Never a Dull Moment week 47

Weekoverzicht | Never a dull moment week 47 vol kerst en sinterlaas

De meiden hadden een korte week school, want zij hadden maar liefst 2 studiedagen. Gelukkig weer genoeg leuks te doen, zoals de Pietenschool in het Maritiem Museum, Landgoed van Sinterklaas in Duinell en we kwamen al helemaal in de kerstsfeer in het House of Holidays van Amazone en bij de premiere van de film de Grinch. 

Never a Dull Moment week 47

Zondag 18 november

Met de komst van Sinterklaas in het land, gisteren is uitslapen voor ons de komende weekenden geen optie meer. De meiden kunnen natuurlijk niet wachten met het openmaken van hun cadeautjes. De Sint was ze ook dit jaar niet vergeten en dus stonden ze om 7.15 al naast ons bed te dansen.
We hebben daarna ons nog snel wel even omgedraaid en er verder een rustige zondagochtend van gemaakt, waarin veel klusjes die waren blijven liggen.

Tegen borreltijd gingen we naar een cafe in de buurt. Daar hadden we afgesproken met twee van onze zussen. Beide waren zij op vakantie toen de meiden jarig waren. Dus onder het genot van een drankje en een bitterbal, kregen de meiden alsnog hun cadeautjes.

Het was erg gezellig, dus we aten ’s avonds snel nog wat makkelijks en keken het SinterklaasJournaal in de herhaling, waarna de meiden meteen naar bed konden. Ik settelde mij nog even lekker op de bank voor Boer Zoekt Vrouw

Maandag 19 november

Nadat ik de meiden op school had afgezet, fietste ik door naar het ziekenhuis om daar verder te gaan met wat data verwerking. In de pauze fietste ik naar de bekkenbodem fysiotherapeut ivm bekkenklachten. Zij dacht dat mijn bekkenspieren juist te gespannen zijn, wat de kramp in mijn kuit veroorzaakt. Met wat oefeningen en deep needling hoopte zij de spieren wat losser te maken. Laten we hopen dat het helpt.

Gelukkig hoef ik mij deze dagen niet te haasten naar de BSO. Daar kijken ze met z’n allen naar het Sinterklaas Journaal en hoef ik dus niet voor 18.15 mijn hoofd te laten zien.

Misschien niet heel verstandig, maar ik besloot ’s avonds toch wel naar de Pilates les te gaan. Deze keer lag de focus op de beenspieren. Samen met de deep needling was dat best wel een heftig lesje.

Dinsdag 20 november

Vandaag even een dagje thuiswerken. Ik kon zo mooi een beetje vooruitwerken. Deze week hebben de meiden 2 studiedagen en ben ik ook wat avondjes weg. Zeker met de drukte van de feestdagen, heb ik mijn blogtijd dus hard nodig.

Uit school ging Kleine Zus bij een vriendinnetje spelen en bleven Grote Zus en haar vriendinnen wat langer hangen op het schoolplein. Dat gaf mij dus mooi nog wat extra tijd

Woensdag 21 november

Omdat de klas van Kleine Zus vandaag naar het TechnoLab ging, hoefde ik deze woensdagochtend geen leesmoeder te zijn. Na schooltijd was het wel even een puzzel met tijd. Kleine Zus had van 13.20-15.30 een verjaardagsfeestje in de chocoladefabriek bij ons om de hoek.

Grote Zus ging naar de surprise-middag op de BSO. Daarvoor moest ze nog wel de juiste spullen hebben. Voordeel van deze middag is dat ze daar de ruimte hebben en ook veel knutselspullen. Ze wilde een L.O.L. Surprise bal maken en ik ging er een beetje van uit dat ze dan dus ook wel behangerslijm zouden hebben voor de papier-maché. Dit bleek echter niet het geval te zijn, dus had ze alleen de LOL plaatjes voor op de bal geprint en ingekleurd. Nu moeten we als nog thuis aan de slag met lijm en kranten….

’s Avonds moest ik terug naar werk, want ik en mijn collega zouden die avond de informatie avond op werk hosten. We hadden besloten er een Pub Quiz van te maken (de titel van de avond is altijd HDcafe) Ik had de vragen gemaakt en mijn collega had in de keuken gestaan voor de proefronde. Het was erg leuk en de bezoekers konden deze insteek ook erg waarderen.

