Tip voor de Kerstvakantie | Mary Poppins Returns

Waar voor mijn meiden geen Kerst voorbij kan gaan, zonder tenminste een keer naar de Grinch te kijken, is voor mij Mary Poppins de ultieme kerstfilm. Toen bekend werd dat er een nieuwe film van Mary Poppings, Mary Poppins Returns deze Kerst in de bioscoop te zien zou zijn, kon ik niet wachten om hem te zien. Tijdens een speciale persvoorstelling, mocht ik hem als één van de eersten in Nederland zien. Heel eerlijk kwam ik een beetje verdeeld de bioscoopzaal weer uit. Nu ik even alles op mij heb kunnen laten inwerken, vertel ik je wat ik er van vond. Daarbij mag ik ook nog een filmpakket verloten, waar ik zelf jaloers op ben.
MARY POPPINS RETURNS

Voor mij is het pas Kerst als ik lekker op de bank met een dekentje naar Mary Poppins heb gekeken. Andere hebben dat misschien met Home Alone of The Sound of Music.

Het Verhaal

Mary Poppins keert terug in de betoverende en compleet nieuwe film. Ze schiet de Banks-familie na een tragische gebeurtenis opnieuw te hulp, samen met Haar vriend Jack, de optimistische lantaarnopsteker, om het plezier en de magie terug te brengen in hun leven. Beleef een magische Kerst met de hele familie en zing en dans mee met Mary Poppins in deze vrolijke en nostalgische musical.

MARY POPPINS RETURNS MARY POPPINS RETURNSIn 1934 introduceerde P.L. Travers voor het eerst de no-nonsens kinderjuffrouw in haar kinderboek “Mary Poppins” aan de wereld. De volgende 7 avonturen van Mary Poppins bleven echter alleen aan het papier toevertrouwd, tot nu toe. Mary Poppins Returns komt voort uit deze aanvullende boekenserie.

MARY POPPINS RETURNS MARY POPPINS RETURNS

De film vindt plaats tijdens de crisis van de jaren dertig, 24 jaar later dan de eerste film. Michael Banks werkt nu voor dezelfde financiële instelling als zijn vader vroeger werkte en woont nog steeds op Cherry Tree Lane 17, nu met zijn drie kinderen, Annabel, John en Georgie en hun huishoudster Ellen. Jane Banks, voortbouwend op haar moeders traditie, voert campagne voor fundamentele arbeidsrechten en biedt een helpende hand aan Michaels gezin. Wanneer de familie een persoonlijk verlies lijdt, keert Mary Poppins op magische wijze weer terug in hun leven en brengt ze met de hulp van Jack weer vreugde en verwondering terug in het huis.

MARY POPPINS RETURNS MARY POPPINS RETURNS

In de film zien we Ben Whishaw als Michael Banks; Emily Mortimer als Jane Banks en Julie Walters als de huishoudster van de Banks, Ellen. De rol van de Banks’ kinderen wordt vertolkt door Pixie Davies, Nathanael Saleh en Joel Dawson, met Colin Firth als William Weatherall Wilkins van Fidelity Fiduciary Bank en Meryl Streep als Mary’s excentrieke nicht, Topsy. Angela Lansbury verschijnt als de Balloon Lady, een dierbaar personage uit de P.L. Travers-boeken, en Dick Van Dyke speelt Mr. Dawes Jr., de gepensioneerde voorzitter van de bank die nu wordt bestuurd door het personage van Firth.

MARY POPPINS RETURNS MARY POPPINS RETURNS

Genre: Musical
Lengte: 130 min.
Kijkwijzer: 6+, angst

Regisseur : Rob Marshall
Cast (OV): Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Ben Whishaw, Emily Mortimer,
Julie Walters, Pixie Davies, Nathanael Saleh, Joel Dawson, Colin Firth en Meryl Streep
Cast (NL): Noortje Herlaar, Stefan de Kogel, Lucie de Lange, Xander van Vledder,
Nathalie van Gent, Lux Parcer, Teddy Ortanca, Viggo Neijs, Frédérique Skuyterman.

MARY POPPINS RETURNS draait vanaf 19 december in de bioscoop in de Nederlands gesproken en originele versie.

Wat vond ik van Mary Poppins Returns?

De film Mary Poppins Returns, is waarschijnlijk de film waar ik in 2018 het meest naar uitgekeken hebt. Misschien daarom ook wel dat ik een beetje verdeeld de bioscoop uitkwam. Het vervolg op de film uit 1964 lijkt in grote lijnen op het eerste deel, de schoornsteenveger Bert is vervangen door Jack de lantaarnopsteker, ipv naar de lachende Oom Albert gaan ze op bezoek bij haar excentrieke nicht, Topsy, laat Maty Poppins de kinderen versteld staan met wat ze allemaal uit haar handtas kan toveren en neemt ze hen mee naar een tekenfilmwereld.

