Zeilen Kroatie

Aanrader voor Kroatië-vakantiegangers: flottielje zeilen!

Als jouw volgende vakantie naar Kroatië gaat, hebben we een mooie tip voor je: flottielje zeilen! Wat is dat precies? Wat mag je daarvan verwachten? En hoelang duurt een zeiltocht met een flottielje? We verklappen alvast één ding: een zeiltocht door Kroatië is echt onvergetelijk!

Flottielje zeilen: wat is dat precies?

Als je al ingevoerd bent in het zeilen, dan weet je wat flottielje zeilen is. Anders is de kans groot dat je er misschien nog nooit van hebt gehoord. Het houdt in dat je als schipper van je eigen zeiljacht een bepaalde route gaat varen met een aantal andere schepen. Dat varen met andere schepen is precies waar ‘flottielje’ op slaat: op een groep. In oorlogstijden voeren oorlogsboten altijd samen in een flottielje. Daar komt het woord ook vandaan.

Een boot huren in Kroatië is een erg leuke ervaring. Je hebt veel flexibiliteit en vrijheid, ziet de mooiste plekken en het zeilen zelf is ook een erg leuke bezigheid. En het is een manier van een land verkennen zonder dat de kinderen vragen: ‘Hoelang nog tot we er zijn?’

Zeilen met of zonder schipper

Wanneer je Kroatië nog nooit hebt gezien, wil je uiteraard zoveel mogelijk ontdekken. Dan wil je niet per se bezig zijn met de techniek van een boot besturen. En dat hoeft ook niet, want je kunt ervoor kiezen om te zeilen met een schipper aan boord. Ook ideaal voor mensen die nog niet zo geoefend zijn in het zeilen. De schipper kan je de fijne kneepjes van het varen bijbrengen. Zeilen met een schipper is de ideale manier om ontspannen te varen, óók in een flottielje.

Vaak gaat er dan een leadboot mee. De schipper zelf komt alleen bij je aan boord als je vaart. Bij een tocht van meerdere dagen slaapt de schipper op de leadboot en heb je als gezin verder de boot voor jezelf. En wil je lekker zelf aan het roer staan, dan kan dat natuurlijk ook. Zeilen met een schipper is handig, maar niet verplicht.

Hoelang duurt een zeiltocht?

Lijkt flottielje zeilen je wat, dan wil je misschien weten hoelang een zeiltocht duurt. Dat hangt af van het aantal dagen dat je kiest. In principe zeil je zo tussen de 2 en de 5 uur per dag. Het mooie van Kroatië is dat er heel gunstige zeilomstandigheden zijn, waardoor het geschikt is voor zowel ervaren als minder ervaren zeilers.

Natuurlijk kun je onderweg een tussenstop maken met de groep voor een hapje en een drankje of om de mooie plaatsen die je onderweg tegenkomt beter te verkennen. Een perfecte manier om niet alleen Kroatië, maar ook je flottieljegenoten beter te leren kennen.

Photo Dreamstime.com

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.