Tijd voor Twickto

De vakantie is altijd een goed moment om samen met je kinderen te spelen en nieuwe speelgoed uit te proberen. Zo mocht ik een Twickto bouwdoos laten opsturen naar gastblogger Anja. Samen met haar autistische zoon nam zij de uitdaging aan om er mee aan de slag te gaan. Twickto is een van de speelgoedmerken dat genomineerd is voor Speelgoed van het jaar. Lees hoe zij het vonden en maak ook kans op deze bouwdoos.

Na een heerlijke nazomerperiode is de herfst dan echt begonnen. De herfstvakantie is voor mijn kinderen uiteindelijk een binnenblijf vakantie geworden. Ik vraag me oprecht af of er een officiële diagnose bestaat voor een soort buitenspelen allergie. Hoewel, ik oefen mijn hobby hardlopen ook liever niet uit als het miezert, regent of als er een koude wind is, maar dat terzijde.

Vanwege een autismespectrum stoornis diagnose bij één van de kinderen, ziet ons leven er doorgaans gestructureerder uit dan bij andere gezinnen. Het is visueel zichtbaar gemaakt met behulp van een weekplanning wat er die dagen gaat gebeuren. Een vrij lege planning is voor velen heerlijk, maar voor een kind met autisme kan het wat meer uitdagingen geven. Zelf een activiteit kiezen kan soms (te lastig zijn. Mijn autisme goeroe (Colette de Bruijn, bedenker Geef me de 5 methode) geeft aan; niet ingeplande tijd is kliertijd. Dus opties bedenken maar.

“Wil je weer kleuren of knutselen?”
– “Nee.”
“Wil je met de Lego spelen?”
– “Nee.”
“Wil je met K’nex spelen?”
– “Nee.”
“Wil je met iets nieuws spelen?”
– “Nee.”
Oké, het wordt zo’n dag.

Tijd voor Twickto

Tijd voor een andere aanpak. Ik liet de verpakking zien van Twickto. Twickto speelgoed is een soort constructiemateriaal. Het zijn losse onderdelen zoals we gewend zijn van Lego en K’nex, maar de onderdelen worden in elkaar geklikt met behulp van gereedschap. Dit verklaard direct de naam van het product, je kan het in elkaar draaien (twist) of klikken (click).  We hebben de editie ‘Emergency 1’ waarbij er drie stoer uitziende voertuigen kunnen worden gemaakt.

“Welke zullen we gaan maken, de helikopter, de brandweerwagen of de strandbuggy?”
Dit werkt altijd!

Het was voor moeders een beetje wennen, ik speelde als kind voornamelijk met Lego en laat vrijwel alle klussen met gereedschap over aan anderen. Maar met behulp van de duidelijke uitleg (oké, en de filmpjes op de site van Twickto) lukte het ons om de eerste delen in elkaar te zetten. In plaats van alleen de opengescheurde verpakking van nieuw speelgoed hoeven weg te gooien, was het nu echt heerlijk samen spelen. Samen aan de slag zijn. Een helpende hand van mama was af en toe nog nodig om het model vast te houden zodat het aan elkaar geklikt kan worden.

Na een tijdje was mijn zoon beretrots op zichzelf dat hij zo’n stoere helikopter had gemaakt. De draaiende onderdelen maken het nog boeiender om ermee te blijven spelen. De helikopter zal nog wel even in deze vorm blijven, het heeft al een druk bestaan als reddingsvoertuig voor de overige speelgoedfiguren. Gaan we een andere keer de brandweerwagen of de strandbuggy wel maken. Die passen natuurlijk ook in het Legodorp van zusje.

Ik merkte aan mijn zoon dat hij het voorbeeld echt nodig had om het uiteindelijk te kunnen maken. Misschien dat bij meer ervaring hebben in constructiemateriaal, er constructies kunnen worden gemaakt met zijn eigen fantasie. De tijd zal het leren. En anders is er nog een vierde model mogelijk volgens het bijgevoegde briefje in de doos.

Grootvoordeel van het gebruik moeten maken van het gereedschap is dat je kind spelenderwijs leert omgaan met hulpmiddelen. Het deed me veel denken aan de inbussleutel van de Ikea. Altijd handig als hij later groter is 😊

Twickto Nominatie Speelgoed van het jaar

Twickto is dit jaar met de doos Aviation #1 genomineerd voor Speelgoed van het jaar in de categorie 8 & 9 jaar. De jury is met name onder de indruk van het feit dat je zelf snel grote bouwwerken kunt maken, waar elk kind trots op kan zijn. Om ze vervolgens ook weer makkelijk uit elkaar kunt halen. Uit een doos haal je 4 modellen, maar ook kunnen kinderen hun eigen fantasie gebruiken om zelf een bouwwerk te maken. Twickto bevordert constructievaardigheden (ruimtelijk inzicht en fijne motoriek) en technisch inzicht.