MARRY POPPINS RETURNS MARRY POPPINS RETURNS

De film is grappig, een stuk spannender dan de eerste en zijn de special effects uiteraard spectaculairder. En een beetje zoals je van een goede kerstfilm mag verwachten, wordt je in je hart geraakt. Ik denk dat ik binnen het kwartier al naar mijn zakdoekje aan het zoeken was. Maar ook later in de film rolde er een traan (of 2) langs mijn wang.

MARY POPPINS RETURNS

Misschien ben ik wel te veel verkocht aan de oude film en miste ik de liedjes van toen en het niet-bestaand fantasiewoord Supercalifragilisticexpialidocious. Zeker die laatst had niet misstaan in de film. Ook is Emily Blunt geen Julie Andrews, al zet ze de rol wel mooi neer en kan ze heel goed zingen. Mijn hart maakte een klein sprongetje bij het zien van Dick van Dyke (de oude Bert) en Angela Lansbury (Murder she wrote). Al met al heb ik zeker genoten van de film en neemt hij je voor ruim 2 uur mee en laat je de kou buiten met Kerst vergeten. Een aanrader voor elke Disney-, Mary Poppins- en/of musicalfan, al denk ik wel dat de jeugd van tegenwoordig hem iets te gedateerd zal vinden.

MARRY POPPINS RETURNS

WINACTIE MARY POPPINS RETURNS IS GESLOTEN

Ik mag een pakket verloten met daarin een paar dameshandschoenen, kop-en-schotelset, kleurveranderende notebook en een sjaal.

MARY POPPINS RETURNS sjaalMARY POPPINS RETURNS Kop en schotelMARY POPPINS RETURNS damenshandschoenenMARY POPPINS RETURNS notebook

Gefeliciteerd

winnaar Mary Poppins

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met de andere winactie

Samenwerking

Spread the love

47 thoughts on “Tip voor de Kerstvakantie | Mary Poppins Returns

 • Scrooge en Elf, maar ik vind veel Kerstfilms leuk, zowel comedy als romantische en natuurlijk animatie.
  Leuke actie. Deel 1 van Mary Poppins hebbik meerdere malen gezien.

 • Mijn favoriete kerstfilm blijft toch echt Miracle on 34th street. Een heerlijke ouderwetse kerstfilm. Mijn zoontje kijkt het liefst alle 5 de Home Alone films

 • Xaviera Jamie says:

  The Holiday: Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse vrouw met een altijd druk leven. Iris (Kate Winslet) is een Engelse vrouw die de moed heeft opgegeven in de liefde. Wanneer ze elkaar online (via een site voor woningruil) ontmoeten, besluiten ze voor een periode van twee weken van huis en leven te wisselen. oh zo romantisch en toch spannend!

 • Dat zou superleuk zijn voor de kinderen! Ze kunnen wel wat blijdschap gebruiken na een ongeluk van de oudste met een pony en een boom, het overlijden door een aanrijding van onze lieve 1-jarige kater Lola en de komende ziekenhuisopname van hun papa voor een ms behandeling…zucht..ik ook wel trouwens..

 • Sandy van der Kolk says:

  Mijn favoriete kerstfilm….lastig. Er zijn er meerder zoals ‘It’s a Wonderful Life’ of nog een hele oude ‘Boystown’ (met Mickey Rooney). ‘Home Alone’ deel 1 en 2 horen er ook bij maar ook ‘Sound of Music’ Ik heb niet één favoriet maar meerdere! Ik hou ervan!
  Ik loot heel graag mee voor dit mooie pakket en volg ook via Twitter (beppie125) en Facebook.

 • Mijn favotiete kerstfilm is ANNIE ?

  Niet iedereen in ons gezin was hier blij mee in mijn kindertijd… En ook nu binnen mijn eigen gezin, is mijn vriend hier niet zo blij mee… Maar ik blijf trouw ieder jaar Annie kijken ?

 • Voor mij blijft dat toch The Sound of music!
  Maar ook Annie, alle kerstfilms, scrooge, en kersttekenfilms met de kinderen. Heeeerlijk vind ik deze tijd.

