Wie is er niet opgegroeid met Samson en Gert? Deze populaire Vlaamse kindertelevisieserie is al vanaf 1990 te zien op de TV, zowel op de Belgische als de Nederlands TV. In totaal zijn er 16 seizoenen opgenomen met deze pratende bearded collie, Samson, die voortdurend moeilijke woorden verkeerd uitsprak en zijn baasje en beste vriend Gert, die Samson dan telkens weer corrigeerde. In 1990 nam Gert afscheid en nam zijn dochter Marie het stokje over. Net als haar vader maakt zij niet alleen leuke TV-shows, maar ook vrolijke liedjes. Hun eerste hit ‘Samson & Marie’ en de zomerhit ‘Grote rode luchtballon’ staan nu op hun allereerste CD. Maar ook 10 grote hits van Samson & Gert in een nieuw jasje! Ik mag speciaal voor mijn blogverjaardag 5x een gesigneerd album verloten!

Samson & Marie

Samson & Marie

Toen op 2 april 2019 Gert aankondigde dat hij na dertig jaar zou stoppen met de rol van Samsons baasje, was het zijn eigen dochter Marie, die het extra baasje van Samson mocht worden. Zo ontstond de nieuwe show Samson & Marie. De televisieserie wordt sinds september 2020 in Vlaanderen uitgezonden op Ketnet en vanaf oktober 2020 in Nederland op NPO Zapp.

In de aflevering trekken Samson en Marie samen er op uit in een campingbusje. In elke aflevering van ongeveer 5 minuten beleven ze een afgerond avontuur. Net als bij Samson en Gert spelen ook Alberto Vermicelli, Eugène Van Leemhuyzen en Meneer de burgemeester hierin gezellig mee.

Samson & Marie

Samson & Marie CD

Niet alleen vanwege de TV-optredens waren Samson en Gert populair, maar ook als zangduo maakten ze hit na hit. Eind vorig jaar kwam de eerste single uit, getiteld Samson en Marie. En ook was er een echte zomersingle: ‘Grote rode luchtballon’. In ‘Grote rode luchtballon’ gaan zij op avontuur en nemen zij ons mee op een reis op grote hoogte.

Nu zijn beide singles uitgebracht op een heus album met de naam Samson & Marie.

Tracklist

1. Samson & Marie
2. Grote rode luchtballon
3. Samsonrock
4. Alles is op
5. Wij zijn bij de brandweer
6. Ochtendgymnastiek

7. De wereld is mooi
8. In de disco
9. Wij gaan naar de maan
10. Samen op de motor
11. Oh lalala
12. Wij gaan vliegen

Samson & Marie

Winactie CD van Samson & Marie is gesloten

Met dank aan Royal Promotions mag ik 5x een gesigneerd album weggeven. De winnaars zijn

 • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met een van de andere winacties op Mama’s Liefste

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliate linkjes.
Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit producte en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

41 reacties op Het allereerste album van Samson & Marie

 1. Cool! Ik heb heel wat jaren op zondagochtend bij de tv gezeten om te kijken naar Samson en Gert.
  “Ik moest kloppen want de bel doet het niet…” 😀
  Samson is mijn held, hoor! Ik maak graag kans om dit stukje jeugdsentiment uit te breiden!

 2. Mijn favoriete studio 100-karakters zijn toch wel Samson en ook Gert.
  Als kind las Gert mijn briefje voor tijdens één van de eerste uitzendingen en de afgelopen jaren gingen we elk jaar naar hun kerstshow kijken. Zulke mooie herinneringen…
  Ik duim voor Marie, dat zij een even goed baasje voor Samson mag worden! 🙂

 3. Wat leuk dat Marie het stokje van haar vader heeft overgenomen. Wij zijn groot fan van Mega Mindy, maar zijn ook erg benieuwd naar de liedjes van Marie en Samson

 4. Wat leuk! Mijn eigen dochter keek vroeger altijd Samson & Gert nu kijken haar Kinderen naar Samson & Marie! Heel leuk die liejdes voor mijn kleindochters! Favoriete Studio 100 persoon blijft toch wel Kabouter Plop, wat een leuke serie was dat!

  • Favoriet hier in huis is toch altijd nog Megamindy. En Toby natuurlijk😁. Maar Samson wordt ook altijd erg leuk gevonden. Lekker meezingen en meeswingen. Dat is weer eens wat anders als Oh dennenboom in deze tijd😊

 5. Ik heb zelf in mijn jeugd gekeken naar Samson & Gert. Samson is mijn favoriete Studio 100 karakter. Mijn meiden zijn ook dol op Samson & Marie.

 6. Kabouter Plop vind ik leuk, zo ook mijn kleinkinderen, die kijken er ook graag naar. Grappig, hoor!!
  Ik volg op bloglovin en doe graag mee voor het eerste Album van Samson en Marie.
  Trouwens Samson en Gert daar keken de kleinkinderen ook graag naar.
  Is even weer wennen.

 7. Julia’s favorieten zijn mega Mindy en keelin uit Nachtwacht..ze is 6, maar houdt van stoere meiden, zoals ook Marie nu ook weer.

  Verder zijn wij enorm benieuwd naar de handtekening van Samson.. we hebben het met onze 2 golden retrievers geprobeerd, maar een album signeren lukt niet echt..
  Nu kan Samson ook praten natuurlijk, dus mogelijk heeft hij meer specialiteiten.

 8. Ik doe erg graag mee voor de kinderen, heel erg leuk, mijn dochtertje is gek op K3 en op Samson 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal

 9. Mijn oudste dochter is fan van dit duo dus ik doe graag mee. Ik heb niet meteen een favoriet figuur maar mijn zoontje vindt Bumba fantastisch!

 10. Wooow heel graag om af te spelen op m’n zoontje zijn nieuwe radio die hij zal krijgen voor z’n verjaardag in januari 😊
  Die trouwens fan is van Marie 😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.