Kamperen met kinderen in Canada

Kamperen met kinderen in Canada: tips voor een geslaagde outdoor ervaring

Kamperen met kinderen in Canada kan een geweldige outdoor ervaring zijn. Je maakt er herinneringen voor het leven en natuurlijk de leukste vakantiefoto’s. Maar kies je voor een rondreis Canada met kinderen, dan weet je ook dat je net even wat meer voorbereidingen moet treffen. Wil je graag weten hoe je dat het beste aan kunt passen? We geven je een paar erg handige tips.

Zoek altijd een camping of andere kampeerplek uit die kindvriendelijk is

Het verblijf speelt natuurlijk een erg grote rol in een succesvolle vakantie. Want kies je voor een rondreis Canada met kinderen, dan gaat dat behoorlijk wat energie kosten. Niet alleen voor jou en/of je partner, maar natuurlijk ook voor de kinderen. Hoe je dat het beste op kunt lossen? Zoek naar campings of een andere vorm van kamperen die speciale voorzieningen hebben voor gezinnen met kinderen. Je kunt daarbij denken aan speeltuinen, zwembaden en leuke activiteiten voor kinderen. Check daarnaast ook meteen ook of er toiletten en douches beschikbaar zijn. Dat maakt het kamperen weer net even wat comfortabeler.

Plan genoeg leuke activiteiten voor de kids

Je weet het waarschijnlijk maar al te goed. Kinderen hebben vaak net even wat meer behoefte aan entertainment en leuke dingen om te doen. Zorg er daarom dus altijd voor dat je voldoende activiteiten kunt plannen. Je kunt hierbij denken aan wandelen, fietsen, vissen of kanoën. Het zijn activiteiten die erg geschikt zijn voor kinderen. Neem daarnaast ook meer dan genoeg spelletjes, boeken en speelgoed mee om ze bezig te houden tijdens rustige momenten.

En tijdens het reizen? Betrek je kinderen bij het kampeerproces door ze te laten meehelpen bij het opzetten van de tent, het bereiden van maaltijden en andere taken. Dit kan je zoon en/of dochter vanaf het eerste moment een gevoel van verantwoordelijkheid en betrokkenheid geven, en het kampeeravontuur nog leuker maken.

Leer de kinderen veel over de natuur van het land

Canada staat bekend om de prachtige natuurlijke omgeving, en kamperen biedt een geweldige kans om kinderen te leren over de flora en fauna. Het is waarschijnlijk ook één van de redenen waarom je graag dit land wilt bezoeken. Leer de kids alles over de lokale dieren en planten. Moedig de kids ook aan om afval op te ruimen, alleen op aangewezen paden te wandelen en dieren met rust te laten. Want door te laten zien hoe ze verantwoordelijk kunnen omgaan met het buitenleven, kunnen de toekomstige generaties er ook van genieten.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.