 • Tamara v Bodegom says:

  ik doe dolgraag mee! Als echte Disney-gek ben ik groot fan van Mary Poppins. Mijn lievelings kerstfilm blijft echter Miracle on 34th street… Die vind ik zo speciaal <3 (maar de Muppets Christmas Carol staat op een goeie 2e plek, die vinden mijn kinderen ook leuk hihi)

 • cindy pater says:

  Ohhhh ik doe zo graag mee voor deze waanzinnige film. Dit is een film die op zich al grandioos mooi was en ik hoop zo dat het vervolg ook een stukje geschiedenis word. Wil hem heel graag zien met mijn dochters en moeder

 • Sharon de Ridder says:

  “Love actually” is mijn favoriete kerstfilm, alhoewel “Die hard” ook wel gekeken wordt met kerst bij ons thuis (als de kinderen op bed liggen). Ik heb ook erg uitgekeken naar Mary Poppins!

 • Wat een fantastisch leuke winactie.
  Met onder anderen dat kop en schotel, zo origineel.
  Graag doe ik mee.
  Mijn Favoriete Kerstfilm is ieder jaar weer, The Polar Express met Tom Hanks.
  Daar kijken wij altijd samen met de kleinkinderen in de Kerstvakantie naar. Dat is een traditie geworden in de loop van de jaren.
  Deze film van Mary Poppins moet ik ook aanschaffen, want wie weet volgend jaar.
  Ik volg op Bloglovin en waag een kansje voor die mooie goodies.

 • Geraldo Boshamer says:

  Ik doe graag mee! Mijn favoriete Kerstfilm (ex aequo) is ‘Die Hard’ samen met ‘Home Alone’. Beide brengen een Kerstverhaal op hun eigen manier maar in beide films komt het onderwerp ‘Familie’ goed naar voren.

 • Kim de Jong says:

  Super leuke actie! Ik doe dan ook graag mee. Ik vind The Grinch een leuke Kerstfilm, maar Home Alone moet ook met de Kerstdagen voorbij komen, misschien wel niet echt door de film. Ik weet nog dat wij deze op videoband (voel me echt oud nu) hadden en dat in de reclame altijd de Coca Cola Truck reclame langs kwam. Die vond (en vind) ik zo gaaf!

 • Majonne Twigt says:

  The polar express blijft magisch. Maar ook “Kerstmis met muis” is leuk om met mijn jongste te kijken, allemaal korte verhaaltjes, ik ben alleen bang dat dit het laatste jaar wordt.
  Ik hoef dit pakketje niet perse te winnen, jij mag het zelf houden, mocht mijn naam uit de hoge hoed komen. Heb je trouwens de Mary Poppins collectie van Primark gezien? Zo leuk!!! Daar hebben ze een kussen met “HET woord” erop.

 • Ik doe mee, mijn favoriete kerstfilm is Miracle on 34th Street! Hoop dat de handschoenen in een kleine maat (6) is maar anders weet ik wie ik ermee blij kan maken.

 • Ik doe zeker mee! Mijn favoriete kerstfilm is Drei Haselnüsse für Aschenbrödel. Dit is een film die in Duitsland rond kerst heel populair is en die ik via mijn moeder ken en samen met haar kijk.

 • Chantal den Haan says:

  I’m in! Mijn favoriete Disney film is echt Mary Poppins! ? Maar favoriete kerstfilm blijft onbetwist Home Alone 1!!!?Fingers crossed ?

 • Het is misschien niet zo’n bekende kerstfilm, maar “Blizzard”is toch echt mijn favoriet.
  Ik doe graag mee voor dit filmpakket! Ik ben een echte theeleut en als Mary Poppins fan helemaal weg van het theekopje dat deel uit maakt van de filmgoodies.

 • Mijn nieuwe favoriet is The Princess Switch.
  Ik ben gek op de sfeer in Mary Poppins. Ik moet zeggen dat ik de film als kind toch ook al best wel spannend vond. Zo benieuwd naar de nieuwe versie en de sfeervolle goodies!

 • Joke Dezijn-Oosterling says:

  Wat een gaaf pakket! Ik loot erg graag mee.
  Mijn kids zijn gek op Home Alone en ik kijk ieder jaar naar The Santa Clause met Tim Allen.

 • Adriana de Ruiter says:

  Als kind waren mijn lievelingskerstfilms de Home Alone 1&2 films, later toen ik groot werd was het jaren lang It’s a wonderful life. In 2004 werd het de Polar Express en nu heb ik vorige week the christmas Chronicals van Netflix gezien en nu kan ik niet meer kiezen… Zag dat er een demandkanaal bij gekomen was voor alleen feel good movies, ik zou gráág lid worden van een christmas on demand kanaal! Een soort feel better kanaal waar altijd alles weer goed komt en mensen zelfs als ze slechte dingen doen, goed mogen zijn… 😀

  Ik ben superbenieuwd naar het vervolg van Mary Poppins, magisch en vol liefde… Zou tof zijn!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.