Het boerenleven centraal bij Dierenpark Amersfoort tijdens de meivakantie

Wie exotische dieren wil zien, kan daarvoor terecht in de dierentuin. Zo ook in Dierenpark Amersfoort! Hier kun je letterlijk oog in oog staan met leeuwen, tijgers, olifanten en neushoorns. Maar juist de dieren bij ons op de hoek, op de boerderij, staan deze meivakantie centraal in Dierenpark Amersfoort.

Het boerenleven centraal bij Dierenpark Amersfoort tijdens de meivakantie

Dierenpark Amersfoort is een dierentuin gelegen in de bossen van Amersfoort en vlakbij de grote stad Utrecht. Het is een mooie overzichtelijke dierentuin vooral gericht op families. Deze elementen herken je overal in het park. Er zijn verschillende restaurants in het park, waar je gezellig met het gezin kunt eten, er zijn overal glijbanen en speelvoorzieningen en daarnaast heb je de mascotte, de Yellow de Beer die het park doorkruist in een Jeep.

Tijdens het kinderzwerfboeken event, ter ere van de Kinderboekenweek in 2017, waren wij al eens eerder in Dierenpark Amersfoort geweest. Wat mij daar toe het meeste van bij was gebleven, waren de enorme glazen wanden, waardoor je echt het idee hebt dat heel dichtbij de dieren kunt komen.

Voor ieder wat wilds!

Het dierenpark heeft verschillende themaroutes door het hele park. Wij besloten de Mis Niets Route te volgen. We hadden de hele dag, dus wilde inderdaad niets missen. In het park vind je namelijk verschillende themagebieden en via deze route kom je ze allemaal tegen. Via de speciale app, kun je ook meteen zien wanneer de voedertijden zijn van de verschillende dieren.

Indrukwekkend was de stad der Oudheid. Hier kun je struin langs kamelen, griezel bij de krokodillen en blijf eindeloos kijken naar de brutale mantelbavianen. Maar kijk uit als jij in het Paleis van Koning Darius komt. Hier komen de tijgers zo dicht langs de glazen wand, dat je ze je recht in de ogen kunt kijken. Ik had mij nooit gerealiseerd hoe groot ze eigenlijk zijn. En als je een beetje gelukt hebt, zie je de witte tijger ook voorbijlopen. De leeuwen vind je in de kerkers van de arena. Daal af en opeens sta je tussen de leeuwen in.

Leuk voor de kleintjes is het dinopark. Langs een 700 meter lang wandelpad kom je verschillende dino’s tegen en zijn er verschillende dingen te doen, zoals het maken van een selfie in een dino hoofd. Helaas werd dit gedeelte momenteel verbouwd en hebben we dus even moeten overslaan

Dinopark Dierenpark Amersfoort

Wat het dierenpark Amersfoort verder zo leuk maakt voor kinderen is dat er overal klim en klauter plekken zijn. Stap op een vlot of steek over met een touwbrug. Kinderen kunnen via speciale avonturenpaden en ondergrondse tunnels de dieren van nog dichterbij zien.

Het boerenleven in de spotlicht in de meivakantie

Tot slot kwamen we bij de boerderij, met een restaurant en leuke kinderboerderij. Gedurende de meivakantie (19 april t/m 5 mei) kun je op het plein oudhollandse spelletjes doen, een workshop klompendansen en meer leren over het boerenleven. Help mee op het erf van de boerenfamilie en leer van alles over varkens, kippen, geiten, schapen en ontdekt welk ei bij welke vogel hoort. Met het thema Boerenleven ervaren jonge bezoekers hoe leuk het is om lekker buiten in de natuur te zijn.

Praktische informatie Dierenpark Amersfoort

Adres: Barchman Wuytierslaan 224, 3819AC Amersfoort
Openingstijden:
– 31 mrt t/m 27 okt: 09:00 tot 18:00
– 28 okt t/m 30 mrt: 10:00 tot 17:00
Prijzen: 0-2 jaar gratis / 3-12 jaar €20 / >12 jaar €24
Parkeren: Kom je met de auto? Ons park beschikt over een eigen parkeerterrein. Kosten voor een parkeerkaartje zijn €8

Meer informatie vind je op https://dierenparkamersfoort.nl

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.