Mijn telefoon en ik, ik en mijn telefoon. Wij zijn echt onafscheidelijk en ik zou niet meer weten wat ik zonder  zou moeten. Als mamablogger ben ik natuurlijk veel op social media te vinden, maar ook voor veel alledaagse dingen, pak ik mijn telefoon erbij. Even de route zoeken, een boodschappenlijstje maken of het antwoord vinden op een lastige vraag (van mijn kinderen). En toen gebeurde het, hij viel, in de WC…

Refurbished telefoon

Je kent het wel, je moet naar de WC en snel stop je nog even je telefoon in je achterzak. Bij het dicht doen van je broek vergeet je je telefoon en hoor je alleen nog maar die harde plons. Uiteraard heb ik hem snel opgevist en laten drogen. Helaas was het schermpje eerder al gebarsten, zodat er water in de telefoon kon komen. Zelfs een nachtje in een bakje rijst, mocht niet meer helpen. Ik moest snel een nieuwe telefoon vinden.

Omdat ik nog meer dan een jaar aan mijn huidige telefoonabonnement vast zit, kon ik niet op wachten op een nieuwe telefoon bij een nieuw abonnement. Ik moest op zoek naar een nieuwe telefoon in de winkel of online. Aangezien een nieuwe iPhone best prijzig is (bijna duizend euro) kreeg ik het advies om eens te kijken naar een refurbished iPhone 6sEen iPhone wat??? Ik had die term wel eens eerder gehoord, maar had eigenlijk geen idee wat dat nu precies inhoudt.

Refurbished, wat is dat?

Ik dacht in eerste instantie dat een refurbished eigenlijk gewoon een nieuwe, hippe term was voor tweedehands. Dit blijkt echter niet het geval. Refurbished wil zeggen dat de telefoon eerder gebruikt is, maar voor de verkoop eerst helemaal nagelopen is door experts. Kapotte onderdelen zijn vervangen en ook krijg je opnieuw garantie op je telefoon.

Bij Forza-Refurbished.nl maken ze bij dit proces zelfs gebruik van een robot. Deze robot controleert de telefoon op meer dan 50 verschillende punten. Op basis van bevindingen van de robot worden eventuele gevonden defecte onderdelen vervangen door hun technici. Groot voordeel is dat de kosten voor mijn nieuwe refurbished iPhone nu ongeveer gehalveerd zijn.

Refurbished telefoon

Ook binnen de aangeboden Refurbished telefoons zitten nog verschillen. Zo zijn er telefoons die maar een paar dagen gebruikt zijn op bijvoorbeeld een beurs of binnen 14 dagen weer retour zijn gestuurd door de koper. Deze remarketed telefoons zijn dus niet van nieuw te onderscheiden.
Indien er een paar kleine beschadigingen aan de buitenkant te zien zijn, zoals een krasje op het scherm of de behuizing, dan kun je de telefoon zo goed als nieuw bestempelen. In de A Grade klasse zijn de telefoons ook weer iets goedkoper dan een remarketed telefoon.
Het meeste voordeel zit natuurlijk op de telefoons die ook meer zichtbare gebruikerssporen hebben, oftewel de B Grade telefoons. De keuze is dus aan jou waar je de meeste waarde aan hecht.

Alle voordelen van Refurbished op een rijtje

 • Voordeel kan oplopen tot 60%
 • Telefoons hebben een kwaliteitscontrole gehad door Robots
 • Kapotte onderdelen worden vervangen door gespecialiseerde technici
 • 24 maanden garantie
 • Milieuvriendelijk alternatief voor een nieuw product

Ik bestelde mijn refurbished iphone 6s voor middernacht en werd hij volgende dag al bezorgd. Hij werd geleverd inclusief een laadkabel en blokje. De verzendkosten waren ook nog eens gratis!

Heb jij wel eens een refurbished telefoon gekocht?

Spread the love

25 reacties op Een Refurbished telefoon, wat koop je dan eigenlijk?

 1. Wat fijn dat je hier zo’n goeie ervaring mee hebt. Zelf heb ik op de één of andere manier een beter gevoel bij een nieuw product. De refurbished iPhones mag je bijvoorbeeld niet inleveren bij Apple om gebruik te maken van de omruilactie. Dit houd in dat als je telefoon beschadigd is en het meer dan 150,- kost om hem te herstellen je 150 euro betaald en een refurbisched iPhone van Apple krijgt. De twee vraag is, is de telefoon professioneel behandeld, heeft hij nooit waterschade gehad waardoor de stip aan de binnenkant is verkleurd. Dit zijn voor mij kleine puntjes waar je geen antwoord op weet…

 2. Ik wist helemaal niet dat dit bestond joh! Nu ben ik echt een heel onhandig typ. Menig scherm is gebarsten bij mij. Nu een stevig hoesje en een screenprotector, dat helpt enorm. Maar mocht het mij overkomen, ga ik zeker naar deze optie kijken!

 3. Ik heb ook een refurbished iPhone en superblij mee! Een kwalitatief veel betere telefoon dan ik me had kunnen veroorloven als ik voor nieuw was gegaan… Volgende keer doe ik het weer!

 4. Toevallig heb ik deze maand een refurbished MacBook gekocht. Zo blij mee! Dus nu mijn volgende aankoop ook een ‘nieuwe’ mobiel moet worden (de oude ademt nog, maar daar is alles mee gezegd) , dacht ik er ook aan om een refurbished Iphone6 aan te schaffen. Fijn artikel!

 5. Ik heb eigenlijk altijd een nieuwe telefoon omdat ik dan ook weer een nieuw abonnement neem. Toevallig is vorige week mijn telefoon kapot gevallen en heb ik het voor €200 laten maken. Belachelijk veel geld! Dit kende ik nog niet joh.

 6. Ik heb zelf nog nooit een refurbished telefoon gekocht, wel tweedehands! Was het zelf wel eerst van plan om mijn Macbook refurbished te kopen, maar deze heb ik ook uiteindelijk tweedehandse gekocht! Wel een erg handige post!

 7. Ik wil eigenlijk vandaag een refurbished laptop gaan kopen. Een beetje hetzelfde idee en de kosten schelen gewoon heel flink, dus wel de moeite. Wel fijn dat ik een winkel heb gevonden waar ik 3 jaar garantie krijg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.