busscher serrebouw

Dit zijn de voordelen van een serre

Een serre is een prachtige toevoeging aan je huis en kan bijdragen aan meer leefgenot van je huis en tuin, zelfs als het weer wat minder is. Als je graag een serre zou willen laten aanbouwen aan je huis, dan is het belangrijk om je vooraf goed te laten informeren over de mogelijkheden. Vandaag help ik je daar graag mee op weg.

Waar plaats je het beste een serre?

Ten eerste moet je beslissen waar jij je serre wilt plaatsen. Hoeveel ruimte heb je en wat zijn de mogelijkheden binnen de vergunningen van jouw woonplaats. Je wilt natuurlijk optimaal gebruikmaken van de ruimte die je hebt. Het is goed om te weten dat je vaak een serre kunt laten bouwen die compleet op maat is. Schrijf daarom vooraf al je wensen die je hebt en waar je de extra ruimte voor wilt gebruiken goed op papier. Dit helpt bij het ontwerpen van de extra ruimte. De ideale locatie is een plek die voldoende zon krijgt, zodat je serre aangenaam verwarmd wordt en je er optimaal van kunt genieten.

Welke soort serre kies je?

Vervolgens moet je beslissen welk soort serre je wilt. Er zijn verschillende mogelijkheden, dus je moet bedenken wat voor jou het fijnst is. Wil je een serre die je kunt openen wanneer je wilt? Of wil je eentje die altijd dicht blijft? Als je kiest voor een glazen serre kun je optimaal genieten van extra licht en warmte als de zon er op staat. Op deze manier haal je een stukje buiten naar binnen en andersom.

Wel kan het in de zomer erg warm worden en in de winter kouder. Het is daarom van belang om de serre zo goed mogelijk te laten isoleren, zodat de temperatuur er zo aangenaam mogelijk is. Dit is natuurlijk ook belangrijk als je je huis wilt verduurzamen en zuinig wilt zijn met je energiekosten.

Aan de slag

Als je klaar bent met het ontwerpen en je alles goed overdacht hebt, is het tijd om de serre te bouwen. Je kunt dit zelf doen, maar voor zo’n grote klus is het verstandig om een professional in te schakelen. Een aannemer kan je ook goed helpen bij het aanvragen van de vergunning bij je gemeente. De procedure hiervoor kan per gemeente verschillen en kan drie tot acht weken in beslag nemen. Ook zal de aannemer er voor zorgen dat de bouw volgens alle voorschriften verloopt en de serre mooi en goed afgewerkt wordt. Hiermee voorkom je problemen zoals lekkages en andere ongemakken en kun je optimaal genieten van de extra ruimte van je huis of tuin.

Het onderhoud

Nadat de bouw klaar is, is het tijd om te bedenken hoe je het beste de serre kunt onderhouden. Hoe vaak moeten de ramen schoongemaakt worden en welke soorten onderhoud zul je moeten uitvoeren? Wil je dit zelf doen of kun je daar beter iemand voor inhuren? Bij een houten serre zul je wat meer onderhoud hebben, dan eentje van aluminium. Bij veel glazen ramen en daken, kun je ook infomeren of er een glazenwasser in de buurt langskomt, die ook een aantal keer per jaar de ramen voor je wilt schoonmaken. Dit is vaak niet al te duur en een goede investering voor een langere levensduur.

Voor meer informatie en mogelijkheden neem een kijkje bij het aanbod van Busscher-serres.nl

Uitgelichte afbeelding van Busscher Serrebouw

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.