Op deze drie campings slaap je in een bijzondere caravan

Wij hebben al jaren een caravan in ons bezit. Hoewel het een oud bakje is – mijn vriend trok er in zijn jeugd met zijn ouders in rond – en hij niet meer zo geschikt is voor lange ritten, hebben we er nog regelmatig plezier van als we een tripje dichter bij huis maken. Slapen in een caravan is voor ons altijd een feestje. Mocht je geen eigen caravan hebben, dan vind je op deze drie Nederlandse campings de leukste caravans om eens een nachtje in te blijven slapen.

Op deze drie campings slaap je in een bijzondere caravan

Bij een eigen caravan komt echter veel kijken. Het aanschaffen van de caravan zelf is al een aardige investering, maar denk ook aan uitrusting, eventuele stalling en verzekeringen. Verder moet je misschien nog een trekhaak kopen; via sites als rameder.nl makkelijk geregeld, maar de kosten stapelen zich wel op. Vooral als je niet van plan bent je caravan heel vaak te gebruiken, kan het daarom handiger zijn om tijdens je vakanties een caravan op locatie te huren. Een leuke bijkomstigheid is dat je zo ook nog eens in verschillende bijzondere caravans kunt overnachten. Op de volgende drie Nederlandse campings vier je gegarandeerd een bijzondere caravanvakantie.

De Vreemde Vogel – Vlaardingen

Op het terrein van De Vreemde Vogel, een ‘buitenhotel’ dat in totaal uit tien originele onderkomens bestaat, staan twee oldtimer caravans. Hoewel het op zichzelf al heel leuk is om in zo’n knusse, ouderwetse caravan te slapen, is er nog iets speciaals met deze caravans aan de hand: ze staan op hoge pilaren. Mede daarom worden de caravans ‘struisvogels’ genoemd. De zogenaamde Familie Struisvogel is geschikt voor een gezin van vier en de Knusse Struisvogel voor twee volwassenen. De caravans beschikken beide over privé-sanitair, opgemaakte bedden en een platenspeler, en ze bieden uitzicht op de scharrelende dieren in de dierenweide. Verder zit bij de boeking een uitgebreid streekontbijt inbegrepen.

Struisvogel Caravan Struisvogel Caravan

De Vledders – Schipborg

Op camping De Vledders in Schipborg (Drenthe) kun je slapen in verschillende ‘Hippe Kippen’. Dit zijn ouderwetse Kip-caravans, die zijn gerestaureerd en gerestyled door de Groningse Maartje Koning en daardoor allemaal voorzien zijn van een trendy en kleurrijk interieur. Er zijn vier gewone Kip-caravans voor twee, drie of vier personen, en drie Sta-kippen (stacaravans) voor vier à vijf personen. De stacaravans hebben een volledig uitgeruste keuken met fornuis. De gewone caravans een compact keukentje zonder fornuis, maar met een kookgelegenheid buiten. De caravans zijn overigens geen van allen voorzien van een eigen toilet, dus je zal zeker het echte kampeergevoel ervaren. 😉

Hippe Kip CaravanHippe Kip Caravan Hippe Kip Caravan

Camp Silver – Oosterend (Texel)

Wanneer je jezelf wilt trakteren op een wat luxere getaway voor twee, zit je bij Camp Silver op Texel goed. Op deze camping staan geen oude, eenvoudige sleurhutten, maar Airstream caravans die van alle gemakken voorzien zijn; denk aan vloerverwarming, airco, een loungebank en een flatscreen-TV. Het zijn eigenlijk hotelkamers op wielen, van waaruit je een prachtig weids uitzicht op de eendenkooi en de oude dijk hebt. Een uitgebreid ontbijtbuffet is inbegrepen bij het verblijf.

Camp Silver Caravan

Slaap jij graag in een caravan op de camping of toch liever in een hotel?

Spread the love

16 thoughts on “Op deze drie campings slaap je in een bijzondere caravan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.