Donderdag 22 november

Vandaag hadden de meiden een studiedag. Normaal moet ik iedereen om 7.30-7.45 uit bed trekken en nu zat iedereen om 7.15 al aangekleed beneden (en er waren geen schoentjes gezet) Papa’s Liefste ging daarom maar lekker vroeg naar werk. Wij kregen rond 9.30 bezoek van Linda. Grote Zus had haar beloofd te helpen met het LABO voertuigenpakket.

Rond 10.00 gingen we met z’n alle naar de Amazon Pop-Up Store in Amsterdam. Hoewel veel mensen het niet weten, maar in Nederland kun je ook bestellen bij Amazon. In de Pop-Up winkel ‘House of Holidays’ kun je terecht voor inspiratie voor cadeautjes voor de feestdagen. De meiden mochten gelukkig mee, want er was ook speelgoed natuurlijk om mee te spelen.

In de winkel kregen we eerst een inspiratie sessie met Lieke Lamb. Zij nam ons mee langs alle trends van dit moment. Ondertussen kregen we ook nog lekkere hapjes gepresenteerd. Het was erg gezellig en natuurlijk maakte we ook een rondje door de winkel om alle producten goede te bekijken. De meiden waren erg blij met de Goodiebag, want daar zat het nieuwste boek van de Gorgels in en een kerstboek van Boer Boris. Beide populaire bij ons thuis

Op de terugweg lunchte we met Linda bij de La Place en reden daarna door naar haar huis. Maud kon zo nog even verder met haar LABO bouwwerk. Linda haalde haar kinderen ondertussen ook van school en zij speelde de rest van de middag gezellig samen, terwijl wij wat bij kletste. We bleven ook eten en toen zij met haar kinderen naar zwemles ging, zette ze ons af op het station. Toevallig kwam Papa’s Liefste ook net uit werk en kon ons zo weer ophalen op het station.

Vrijdag 23 november

De meiden hadden ook vandaag studiedag, maar ik moest gewoon werken. Daarom bleef Papa’s Liefste een dagje thuis. Niet helemaal thuis, want ’s middags gingen ze samen naar het Maritiem Museum. Daar kun je t/m 5 december meedoen aan de Pietenschool. De meiden moesten de pieten helpen de chocoladeletters te vinden in een van de containers in de haven. Zo leerde ze pakjes inpakken, over de daken lopen en pakes sjouwen. Na afloop kregen ze een Pietendiploma mee naar huis.

Ik had die avond een etentje met een groep dames waarmee ik met de meeste op de middelbare school heb gezeten. Het was een bijzonder gezelschap, want sommige had ik de week er voor nog gezien en andere al 25 jaar niet. Met ene heb ik de brugklas gezeten, de anderen HAVO3 of HAVO4 of ik kende ze van de zeeverkenners of mijn studentenbaan. Het was erg gezellig en we gaan het zeker nog eens doen.

Zaterdag 24 november

De schoenen waren gezet, dus al vroeg hoorde we het gestommel beneden. Nu kwam het wel goed uit, want om 10.00 werden we verwacht in de Pathe Arena. Daar ging de animatie kerstfilm van dit jaar in premiere, de Grinch! Wij kijken met kerst altijd naar de oudere Grinch film met Jim Carrey. Sinds we de trailer van deze film hebben gezien, kijken we al uit naar deze film. Van Universal hadden we van de week al voor ons allemaal een mooie groene muts gekregen. In stijl gingen we dus naar de bioscoop.

Vooraf was er natuurlijk weer een optreden van de KidsDJ en stelde Pip Pellens de Nederlandse stemmencast aan ons voor. Onder andere Carlo Bozhard en Karin Bloemen hebben de stemmen ingesproken.

Het lange wachten op deze film werd zeker wel beloond, want het is echt een leuke film om te gaan zien deze kerst. Met een mooie goodiebag gingen we weer richting de auto

Van de kerstsfeer gingen we terug naar het feest van nu; Sinterklaas. Het attractiepark Duinrell is dit weekend en volgend weekend omgedoopt tot het Landgoed van Sinterklaas. Er was een Pietenparade, het huis van Sinterklaas, overal Pietjes en het SisaSinterklaasconcert met een optreden van Sita en ook Sinterklaas.

We hebben een hele leuke middag gehad. Het was alleen wel heel erg koud. Wel was ik blij dat het uiteindelijk niet is gaan regenen, zoals eerder deze week was voorspelt. We bleven wel totdat het park dichtging, waarna we snel in de auto weer een beetje konden opwarmen.

Thuis kwam onze huisvriend langs om zijn heerlijke andijviestamppot te maken. Helaas kon ik niet blijven om mee te eten, want ik ging bij mijn zus op mijn nichtje passen.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.