Ouders opgelet: met deze slimme truc heb je in 2021 meer vrije dagen

Ouders opgelet: zo regel je in 2021 meer vrije dagen

De zomer van 2020 is voor de meesten heel anders verlopen dan verwacht en voor velen zat een (vlieg)vakantie er niet in. Alhoewel het nog onzeker is wat er volgend jaar mogelijk is qua vakanties, moeten sommigen wel alweer vrije dagen voor 2021 aanvragen. Reiswebsite TravelHunter zocht ook dit jaar uit hoe je het meeste uit je vakantiedagen kan halen.

De meeste Nederlanders hebben, los van de feestdagen, zo’n 25 tot 30 vakantiedagen en natuurlijk wil iedereen daar zoveel mogelijk uithalen. Dit kan door je vrije dagen slim op te nemen rondom feestdagen en weekenden.

Vrije dagen – kleine kinderen

Heb je kleine kinderen die nog niet naar school gaan, dan heb je de meeste mogelijkheden. In 2021 hebben we wel een beetje pech. De kerstdagen vallen namelijk precies op zaterdag en zondag waardoor we die week geen extra vrije dagen hebben. En omdat Eerste Kerstdag en Nieuwjaar altijd op dezelfde dag vallen, is ook de eerste vrije dag van 2022 een zaterdag.

Toch zijn er in 2021 ook voldoende opties om extra dagen achtereen vrij te hebben.

Ouders opgelet: met deze slimme truc heb je in 2021 meer vrije dagen - kleine kinderen Travelhunter
Ouders opgelet: met deze slimme truc heb je in 2021 meer vrije dagen - Kleine kinderen Travelhunter

De meeste mogelijkheden liggen in de maanden april en mei. Wil je een lange vakantie, dan kun je dit het beste in mei doen. Dan heb je namelijk maar liefst 18 dagen achter elkaar voor maar 10 vakantiedagen. Wanneer je rondom Pasen, Koningsdag, Hemelvaart én Pinksteren op de juiste dagen inpland, dan heb je met 18 vakantiedagen totaal 36 dagen vrij en dan heb je zelfs nog over.

Wil je langer achtereenvolgend vakantie hebben, dan kun je ook de 3 dagen voor Hemelvaart aanvragen, dan heb je zelfs 23 dagen achter elkaar vakantie voor maar 13 vakantiedagen.

Lees ook: Europa-Park; het leukste uitje over de grens

Vrije dagen – schoolgaande kinderen

Heb je schoolgaande kinderen, dan is het iets lastiger, maar ook dan zijn er genoeg opties! Veel scholen hebben bijvoorbeeld wel Goede Vrijdag en de vrijdag na Hemelvaartsdag vrij. Daardoor kun je, zelfs als je rekening houdt met schoolvakanties, totaal met 11 vakantiedagen maar liefst 24 vrije dagen creëren. Check wel altijd voor de zekerheid even het rooster van de school.

Ouders opgelet: met deze slimme truc heb je in 2021 meer vrije dagen - schoolgaande kinderen Travelhunter
Ouders opgelet: met deze slimme truc heb je in 2021 meer vrije dagen - schoolgaande kinderen Travelhunter

En ook slim: kijk wanneer de juffen en meesters studiedagen hebben. Dit verschilt per school, maar als dit gunstig valt rondom een schoolvakantie of weekend, dan kun je hier als ouder ook slim omheen plannen.

Wanneer neem jij je vakantiedagen op in 2021?

Spread the love

One thought on “Ouders opgelet: zo regel je in 2021 meer vrije dagen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.