Dagje Avonturenboerderij Molenwaard – Autisemevriendelijk?

Omdat ikzelf met vakantie ben, vroeg ik mijn collega Anja of zijn als gastblogger voor mij een bezoekje wilde brengen aan avonturenboerderij Molenwaard in Groot Ammers. Dat zag ze wel zitten, want ze vindt haar kinderen behoorlijke stadskinderen en dus belangrijk dat ze spelenderwijs wat leren over hoe etenswaren groeien in de natuur. Deze boerderij heeft véél meer te bieden dan de enkele aardbeien-, frambozen- en bramenplantjes die in haar tuin groeien. Een kijkje op hun website haalde haar al snel om een uitje in te plannen.

Avonturenboerderij Molenwaard Autismevriendelijk

Autisemevriendelijk gezin

Even voorstellen; mijn naam is Anja en mijn gezinsleven is autismevriendelijk ingesteld, vanwege de aanwezigheid van een autisme spectrum stoornis bij één van de kinderen. Er kan dus niet zomaar een uitje worden gedaan en hetgeen waar we naar toe gaan, moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dit om problemen te voorkomen en te zorgen dat het voor alle gezinsleden leuk blijft!

Voor mij was de autorit naar de Avonturenboerderij in Groot Ammers al bijzonder. Ik heb plaatsnamen voorbij zien komen waar ik nog nooit van gehoord had! Ook vanuit de achterbank hoorde ik al vragen of we in het buitenland waren, terwijl de omgeving er juist zo pittoresk oer Hollands uitziet.

Avonturenboerderij Molenwaard

Plattegrond avonturenboerderijHet terrein van de Avonturenboerderij Molenwaard is overzichtelijk en er is duidelijk aangegeven wat er allemaal te beleven valt. Ook krijg je een handige plattegrond mee. Er is een centraal theater en verspreid over het terrein zijn meerdere voorstellingen die op meerdere tijden van de dag spelen. Je kan dus zelf bepalen hoe je dag er uit gaat zien. We hebben er voor gekozen om er geen één te bezoeken om de kans op een te overprikkeld kind te minimaliseren. De overige activiteiten waren meer aan ons  goed besteedt, de diertjes waren zeer tam en wilden heel graag het voer dat we bij de ingang hadden gekocht, eten. Hoewel het geen voorjaar is, waren sommige geitjes nog klein en enorm schattig!

Avonturenboerderij - foto door AnjaDe activiteiten op de avonturenboerderij bestaan niet alleen maar uit dieren, speelweides met speeltoestellen en tentoonstellingen. De ‘ontdek’ activiteiten zijn er ook en die werden dan ook met veel plezier gedaan. Vanwege het frisse weer hebben de kinderen niet de modder hindernisbaan gedaan. Achteraf hadden we dit wel kunnen doen, want er zijn douches aanwezig zodat schone kleding aangedaan kan worden. Niet alleen voor de kinderen is het wilgendoolhof leuk, ook voor mij als volwassene was deze bijzonder. Laat de grootte ervan je niet misleiden, je loopt nog vaak tot een doodlopend stukje. Mijn oudste ging direct nog een keer en vanaf de zijkant heb je prima zicht op de kinderen, maar ook op de ouders die er wat teveel moeite mee hadden. Leedvermaak blijft toch stiekem best grappig!

Avonturenboerderij - foto door anja 

Wat vonden wij ervan?

Kortom, wil je eens een keer wat anders dan naar een speeltuin of park gaan? Wil je niet naar een massaal attractiepark maar toch wel wat van de natuur genieten? Dan kan ik gezinnen met kleine kinderen de Avonturenboerderij Molenwaard absoluut aanraden. Mijn vriendin heeft haar uitje al in de planning staan. Een laatste tip voor ouders van een kind met autisme, mogelijk kan het rustiger in het park zijn gedurende het middagslaapje van de peuters ?

Molenwaard Avonturenboerderij

Samenwerking

Foto’s gemaakt door Anja

Spread the love

10 thoughts on “Dagje Avonturenboerderij Molenwaard – Autisemevriendelijk?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.