De Leistert

Vakantie in eigen land | Vakantiepark de Leistert

Nu de zomervakantie echt voorbij is, is dit een goed moment om eens te gaan nadenken over wat te doen met onze overige vakantiedagen van dit jaar. Gaan we nog een keertje de zon opzoeken tijdens de herfstvakantie of skiën in de kerstvakantie? Maar wellicht blijven we lekker dicht bij huis en kiezen we voor een vakantie in eigen land. Zo staat al een tijdje een verblijf bij vakantiepark de Leistert op onze bucketlist. Ik vertel je graag waarom.

Vakantiepark de Leistert

Het is alweer even geleden, maar enkele jaren geleden verbleef ik tijdens een bloggersweekend* een paar nachten bij vakantiepark De Leistert. Dit kindvriendelijke recreatiepark ligt in Midden-Limburg en biedt verschillende verblijfsmogelijkheden en heeft de beste faciliteiten voor het hele gezin.

Verblijfmogelijkheden op de Leistert

Op vakantiepark de Leistert kun je zowel kamperen als verblijven in een mooie bungalow. Zeker als we kijken naar het weer van de afgelopen jaren, kun je met de herfstvakantie nog wel een paar prachtige dagen hebben. Ideaal om nog een keer de tent, camper of caravan van stal te halen. De camping van de Leistert behoort tot de mooiste campings in Nederland en Europa en heeft de ANWB-titel van Topcamping. De kampeerplekken zijn lekker ruim en allemaal voorzien van elektra. Er zijn plekken die eigen sanitair hebben, met of zonder vaatwasser of sauna. Ook zijn er plekken waarbij je je huisdier mag meenemen. En andere liggen weer dicht bij een speeltuin of hebben juist meer privacy. En heb je zelf geen tent, er zijn ook compleet ingerichte safaritenten te huur. Zo is er voor iedereen een perfecte plek te vinden.

Bungalows

Huur je liever een huisje omdat het in de kerstvakantie een stuk kouder is? Of omdat je gewoon van wat meer comfort houdt, dan kan natuurlijk dat ook! De bungalows van de Leistert zijn gebouwd in de authentieke Limburgse boerderijstijl en zijn allemaal voorzien van alle moderne gemakken. Zo zijn er cabins voor 2 tot een luxe huisje waar je wel met 18 personen in past. Ideaal als je met de hele familie of vriendengroep samen in een huisje wilt verblijven. Daartussen zitten natuurlijk bungalows voor alle denkbare groepsgroottes. Sommige huisjes hebben een kindvriendelijke optie, zoals een slaapkamer in kinderthema’s met stoere houten kinderhoogslapers, speciaal kindermeubilair, een bolderkar en omheinde tuinen. Vaak liggen deze vakantiebungalows bij een semi-privéspeeltuin, waarbij je deze maar met een paar andere bungalows deelt. Google bijvoorbeeld eens op vakantiepark kerstvakantie en wie weet vind je nog wel een mooie aanbieding bij de Leistert.

Faciliteiten

Op vakantiepark De Leistert hoef jij je zeker niet te vervelen! Er is van alles te doen, zowel binnen als buiten. Het park zelf ligt al in de prachtige omgeving waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Op het park zelf vind je verschillende sport- en spelmogelijkheden zoals midgetgolf, biljartvoetbal, een fietscrossbaan, speeltuinen, sportvelden en een roeivijver met een strandje. Zit het weer toch even tegen, dan kun je heerlijk zwemmen in het subtropische zwembad of lekker klimmen en klauteren in de indoorspeeltuin en La Salva Playground. Verder is er ook een klushuis voor alle creatievelingen en een echte hyperbowlingbaan. Genoeg te doen dus!

Pluck & Pien

Op het park kun je ook Pluck en Pien tegenkomen, de mascottes van de Leistert. Pluck is een stoere knul, met een klein hartje. Hij houdt van lekker ravotten en buitenspelen. Pien houdt meer van water en is dan ook vaak te vinden in het zwembad. Wel moet ze voorkomen dat ze het te koud krijgt, want dan worden haar haren blauw en kan ze zelfs bevriezen. Met de hulp van iedereen op de Leistert kan ze toch een beetje warm blijven.

*Lees hier alles over het Boost je Blog weekend in de Leistert

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.