weekoverzicht wk 47

Weekoverzicht | Fotoblik week 47

Het eind van het jaar nadert, dat was deze week wel te merken aan de herfststorm en dat het alweer snel donker is. Het was een rustig weekje, waarin we wel een bijzondere trein namen naar Naturalis en eindelijk onze grootste stadsgenoot mochten ontmoeten. Ook zijn we volop bezig met de voorbereidingen van pakjesavond, volgende week. Ook maken we voor het eerst in jaren weer eens een surprise.

weekoverzicht wk 47Zondag 20 November 2016

We werden wakker met buiten een flinke storm. Het waaide zelfs zo hard dat we ons hele tuinmeubilair voorbij zagen komen schuiven. Snel hebben we alles maar zoveel mogelijk uit de wind proberen te zetten om verdere schade te voorkomen.

img_3791

Ondanks de wind waagde ik me toch naar buiten en ging gezellig een middagje shoppen bij Flavourites Live. We doen dit elk jaar en is ons vriendinnen-uitje. Gelukkig was het binnen en konden we zo ongestoord lekker struinen langs wel 130 webwinkeltjes. Ik kocht wat leuke shirts voor mezelf en alvast wat Sint cadeautjes.fullsizerender

Maandag 21 November 2016

Weekend weer voorbij. Na een extra lang weekend voor de meiden (ze waren donderdag en vrijdag al vrije in verband met studiedagen), moest iedereen weer naar school en werk. Na het werk maakte ik eens iets heel anders, shakshuka. Eigenlijk een hele grote omelet met tomaat, ui, paprika, knoflook, rode peper en zachte geitenkaas. We aten er een broodje bij en het is zeker voor herhaling vatbaar.

img_3807

Dinsdag 22 Novermber 2016

Bezoek uit Frankrijk vandaag voor het onderzoek waar ik aan meewerk in het ziekenhuis. Daarom vandaag een extra dagje werken. Wel een goede dag, want het was erg goed om elkaar een keer in het echt te ontmoeten en de voortgang van het onderzoek te bespreken. De nieuwsbrief die ik heb gemaakt voor de deelnemers viel erg in de smaak, net als de kruidnootjes en suikervrije chocoladeletters. Ik fietste aan het einde van de dag tevreden naar huis en zag deze prachtige lucht.
img_3811

Woensdag 23 November 2016

Uit school was het even stress, want we moesten op tijd de trein halen naar Utrecht om daar weer de trein terug te nemen naar Leiden. Dit was echter wel een bijzondere trein! Ter ere van de 110.000e bezoeker van de T.Rex tentoonstelling in Naturalis, reed er een speciale T.Rexepress. Gelukkig haalde we de trein net op tijd en konden we even ontspannen. Ook was er meteen mooi even tijd voor het meegekregen huiswerk.

img_3824

In Utrecht werden we verwelkomd door 2 dino’s, Anne Schulp (paleontoloog) en Bart Meijer (Klokhuis) Alle kinderen kregen een mooi masker en een rugzakjes met Dino-Goodies.img_3843

Anne en Bart reden met ons mee naar Leiden. Onderweg kregen we een college over de T.Rex. van Anne Schulp en mocht kinderen hem vragen stellen over de T.Rex. Daarna las Bart ook nog een stuk voor uit het Dinoboek. De treinreis was daarom zo voorbij.
img_3890

Ook in Leiden stond er weer een dino op ons te wachten, deze keer een ‘levende’ T.Rex. Gelukkig een beetje kleiner dan de echte en een stuk liever. Met een speciaal T.Rex treintje werd iedereen vervolgens naar Naturalis gebracht.

img_3882

De eerste zalen van de tentoonstelling waren voor mijn meiden niet zo’n succes. De grote, bewegende dino’s vonden ze erg eng en we zijn dus snel doorgelopen naar Trix, de T.Rex. Wat een enorm beest, heel imposant.
img_3952

De zaal erna vonden de meiden geweldig. Hier zijn veel interactieve spelletjes (Dino-Doe-Dingen) te doen, rondom de T.Rex. Zo kun je een dino in de kleur spuiten die jij mooi vind, heel hard fietsen om te voorkomen dat de dino je pakt, een dino-paringsdans doen en deelnemen aan de dino-quiz. Ze waren niet weg te slaan uit deze zaal.img_3917

Eenmaal weet thuisgekomen, werden natuurlijk onze gekregen dino-eieren meteen op water gezet. Daarna was het wachten om te zien, welke dino’s er uit het ei zullen komen.img_3956

Donderdag 24 November 2016

Het was heerlijk weer, dus tijd om even uit te waaien in de polder oase bij mij naast de deur. Ik ging er ook gezellig even koffie drinken en lunchen met een vriendinnetje. De rest van de dag had ik ook mooi even de tijd om thuis was dingen te doen voordat de meiden weer uit school kwamen.
img_3964

Natuurlijk werd er uit school eerst even gekeken of de Dino’s al uitgekomen waren. Bijna, maar we moeten nog even wachten.img_3971

Einde van de middag had ik nog gezellig een borrel met mijn (oud) collega’s. Sommige had ik al een heel jaar niet gezien, omdat ik door het starten van het onderzoek, op een locatie niet meer werkzaam ben. Heel gezellig dus. We besloten ook samen pizza te gaan eten en uiteindelijk was ik best laat thuis.
img_3975

Vrijdag 25 November 2016

Vanochtend zagen we dan eindelijk het hoofdje van onze dino te voorschijn komen.img_3981

Het was een dag op werk met veel overleg. Gelukkig was koffie en chocolade. Vanwege de Nationale diabetesdag van afgelopen maandag, had ik een reep Hand-off chocolade ontvangen. Deze reep is 85% cacao en bevat daarom ook weinig suiker.img_3982

Zaterdag 26 November 2016

We werden al vroeg wakker door een huilend meisje. Kleine Zus was ziek en moest overgeven. Zelf waren Grote Zus en ik de avond er voor ook niet zo lekker geweest, maar we hadden niet hoeven overgeven. Gelukkig knapte Kleine Zus daarna snel weer op. Tijdens de balletles was er weinig meer van de merken. Het was vandaag een speciale kijk-les voor de ouders. Dat kwam dus ook wel goed uit, want mocht het toch nog misgaan, dan was ik meteen dichtbij. Allemaal niet nodig en het was erg leuk om te zien hoe hun les er uitziet.

img_4002

Na haar les, was het tijd voor de les van Grote Zus. Ondertussen gingen wij koffiedrinken (met een appeltorentje) in het café ernaast en kwam mijn zus ook nog even gezellig langs.
De rest van de middag moest er hard gewerkt worden aan de de surprise. Met wat hulp van papa gaat dit helemaal goed komen.

img_4007

Doen jullie aan surprises dit jaar? 

Spread the love

One thought on “Weekoverzicht | Fotoblik week 47

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.