never a dull moment week 50

Weekoverzicht | Never a dull moment week 50 – laat het kerstseizoen maar beginnen

Na even een weekje rust na de Sint, begon hier het kerstseizoen met een kerstboom, de kerstmusical, schaatsen en leuke voorproefjes van uitjes in de kerstvakantie. Het was weer een gezellige en drukke week. Nog eentje te gaan tot aan de vakantie…

never a dull moment week 50

Zondag 9 december

Vanochtend werden de meiden al vroeg opgehaald door mijn zus. Vanochtend was de première van de Nick Jr. Winterbios film Paw Patrol Mighty Pups. Zeker mijn nichtje is groot fan van deze hondjes en voor haar was het ook de eerste keer dat ze naar de bioscoop ging. Best spannend, helemaal omdat de Pups er ook waren. De meiden durfden dan ook niet met ze op de foto.

Nadat de meiden na de film weer thuis waren afgezet, stapten we zelf allemaal in de auto om naar Rotterdam te gaan. In de Doelen was er de familievoorstelling van het Philharmonisch Orkest Rotterdam – De ontdekkingsreis van Piccolo en Saxo. Vooraf aan de voorstelling konden de meiden van alles doen; knutselen, hun eigen soundtrack maken, muziekinstrumenten uitproberen en schminken. Ondanks dat we er een uur van te voren waren, hadden de meiden te weinig tijd om alles te doen.

 

De voorstelling was erg mooi. Tijdens de klassieke film van Saxo en Piccolo speelde het orkest live mee. Daarna was er nog een vervolgverhaal, gespeeld door de poppenspelers Terra Theater. Met een kleine videocamera en verschillende achtergronden in de muziekinstrumentdozen maakt zij een live video, en natuurlijk speelde het orkest ook mee. Ik vond het erg knap, maar Kleine Zus vond het maar raar, omdat je kon zien wat ze deden.

Weer thuis gekomen, konden de meiden dan eindelijk de kerstboom versieren. Omdat wij een vide hebben, kunnen we best een grote boom kwijt. Papa’s Liefste had dit jaar dan ook de grootste meegenomen, die hij kon vinden.

Als je dacht dat het na deze volle dag klaar was, heeft het mis, althans voor mij dan. Ik ging namelijk gezellig met een vriendinnetje nog naar het concert van Lily Allen in Vredenburg. Ondanks dat ik de nummers van haar nieuwe CD helemaal niet ken, was het toch een erg leuk concert, veel interactie met het publiek en gelukkig ook wat oude hits.

Maandag 10 december

Na het drukke weekend konden we gelukkig allemaal weer een beetje bijkomen op school en werk. Ik moest naar het LUMC voor een telefoongesprek met onze Franse collega’s. Daar aangekomen zag ik dat ik eigenlijk om 9.00 uur met Kleine Zus bij de fysio had moeten zijn. Gelukkig konden we de afspraak nog verplaatsen naar de middag.

Haar schrijven gaat goed vooruit, al vergeet ze nog steeds wel dat ze eigenlijk nu met rechts moet schrijven ipv links. Gelukkig kan ze het nu wel allebei.

’s Avonds ging ik nog even een uurtje Pilates doen. Helaas zorgt de kramp in mijn kuit nog steeds wel voor problemen en kan ik niet aan alles meedoen.

Dinsdag 11 december

Nadat de meiden op school zaten, had ik even een dagje thuis voor mezelf. Genoeg te doen aan wassen, opruimen, mailbox en blog natuurlijk. Maar het is wel lekker om even iets af te kunnen maken. Zo had ik eindelijk eens tijd om mijn nieuwe fotostudio uit te proberen. Wel vind ik het lastig om met zoveel lekkers in de boom, er af te blijven…

De meiden speelden lekker een middagje binnen. Alleen vond Oude Poes de bewegende kakkerlak van het spel La Cucaracula. Ondanks haar bejaarde leeftijd jaagde ze als een jonge kat op de kakkerlak.

 

Kleine Zus had vandaag haar eerste zwemles voor haar B-diploma. Dit doet ze via de BSO, maar omdat ze geen zwemlessen voor B op maandag hebben, is ze gewisseld van dag. Ook zijn ze nu veranderd van zwembad en had ik haar pas moeten ophalen en daarop de betaling van de lessen zetten. Gelukkig maar dat ik thuis was en even snel op en neer kon fietsen om het te regelen.

’s Avonds had ik gezellig met een vriendinnetje afgesproken in de stad voor een drankje en een filmpje. Dit was nog mijn verjaardagscadeautje, maar we het was steeds niet gelukt om een afspraak te maken. We waren zo gezellig aan het kletsen, dat we helemaal niet door hadden dat de film al was begonnen en miste zo het eerste kwartier van de film A Star is Born. Gelukkig zaten we zó in het verhaal. Wat een mooie film! Zeker een aanrader om te gaan zien!

Woensdag 12 december

Omdat ik al langer problemen heb met de batterij van mijn Macbook en Grote Zus met die van haar telefoon, fietste ik vandaag maar eens langs de reparatieshop. Gelukkig konden ze de batterij van de telefoon ter plaatsen regelen, maar moest ik mijn laptop voor een paar dagen achterlaten.

Uit school ging Kleine Zus gezellig bij een vriendinnetje spelen en bleek Papa’s Liefste opeens een middag thuis te zijn. Omdat Grote Zus nu wel even alleen thuis kan zijn, nam Papa’s Liefste mij mee op een spontane lunchdate. Toevallig had ik van de week nog laten vallen dat het lang geleden was dat we samen uit eten geweest waren.

Na de middag moesten we zorgen dat we op tijd klaar waren voor de kerstmusical van Grote Zus op school. Ze was natuurlijk flink zenuwachting, maar dat was nergens voor nodig, want ze deden het geweldig. Dinsdag mogen ze nog een keer voor de andere klassen op school.

