Een Refurbished telefoon, wat koop je dan eigenlijk?

Mijn telefoon en ik, ik en mijn telefoon. Wij zijn echt onafscheidelijk en ik zou niet meer weten wat ik zonder  zou moeten. Als mamablogger ben ik natuurlijk veel op social media te vinden, maar ook voor veel alledaagse dingen, pak ik mijn telefoon erbij. Even de route zoeken, een boodschappenlijstje maken of het antwoord vinden op een lastige vraag (van mijn kinderen). En toen gebeurde het, hij viel, in de WC…

Refurbished telefoon

Je kent het wel, je moet naar de WC en snel stop je nog even je telefoon in je achterzak. Bij het dicht doen van je broek vergeet je je telefoon en hoor je alleen nog maar die harde plons. Uiteraard heb ik hem snel opgevist en laten drogen. Helaas was het schermpje eerder al gebarsten, zodat er water in de telefoon kon komen. Zelfs een nachtje in een bakje rijst, mocht niet meer helpen. Ik moest snel een nieuwe telefoon vinden.

Omdat ik nog meer dan een jaar aan mijn huidige telefoonabonnement vast zit, kon ik niet op wachten op een nieuwe telefoon bij een nieuw abonnement. Ik moest op zoek naar een nieuwe telefoon in de winkel of online. Aangezien een nieuwe iPhone best prijzig is (bijna duizend euro) kreeg ik het advies om eens te kijken naar een refurbished iPhone 6sEen iPhone wat??? Ik had die term wel eens eerder gehoord, maar had eigenlijk geen idee wat dat nu precies inhoudt.

Refurbished, wat is dat?

Ik dacht in eerste instantie dat een refurbished eigenlijk gewoon een nieuwe, hippe term was voor tweedehands. Dit blijkt echter niet het geval. Refurbished wil zeggen dat de telefoon eerder gebruikt is, maar voor de verkoop eerst helemaal nagelopen is door experts. Kapotte onderdelen zijn vervangen en ook krijg je opnieuw garantie op je telefoon.

Bij Forza-Refurbished.nl maken ze bij dit proces zelfs gebruik van een robot. Deze robot controleert de telefoon op meer dan 50 verschillende punten. Op basis van bevindingen van de robot worden eventuele gevonden defecte onderdelen vervangen door hun technici. Groot voordeel is dat de kosten voor mijn nieuwe refurbished iPhone nu ongeveer gehalveerd zijn.

Refurbished telefoon

Ook binnen de aangeboden Refurbished telefoons zitten nog verschillen. Zo zijn er telefoons die maar een paar dagen gebruikt zijn op bijvoorbeeld een beurs of binnen 14 dagen weer retour zijn gestuurd door de koper. Deze remarketed telefoons zijn dus niet van nieuw te onderscheiden.
Indien er een paar kleine beschadigingen aan de buitenkant te zien zijn, zoals een krasje op het scherm of de behuizing, dan kun je de telefoon zo goed als nieuw bestempelen. In de A Grade klasse zijn de telefoons ook weer iets goedkoper dan een remarketed telefoon.
Het meeste voordeel zit natuurlijk op de telefoons die ook meer zichtbare gebruikerssporen hebben, oftewel de B Grade telefoons. De keuze is dus aan jou waar je de meeste waarde aan hecht.

Alle voordelen van Refurbished op een rijtje

  • Voordeel kan oplopen tot 60%
  • Telefoons hebben een kwaliteitscontrole gehad door Robots
  • Kapotte onderdelen worden vervangen door gespecialiseerde technici
  • 24 maanden garantie
  • Milieuvriendelijk alternatief voor een nieuw product

Ik bestelde mijn refurbished iphone 6s voor middernacht en werd hij volgende dag al bezorgd. Hij werd geleverd inclusief een laadkabel en blokje. De verzendkosten waren ook nog eens gratis!

Heb jij wel eens een refurbished telefoon gekocht?

Spread the love

25 thoughts on “Een Refurbished telefoon, wat koop je dan eigenlijk?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.