Tip: Onderhoudsarme PVC vloeren

Tip: Onderhoudsarme PVC vloeren

Als drukke moeder moet je alle ballen in de lucht houden. Daarom zit je vast niet te wachten op extra schoonmaakwerkzaamheden aan de vloer. Een PVC-vloer is onderhoudsarm en daarom heel handig als je een druk gezinsleven hebt. In dit artikel gaan we er nader op in.

PVC-vloeren hebben veel voordelen

PVC-vloeren zijn populaire vloerbedekking. En dat heeft een reden. Ze bieden namelijk veel voordelen, zeker aan gezinnen met kinderen. Enerzijds komt dit doordat deze vloeren door de vele kleuren en dessins waarin ze te leveren zijn in vrijwel elke woonstijl en situatie passen. En anderzijds zijn dit soort vloeren zeer gemakkelijk in onderhoud en schoonmaak en hebben ze bovendien een geluiddempend effect. En dat zijn waarschijnlijk voordelen die jou als moeder als muziek in de oren klinken!

Ideaal voor huishoudens met kinderen

De vele voordelen van PVC-vloeren, vooral op het gebied van onderhoud, maken deze vloeren zo populair bij gezinnen met kinderen. PVC-vloeren zijn namelijk krasbestendig en gemakkelijk schoon te houden. Een natte doek of dweil volstaat meestal al. Zo is een vlek snel verwijderd en levert dat geen blijvende en zichtbare schade op, zoals dat vaak bij stoffen vloerbedekking wel het geval is. Bovendien heb je als moeder van wild rondrennende kinderen door de geluiddempende eigenschappen veel minder last van geluidsoverlast. Want als je beneden zit hoor je daardoor veel minder wat er boven gebeurt. En ook je onderburen zullen je dankbaar zijn als je op een flat woont!

Verschillende types

Ga je om die reden nu een PVC-vloer in je huis laten leggen, dan moet je weten dat er verschillende soorten zijn, die invloed hebben op de manier waarop je de vloer legt en de mogelijkheid om dit zelf te doen: De Plak PVC-vloer en de Klik PVC-vloer.

Plak PVC-vloer

Een PVC plak vloer wordt als geheel aan de ondergrond vastgelijmd. Hiervoor is een speciale lijm nodig waardoor de vloer goed tegen vocht bestand is. Dit type vloeren is er in allerlei dessins en kleurstellingen. Het is echter een specialistisch werk om een geplakte vloer keurig glad te leggen. Daarom wordt het leggen van een dergelijke vloer vaak overgelaten aan een deskundige en ervaren vloerenlegger.

Klik PVC-vloer

De andere soort PVC-vloer is de PVC Klik vloer. Bij een klikvloer worden de losse delen (vaak langwerpige planken of tegels) in elkaar geklikt en gaan zo een vloer vormen. Ook deze variant is leverbaar in vele prints en kleuren. Een Klik PVC-vloer is veel gemakkelijker zelf te leggen. Vele mensen doen dat dan ook en dat scheelt natuurlijk in de kosten.

PVC-vloer kopen

Als moeder van een druk gezin zul je vanwege de onderhoudsarme en geluiddempende eigenschappen graag voor een PVC-vloer kiezen. En of dat dan een klikvloer of een plakvloer is, in beide gevallen kun je het beste gaan naar Afium.nl, de specialist in woninginrichting. Zij hebben een zeer ruime keuze in dessins. Bovendien kun je er ook terecht voor andere inrichtingsartikelen zoals verwarmingsinstallaties, wandbekleding, sanitair en bouwmaterialen.

Afdeling aangeleverd door WhitePaper

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.