Vanaf 8 mei is recreatief nachtverblijf op Duinrell weer mogelijk. Om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, neemt attractiepark Duinrell extra maatregelen. De anderhalve meter afstand wordt overal gehanteerd, er wordt gezorgd voor extra hygiënemaatregelen en er wordt gezorgd voor voldoende en heldere informatie door middel van begrijpelijke instructies en bewegwijzering. Daarnaast zorgt Duinrell ervoor dat het niet druk wordt op het landgoed.

Duinrell - Attracties, Tikibad & vakantiepark

Attracties en Tikibad open vanaf 16 mei

Op 16 mei opent Duinrell in eerste instantie voor verblijfsgasten van het vakantiepark haar attracties en het Tikibad. Om te verzekeren dat dit binnen de maatregelen van de anderhalvemetersamenleving valt, heeft Duinrell samen met de Club van Elf (branchevereniging Nederlandse dagattracties) en de NVD (Nederlandse Vereniging van Dierentuinen) het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Het protocol biedt drie garanties omtrent goede informatievoorziening, extra hygiënemaatregelen en uiteraard de anderhalve meter afstand tussen huishoudens. Lees hier meer over de Coronamaatregelen van Duinrell.

Voor daggasten zijn later in de maand een beperkt aantal tickets beschikbaar. Deze dienen vooraf online gereserveerd te worden. Duinrell opent bewust stap voor stap haar park, zodat medewerkers kunnen wennen en er indien nodig bijgestuurd kan worden.

Avonturenboerderij Molenwaard

Er is ook groen licht gegeven vanuit de gemeente en de veiligheidsregio om Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers weer te openen. Op 15 mei 2020 gaat het park onder strikte voorwaarden weer open en kunnen kinderen met hun families genieten van de vele activiteiten en shows die op het park plaatsvinden.

Het park zal op 15 mei 2020 eerst opengaan voor de abonnementhouders; de trouwe bezoekers krijgen als eerste de kans om de vele jonge dieren en nieuwe activiteiten te bewonderen. Ook heeft het park in de weken dat het dicht was een flinke opknapbeurt gekregen.

Avonturenboerderij Molenwaard 001_Wim Lanser

Vanaf 16 mei 2020 krijgen alle bezoekers weer de kans om te komen genieten. Wel is het verplicht vooraf te reserveren en kaarten online te kopen; het is niet meer mogelijk om dit te doen aan de kassa van het park. Op deze manier wil het park zorgen voor een absolute controle op de bezoekersstromen.

Aanpassingen

Op het park zijn er veel aanpassingen gedaan aan de horeca, wachtrijen en routes. Ook zijn er aanpassingen gemaakt in de shows en meet & greets. Je kunt nog met Fien en Teun op de foto, maar op afstand en de shows worden opgevoerd door slechts één acteur en voor een beperkt publiek verdeeld over het open veld. Met alle aanpassingen voldoet de Avonturenboerderij aan alle voorschriften en garandeert het park een veilig bezoek.

Het park is ruimer geopend om meer spreiding van bezoekers te realiseren. Vanaf 15 mei 2020 is het park 7 dagen per week geopend van 09:30 uur tot 18:00 uur. Het achterpark is open van 10:00 uur tot 16:30 uur. Kaarten zijn online verkrijgbaar op www.Avonturenboerderij.nl. Reserveren is zeer eenvoudig en mogelijk vanaf dinsdag 12 mei 2020; dit geldt ook voor actietickets, vrijkaarten en abonnementhouders.

Kinepolis

Bioscopen mogen vanaf 1 juni weer hun deuren openen voor bezoekers. Kinepolis heeft daarom dan ook direct de ticketverkoop gestart voor alle voorstellingen t/m 10 juni. Ook kun je vanaf vandaag bij Kinepolis vooraf online je snacks voor tijdens de film bestellen. 

Maatregelen 

Uiteraard staat de veiligheid van de bezoekers en medewerkers voorop en neemt Kinepolis diverse maatregelen in lijn met de richtlijnen vanuit het RIVM. Kinepolis verwelkomt maximaal 30 bezoekers per zaal, voorstellingen zullen meer verspreid zijn over de dag, alle betalingen vinden contactloos plaats en er wordt op toegezien dat alles vaker en extra goed wordt schoongemaakt. Hoe precies om te gaan met alle maatregelen zal op diverse uitingen in de Kinepolis bioscopen terug te vinden zijn. 

Kinepolis open vanaf 1 juni

Online je snacks bestellen met KineGo

Nieuw voor Kinepolis is het vooraf online bestellen van je snacks & drinks. In de vorm van verschillende combi-deals biedt Kinepolis de optie om tegelijk met je ticket(s) alvast je snacks te bestellen met KineGo. Deze kun je dan vervolgens afhalen bij het pick-up punt in de bioscoop op vertoon van je barcode.  

Deze films zullen er te zien zijn

Vanaf 1 juni zal Kinepolis verschillende films vertonen die voor de sluiting ook al in de bioscoop draaiden, maar die bezoekers wellicht nog niet gezien hebben. Films zoals Bloodshot, De Beentjes van Sint Hildegard, The Invisible Man, 1917 en Bad Boys For Life.

Voor families zijn er de films Onward en Sonic. Ook zullen er nieuwe films te zien zijn, zoals Wickie en het Magische Zwaard en The Hunt. Vanaf 8 juni zal de nieuwe Nederlands film Rundfunk: Jachterwachter in voorpremiére gaan.

Tickets zijn te koop via www.kinepolis.nl of via de Kinepolis app. 

Waar zou jij met je gezin weer graag naar toe willen?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: