fietsvakantie

Maak van je vakantie een avontuur met een fietsvakantie!

Fietsvakanties zijn steeds populairder aan het worden. Dit komt mede doordat je op deze manier lekker actief bezig kunt zijn, terwijl je ondertussen geniet van de natuur en omgeving. Bovendien is het een stuk gezonder en duurzamer dan een vakantie waarin je veel tijd doorbrengt in een auto of op een stoel in een vliegtuig. Voor de fietsvakanties zijn er ook steeds meer mogelijkheden om je vakantie precies in te richten zoals jij dat wilt. Of je nu houdt van lange tochten of juist van een paar dagen weg in de buurt, alles is mogelijk met een fietsvakantie. Ook met kinderen!

Trektochten

Trektochten zijn de meest populaire vorm van fietsvakantie. Je vertrekt met een rugzak vol met je spullen en fietst elke dag van A naar B. Onderweg overnacht je in een tent, een jeugdherberg of een B&B. Je kunt je route zelf helemaal uitstippelen of je kunt ook gebruikmaken van al bestaande routes. De Fietsvakantie Friesland van Eigenwijzereizen.nl is daar een mooi voorbeeld van. Deze elfstedentocht op de fiets, brengt je langs de Friese meren, over dijken en door weilanden en, waar dat nodig is, brengen voet- en fietsveren je naar de overkant van vaarten en ‘brekken’. Dit is een ideale manier om even helemaal weg te zijn en te genieten van de natuur.

Standplaatsvakanties

Standplaatsvakanties zijn ideaal als je niet van te lange tochten houdt, maar toch wilt genieten van een actieve vakantie. Bij een standplaatsvakantie boek je een fiets en een hotel in een bepaalde plaats en daar blijf je voor de duur van je vakantie. Vanuit daar kun je dan lekker in de omgeving verkennen met de fiets. ’s Avonds eten en drinken in je lekker in het hotel of in een restaurant in de buurt. Dit geeft je wat meer vrijheid om je vakantie in te delen zoals je zelf wilt en in het tempo dat bij je past. En is het een dag minder mooi weer, dan blijf je lekker een dagje binnen.

E-bikevakanties

Voor mensen die liever wat minder inspanning leveren op de fiets, maar wel lekker buiten willen zijn, zijn er steeds meer mogelijkheden om een elektrische fiets te huren. Dit is een fiets waarbij je met behulp van een motor wat meer ondersteuning krijgt. Dit maakt het maken van een lange tocht een stuk makkelijker en is dus ideaal voor mensen die niet heel veel fietservaring hebben of wat minder fit zijn. E-bikes zijn er in verschillende soorten en maten, dus er is altijd wel een fiets die bij je past. Met de E-bike kun je dan zowel kiezen voor een trektocht of een standplaatsvakantie en enige waar je rekening mee moet houden is de afstand die je fietsaccu aankan.

Tochten met GPS-track

Als je zelf een route uitstippelt is het handig om deze op te slaan als een GPS-track. Zo kun je de route altijd weer terugvinden en hoef je niet bang te zijn dat je gaat verdwalen. Ook kun je deze tracks delen met anderen, zodat zij ook kunnen genieten van jouw mooie routes. Online zijn er ook verschillende GPS-tracks fietsroutes te vinden.

Bagagevervoer tijdens je fietsvakantie

Als je op trektochtfietsvakantie gaat, is het natuurlijk handig als je niet alles mee hoeft te sjouwen. Daarom is het vaak mogelijk dat de aanbieder van de fietsvakantie je gratis bagagevervoer aanbiedt. Zij zorgen dan dat al je spullen voor je naar je volgende locatie gebracht worden. Zo hoef je alleen je rugzak mee te nemen met wat je voor die dag nodig hebt.

Ben je nu op zoek naar een leuke fietsvakanties? Kijk dan snel bij eigenwijzereizen.nl/fietsvakanties

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.