Stemmen voor speelgoed van jaar kan hier!

Winactie Twickto Emergency #1 is gesloten

We hebben een extra doos van de Twickto Emergency #1 gekregen om te verloten. 

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Samenwerking
Spread the love

69 thoughts on “Tijd voor Twickto

 • Onze dochter heeft gisteren aan een challenge hiervan mee gedaan bij doe eens gek en wil dan graag zelf creaties er van gaan maken zoals bijvoorbeeld poppetjes ofzo er van maken want tja ze is geen jongen aldus haar maar het speelgoed is vet leuk om als meisje ook mee te bouwen net als lego 😉

 • Marange Krouwel says:

  Ohhhh heel leuk! Mijn zoontje Sam zou dit ook geweldig vinde n! Ik denk dat hij ook als 1ste de helikopter zou bouwen. Fingers crossed

 • Mijn zoontje is gek op constructiespeelgoed. Hij zou meteen de helicopter willen maken samen met me, lijkt me erg leuk! Ik doe heel graag mee.

 • Oh gaaf, dit gaat mijn kleine bob de bouwer heel leuk vinden, en die vliegtuig lijk me ook zo’n gaaf GROOT ding, even doorsparen;) en heel hard duimen👍😀

 • Sonja Hubregtse says:

  De helicopter is favouriet hier ! Maar een bouwkraan bouwen net als bij papa z’n werk, is natuurlijk ook ‘vet cool’ 😉 M’n 2 kids vinden ‘sleutelen’ aan speelgoed sowieso erg leuk…

 • Wat een geweldig leuk creatief speelgoed.
  Leuk voor mijn kleinzoon, die is van het bouwen.
  Hij heeft veel lego, maar dit speelgoed heeft wat meer handelingen nodig, zoals ik dat lees.
  Ik denk dat hij graag een ruimteschip zou willen maken , omdat daar zijn belangstelling ligt.
  Ik ben het helemaal met hem eens, zelf houd ik daar ook van.
  Ik volg Bloglovin en doe graag mee voor hem.

 • Patricia Bouthisma says:

  Wij hebben 3 kinderen met autisme. De jongens zijn beide dol op auto’s en vliegtuigen.
  Een helicopter zou onze jongste graag maken.

 • Ik denk dat wij zouden proberen om een hijskraan te bouwen, we wonen midden in een nieuwbouwwijk met genoeg hijskranen als voorbeeld! Echt super leuk om zo vanalles te kunnen maken. Wij loten heel graag mee

 • een helikopter bouwen zou mijn zoontje vast leuk vinden, hij is gek op bouwen met lego en ik ben benieuwd wat hij hier van vindt, met gereedschap is misschien wel extra stoer

 • Ellen sneekes says:

  Superleuk voor onze zoon luuk. Dol op bouwen en auto’s, kranen en brandweerauto’s en helicopters. Het leuke is dat hij nu zelf een mooie grote brandweerauto kan bouwen. Wat hem dan weer zelfvertrouwen geeft om nog meer mooie dingen te bouwen. En zijn tweelingzus Nikki zal dan zeker snel een mooie helicopter gaan bouwen. Wat hem

 • Dit ziet er gaaf uit! Ik zou de brandweerwagen wel willen bouwen. Voor mijn peuter is dit nog te hoog gegrepen, maar ik denk dat mijn klas (middenbouw) dit erg gaaf zou vinden.

 • Frans Jurriens says:

  Maar dit is gaaf! Mn zoontje heeft K’nex, maar ruzie met het in elkaar klikken. Mecano vindt ik zelfde niets ivm de schroefjes. Maar dit is dan een mooie tussen weg! Hij wil zo graag met schroevendraaiers bezig zijn. En ik zie hem hier raceautos en robots van maken.

  Ik doe super graag mee voor mijn uitvinder! En beetje voor mezelf haha

 • Ik vind de brandweerauto wel gaaf. Zoiets bouwen is voor mij al een hele uitdaging maar mijn zoon van 8 gaat het denk ik wel goed af. Hij heeft beter “bouw” inzicht dan zijn moeder. Ik wil hem graag met een doos verrassen.

 • Geweldig echt super leuk, ik doe graag mee om kans te maken op zo prachtige doos van Twickto. Als grote brandweerman fan gaan we samen proberen om die mooie brandweerwagen als eerste te maken.

