Van Der Ende Racing

Tieneruitje | Karten bij Van der Ende Racing Inn

Nu de meiden wat groter zijn, veranderen onze uitjes met hen ook. Zo zijn we onlangs met ze een middagje gaan karten bij Karten Van der Ende Racing Inn in Poeldijk. Wie mij kent, weet dat dit niets voor mij is, maar de meiden zijn dol op Mario Kart en wilden dat dus zeker wel eens in het echt proberen. Als snel raceten ze als echte daredevils over de baan en hield ik mijn hart vast. Lees hier wat ze er van vonden.

De grootste indoorkartbaan van Europa

Midden in het Westland vind je de grootste indoorkartbaan van Europa bij Van der Ende Racing. Deze baan is maar liefst 1,2 kilometer lang! De baan heeft meer dan 25 bochten om door heen te scheuren op je kart. Maar ook heeft deze baan bruggen en verschillende verhogingen! Ook zijn er veel plekken met inhaalmogelijkheden, wat de race tegen je tegenstanders des te leuker maakt.

Fun voor het hele gezin met de kinderkartbaan

Van der Ende Racing is al mogelijk om te komen karten als jonger bent dan 12 jaar of kleiner dan 1.50 m. De grote kartbaan wordt dan omgetoverd tot een een speciale kinderbaan. Zo kunnen zij ook op een veilige manier rondjes racen! De baanwordt gehalveerd tot ruim 600 meter en is in zijn geheel gelijkvloers zodat de kinderen niet omhoog of omlaag hoeven over de fly-overs. Natuurlijk gaan ze wel over de officiële start-finish. Ook wordt er geracet met karts die speciaal voor de kinderen zijn aangepast, met uiteraard een veiligheidsgordel en een verstelbare stoel. Op de kinderbaan rijden maximaal 13 kinderen ipv een normale heat met 22 volwassenen. Zo hebben ze net wat meer de ruimte om te racen, maar blijft de spanning toch optimaal. Een heat duurt 10 minuten.

Mocht je kind nog geen ervaring hebben met karten, maar wel langer zijn dan 1,50 meter of ouder dan 12 jaar, dan is het verstandig om eerst met een kinderkart op de kinderbaan te beginnen. Mochten ze de smaak te pakken hebben, dan kunnen ze altijd nog de grote baan proberen en racen tegen de volwassenen.

Veiligheid boven alles

Voordat er geracet kan worden, kregen de meiden eerst een helm en mochten ze een racepak passen. Maar omdat ze lange mouwen en broek aan hadden en het buiten erg warm was, hoefde dat niet. Omdat het belangrijk is dat er veilig geracet wordt, kregen ze eerst nog instructies en uitleg over de vlaggen. Het is namelijk belangrijk dat je de aanwijzingen van de medewerkers met de vlaggen juist uitvoert. Gelukkig was de uitleg kort en bondig en mochten ze al snel naar de racebaan. Toen het tijd was om te mogen karten kregen ze ook nog een nekkraag om en een laatste uitleg over hoe de karts werken. Nog een laatst check of de stoelen goed afgesteld stonden en de riemen goed vast, en daar gingen ze!

Onze ervaring Van der Ende Racing

In eerste instantie was mijn jongste dochter een beetje teleurgesteld dat zij in haar eentje op de kinderbaan moest. Maar omdat het vriendinnetje van haar zus (omdat ik niet durf te rijden mocht zij in mijn plaats) nog nooit eerder had gekart, wisselden zij van heat en zo konden ze toch samen racen. Als echte daredevils raceten ze over de baan. Ik hield mijn hart vast, maar ze brachten het er zonder kleerscheuren of megabotsingen vanaf. Heeft al dat Mario Karten toch zijn vruchten afgeworpen.

Een heat duurt 10 minuten en dat lijkt kort, maar dat is zeker lang genoeg. Stuiterend van de adrenaline kwamen ze weer van de baan af. Supertrots dat ze, ondanks dat ze tegen een groep (ervaren) jongens moesten racen, ze toch niet als laatste over de finish kwamen.

De grote meiden waren toch zo enthousiast, dat ze toch ook nog een rondje mee mochten op de grote baan met mijn vriend. Superleuk, maar achteraf vonden ze de kinderbaan toch wel wat leuker, omdat hier toch wel heel erg hard door de andere baangebruikers werd gereden. Wel was dit zeker een uitje dat zeker voor herhaling vatbaar is. Dan blijven we ook wat langer, want je kunt bij Van der Ende Racing namelijk ook Lasergamen, 3D glow in the dark minigolfen en escaperooms doen. Heel leuk ook als kinderfeestje.

Praktische informatie Van der Ende Racing Inn

Adres: Nieuweweg 57K, 2685 AS Poeldijk
Voor openingstijden en kosten zie de website: Van der Ende Racing & Fun!
Naast karten kun je bij Van der Ende Racing ook:

  • Lasergamen in de grootste arena van Nederland,
  • Minigolfen bij de eerste 3D glow in the dark minigolf van Nederland,
  • “The next generation escape experience” in de X-Cube met 2 zeer uitdagende Escaperooms!
Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.