Donderdag 13 december

Ik begon de ochtend met een overleg met mijn collega’s, waarna mijn directe collega een overdracht voor mij had. Omdat hij de komende maand zorgverlof moet opnemen, zal ik een paar uur voor hem invallen in die weken.

Daarna ging ik nog een keer naar de bekkenfysiotherapeut. Helaas hebben haar behandelingen en de dry-needling nog geen verschil gemaakt. Omdat zij ook met zwangerschapverlof gaat, heb ik de behandeling verder gestopt. Nu maar op zoek naar een andere behandeling tegen de kramp in mijn kuit. Misschien komt het dan toch niet door mijn bekkeninstabiliteit van na mijn zwangerschap.

Na fysio fietste ik nog even de stad in voor een cadeautje voor mijn collega in het LUMC. Vandaag nemen 2 collega’s uit het team afscheid en ik had een gekke kerstbal voor ze gekocht met een kaartje, maar één van de ballen was onderweg al gesneuveld. Na de lunch was de monitor er ook en konden we nog wat laatste aanpassingen doorvoeren. Natuurlijk was er ook taart en lekkers vanwege het afscheid.

Gelukkig was Kleine Zus een extra dag naar de BSO (ivm de dansles die ze daar graag volgt) en speelde Grote Zus bij de buurjongen. Zo kon ik er gewoon een hele werkdag van maken.

Vrijdag 14 december

Ik ging de middag eerder naar huis, om de meiden uit school te halen. Wij mochten om 16.00 uur een kijkje achter de schermen komen nemen bij Disney On Ice. Superleuk en uniek natuurlijk, maar helaas stond Papa’s Liefste bijna 1,5 uur in de file om vanuit Amsterdam thuis te komen! Daarna was het ook nog een uur naar Rotterdam en misten we zo het voorprogramma. Gelukkig hadden ze nog wel wat soep en hotdogs voor ons bewaard. Grote Zus kwam daar ook nog een meisje tegen met precies dezelfde jas 🙂

Na het eten mochten we de zaal in, op zoek naar onze plekjes. De spanning was van de gezichten van de meiden af te lezen. Vond ik vorig jaar de show soms wat langdradig, dit jaar was het een groot feest van herkenning. Er kwamen heel veel Disneyverhalen voorbij, zoals de Lion King, Sneeuwwitje, Rapuzel, de Kleine Zeemeermin, Finding Dory en natuurlijk Frozen.

  

Doordat de verhaaltjes korter waren, werd je steeds opnieuw verrast en hebben we er echt van genoten. Na afloop mochten we ook nog op de foto met Mickey en Minnie tijdens een speciale Meet & Greet. Ik denk dat we onze kerstkaart voor dit jaar hebben. Het hele verslag van Disney on Ice is hier te lezen.

Zaterdag 15 december

Vandaag stond er alweer een première op de agenda. Deze keer voor Spider-Man: Into the Spider-verse, een tekenfilm voor het hele gezin. Gelukkig hoefde we er deze keer niet om 9.00 uur al te zijn en konden we allemaal een beetje uitslapen. Tegen 11.00 uur parkeerden we de auto bij Amsterdam Arena en liepen naar de Pathé-bioscoop. Daar was de Kidz-DJ al bezig met zijn bekende “coolste papa”- en “zwoelste mama”-verkiezing. We kwamen natuurlijk ook voor de stemmencast, want niemand minder dan Ronnie Flex had de stem van het hoofdkarakter Miles ingesproken. Zelf was ik meer onder indruk van Thijs Römer en Derek de Lint, hahaha.

Zelf ben ik niet een heel grote Spidermanfan, maar eerlijk is eerlijk, de film was een zeer aangename verrassing. Het is een spannend verhaal, maar ook erg grappig en leuk voor het hele gezin. Het hele verslag van de première en winactie kun je hier vinden. Na afloop bleven we nog even wachtten, want Grote Zus wilde natuurlijk heel graag op de foto met Ronnie Flex. En het wachten werd beloond!

Na deze zeer geslaagde ochtend/middag hadden we nog even met mijn zus in de stad afgesproken. De drijvende ijsbaan is weer open en na Disney on Ice, wilden de meiden zelf ook graag weer schaatsen. Helaas liep dat even wat anders. Toen wij bij de afgesproken plek naar binnen liepen, was er lichte paniek. Mijn nichtje was daar van de trap gevallen en had een flinke jaap in haar voorhoofd. Ik belde meteen Papa’s Liefste, die nog op zoek was naar een parkeerplek, dat hij terug kon rijden om mijn zus en nichtje naar het ziekenhuis te brengen naar de eerste hulp. Mijn meiden vonden het iets te spannend en wilden niet mee en liever gaan schaatsen. Mijn zwager ging ook snel naar huis om zelf de auto op te halen en de knuffel.

De meiden vonden het erg leuk om zelf op de schaatsen te staan en na een paar rondjes met een rendier-hulpmiddel hadden ze het zo weer te pakken. Ik haalde ondertussen maar een bekertje warme glühwein voor mezelf 😉 De wond bij mijn nichtje werd geplakt en Papa’s Liefste kwam ons na een uurtje weer halen.

Thuis werden we opgewacht door onze huisvriend met een grote pan met boerenkool en worst! Ideaal voor na een rondje schaatsen en de kou buiten. Een andere vriend kwam ook gezellig mee eten. Papa’s Liefste fietste daarna de stad in voor een biertje met zijn vrienden en de meiden en ik hielden een filmavond. Veel heb ik er niet van gezien, want onder mijn warme dekentje viel ik al snel in slaap 😉

Hebben jullie al geschaatst?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.