 • Tamara v Bodegom says:

  mijn zoontje heeft hiermee gespeeld op de beurs Doe ’s gek die vorige week in de IJsselhallen in Zwolle was. Wat vond hij dat leuk! (en ik eerlijk gezegd ook). Ik denk dat hij een hijskraan zou gaan bouwen (daar was hij namelijk in Zwolle ook mee bezig)

 • Jip van den Bos says:

  Ik heet Jip en ik ben 8 jaar. Ik wil heel graag winnen want ik vind bouwen heel leuk en deze heb ik nog nooit gezien. Ze lijken me heel vet.

  Ik moest aan mijn moeder vragen of ik mocht meedoen en mijn moeder zei dat dat goed was.

 • Mijn zoon roept steevast dat hij later automonteur wordt bij het bedrijf van papa, dus dit cadeau zou zeker in goede aarde vallen bij onze sleutelaar. De brandweerauto lijkt me het leukst om te maken, al is zoonlief ook gek van strandbuggy’s

 • Met een papa die altijd aan auto’s knutselt is dit natuurlijk ideaal voor de jongens om met papa te gaan knutselen, dan mogen ze een mooie helikopter voor mij maken.

 • Dit zag ik inderdaad laatst voorbij komen. Lijkt me erg leuk creatief en uitdagend bouwspeelgoed. Mijn zoontje vindt alles wat met hulpdiensten te maken heeft leuk. Dit zal in de smaak vallen, helikopters daar heeft hij ook wat mee dus dat zal het eerste zijn wat er gebouwd gaat worden.

 • Tamara de Koning says:

  Dit is een geweldige prijs voor mijn 6 jarige zoontje. Hij houdt heel erg van constructie en bouwspeelgoed. Het liefst maakt en bouwt hij constructies uit zijn eigen fantasie. Dit speelgoed is ook heel erg goed voor zijn fijne motoriek en dat heeft hij nodig. Hij heeft sinds kort fysiotherapie voor zijn fijne motoriek dus buiten het feit dat mijn zoontje constructie speelgoed heel leuk vind, is het ook nog eens heel goed voor hem om zijn fijne motoriek te trainen. Ik hoop dat ik het kan winnen voor mijn kleine kanjer. Het zou echt een geweldig sinterklaascadeau zijn!

 • Liesbeth Barto says:

  Wat een superleuke bouwset is dit! Voor onze kleinzoons zou dit een geweldig cadeau zijn, waarschijnlijk gaan we dan samen de brandweerwagen maken

 • Tanja Kuijer says:

  Geweldig wat een leuke kans voor mijn 2 zoontjes :-D! Die zouden dol gelukkig zijn met een Twickto set :-D! Ze zijn dol op bouw en constructie speelgoed. Wij zouden hier natuurlijk gelijk een stoere helikopter mee gaan bouwen om het avontuur mee in te gaan :-D! Te gek! Ik ga heel hard duimen dat ik mijn mannetjes misschien wel mag verrassen!/

 • Mijn dochter van 5 is gek op wat zij noemt “jongensspeelgoed”. Zij zal er vast een politiewagen van maken, aangezien zij politie-agent wil worden later.

 • Super duper leuk om de helicopter in elkaar te zetten met de oudste om daarna het liedje helicopter te gaan zingen met de jongste!!!😍Fingers crossed 🍀

 • Noor Rademakers says:

  Nou mijn dochters willen altijd helpen bij het in elkaar zetten van ikea meubels dus dit is vast iets voor hen. Dan willen ze vast een truck voor hun numnoms maken.

 • Superleuk! Ik zou graag de helikopter willen maken met mijn zoon, als ik daar de kans voor krijg. Ik denk namelijk dat manlief dit ook wel erg leuk vindt om met onze zoon te doen.

 • Femke Dekker says:

  Gijs wil graag de brandweerwagen maken, omdat deze op de verrijker van papa lijkt. Hij mag heel graag bouwen met constructiemateriaal, dus zou hem graag verrassen met deze leuke prijs!

 • Everdina van Oosten says:

  Ik wil heel graag meedoen voor mijn kleinzoon die gek is op constructiespeelgoed. Hij bouwt het liefst dingen uit zijn eigen fantasie. Duimen dat ik dit mag winnen voor mijn lieve schat!

 • Leuk! Ik zou met onze Jarno de helikopter maken; we hebben onlangs via een speciale actie een helikoptervlucht samen mogen maken; heel gaaf en sindsdien is hij echt gek op helikopters. En bouwen / creatief bezig zijn doet Jarno het liefste, dus dit zal hij zeker weten heel leuk vinden!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: