Never a Dull Moment week 2

Never a dull moment #2 – MolTalk, buitenshuis werken en weer naar school

Het gewone leven is weer begonnen en we beginnen alweer aardig in het ritme te komen. Ook de goede voornemens gaan steeds een beetje beter. Ik heb mij voorgenomen om deze voornemens/doelen met kleine stapjes te gaan volbrengen en dat lukt aardig. Ik werkte deze week efficiënt buiten de deur, zat om 9.15 al de bioscoop en kwam er achter dat ik maar bar weinig heb onthouden van 2017. Lees je mee?

Never a Dull Moment week 2

Zaterdag 6 januari 2018

Het laatste weekend van de vakantie is aangebroken! We hebben deze week nog geen balletles, dus we doen het lekker rustig aan in de ochtend. Ik werk wat aan mijn blog, maar besluit geen weekoverzicht te plaatsen voor zondag. We hebben een heerlijke vakantieweek gehad en ik heb eigenlijk nog niets opgeschreven en heb door de vakantiestemming ook geen zin om vandaag alles bij te schrijven. De postbode brengt mij een aardig cadeautje van Knab om mij een hart onder de riem te steken bij het in praktijk brengen van mijn goede voornemens.

In de middag had ik mijn mijn zussen afgesproken in mijn vaders huis. We hebben daar eigenlijk sinds zijn overlijden nog weinig gedaan. Ik denk dat het fijn was voor ons allemaal dat we daar in de al drukke decembermaand, we ons daar nog even niet heel druk om hebben gemaakt. Maar we zullen er toch aan moeten geloven en het huis nu op te gaan ruimen. Het blijft raar, dus we hebben alleen nog maar een beetje allemaal rond gerommeld om te bedenken hoe we dat gaan aanpakken. Heel veel tijd hadden wel vandaag verder ook niet, want om 18.00 moesten mijn zus en ik de trein alweer hebben naar Amsterdam.

We hadden zelfs geen tijd om te eten, dus namen we een heerlijk kop erwtensoep op het station mee. In de trein kwamen we eigenlijk bij toeval terecht in dezelfde coupe als mijn collega en haar man. We wisten wel dat zij er zouden zijn, maar in de drukke trein had ik niet gedacht dat we hen ook zouden treffen. Ons eindpunt voor de reis was het Vondel CS, waar de opnames van MolTalk zouden zijn! We zijn allemaal groot fan van het programma en konden dan ook niet wachten op de eerste aflevering van seizoen 18. Voor de gein hadden we meegedaan aan de winactie om aanwezig te mogen zijn bij MolTalk. De verrassing was dus ook groot, toen we (allebei) werden uitgenodigd.

 

Voorafgaande aan MolTalk mochten we natuurlijk eerst de aflevering zien. En wat voor een uitzending! Het was erg leuk om met een grote groep er achter te komen dat alle kandidaat-duo’s in een heel ander land aan dit spel begon! Na de aflevering begon meteen MolTalk en het was erg leuk om erbij te zijn! Waarschijnlijk ben ik ook goed in beeld geweest, want ik kreeg na afloop diverse appjes 😉

Zondag 7 januari 2018

Vandaag was het echt zondag! De meiden speelde lief beneden en wij konden zo wat uitslapen. De meiden waren zelfs zo lief om ons koffie en een zelf gesmeerde boterman in bed te brengen. De laptop bleef vandaag verder lekker dicht en we sloten de vakantie af met een borrel buitenshuis, met natuurlijk een lekker bord met Nachos.

Maandag 8 januari 2018

Nadat we de meiden op school hadden afgezet, gingen Papa’s Liefste en ik samen voor een ontbijtje naar La Place. Miriam van MeerVanMir appte dat ze buitenshuis was gaan werken en kwam daarna gezellig ook deze kant op. Heel gezellig, maar toch ook efficiënt, want na de vakantie moest ik nodig mijn mailbox bijwerken. Dit is ook een van mijn goede voornemens, maar echt lukken wil het nog niet.

We werkte door tot na de lunchen en gingen daarna weer naar huis. Ook thuis kon ik nog wat doen, want ik hoefde de meiden niet van school te halen. Pas tegen 18.00 haalde ik Kleine Zus van de BSO en Grote Zus op bij haar vriendinnetje. Nadat iedereen eten had, haastte ik weer de deur uit, voor mijn sportles. Ook die zijn natuurlijk weer gestart in het nieuwe jaar.

Dinsdag 9 januari 2018

Miriam en ik hadden het goede idee gehad om vandaag samen te gaan shoppen in Den Haag. Maar voordat we de winkels zouden gaan leegkopen, besloten we eerst naar de bioscoop te gaan! Zo zaten we dus om 9.15 met popcorn in een hele lege bioscoopzaal. Er zat nog een ander persoon in de zaal.

Na deze geweldige film (echt een aanrader) gingen we dan toch de stad in en kocht Miriam een paar nieuwe spijkerbroeken. Na ook nog even gezellig geluncht te hebben samen, moest ik toch weer terug naar huis, om op tijd weer op het schoolplein te staan.

Bij de post zat een leuk knutselprojectje van Totum, waar Kleine Zus en ik ons op storten, terwijl Grote Zus en haar vriendinnetje lekker buiten speelde. Nadat ik het voorwerk had gedaan, kon Kleine Zus heer eigen raamstickers maken! Hoe leuk is dat! Wil jij dat ook wel eens proberen, dan komt dat goed uit, want ik mag van Totum 2 setjes weggeven op mijn blog.

Woensdag 10 januari 2018

Ons nieuw ochtendritme begint zijn vruchten af te werpen en hierdoor waren we mooi op tijd klaar om naar school te gaan. Kleine Zus heeft de hele vakantie al een grote wens en dat is zelf met de fiets naar school. Ze is er van overtuigd dat ze kan fietsen, maar de ritjes in de vakantie naar de BSO gingen nog niet helemaal vlekkeloos. Maar omdat we vanochtend de tijd hebben om in een wat langzamer tempo naar school te fietsen, mag ze dan toch zelf op de fiets naar school. Uiteraard is de apentrots!

Ik ben de hele dag aan het werk in het ziekenhuis en we sluiten de dag af met een Nieuwjaarsborrel van de afdeling. Er staan wat grote veranderingen voor het komende jaar op het programma, die ook voor mij als buitenstaander wel van belang zijn. Om die reden blijf ik ook net iets te lang op de borrel met iemand praten, waardoor ik veel te laat op de BSO kom. Met het schaamrood op de kaken haal ik de meiden op. Gelukkig is de juf niet heel erg boos op mij.

Thuis eten we snel wat, want ik moet alweer door naar mijn volgende date. Samen met een aantal collega’s hebben we afgesproken voor de PubQuiz. Helaas hadden we ons niet zo goed voorbereid en al helemaal niet stil gestaan bij het feit dat de quiz wel eens over het afgelopen jaar zou kunnen gaan…

Gelukkig hebben we veel lol en vinden we het niet heel erg om als een-na-laatste (laatste plek was wel een gedeelde plek) te eindigen.

Donderdag 11 januari 2018

Omdat het buiten de deur werken zo goed was bevallen, verkaste ik weer naar La Place. Naast Miriam, schoof ook Linda van Mamaliefde ons aan. Het werkt prima zo, want we worden niet thuis afgeleid door andere bezigheden en bij een vraag krijg je direct antwoord ipv over de WhatsApp. Zo hadden we allemaal weer een productieve ochtend. (fotocredit voor Linda)

Weer thuis had ik zo ook mooi nog even thuis voor wat huishoudelijke zaken en haalde daarna de meiden van school. Kleine Zus had een vriendinnetje te spelen en Grote Zus was bezig met de voorbereiding van haar spreekbeurt. Ze heeft gekozen om deze te houden over haar Youtube held Dylan Haegens (met toestemming van de juf)

’s Avonds ging ik nog een uurtje sporten, waarna ik uitgeput op de bank in slaap viel.

Vrijdag 12 januari 2018

De eerste werkweek van het jaar is alweer bijna voorbij. Maar vandaag dan eerst nog wel een volle werkdag. Om het leed een beetje te verzachten, haalde mijn collega heerlijk warme gevulde koeken voor bij de koffie – bye bye goede voornemens.

’s Avonds heerlijk op de bank gehangen en bijgekomen van deze eerste werkweek

Zaterdag 13 januari 2018

Vandaag was er ook weer gewoon balletles, maar ik ging deze keer niet mee. Ik en Grote Zus werden afgezet bij mijn vaders huis voor een nieuwe opruim ronde. Mijn zus was al bezig in de keuken en mijn zwager haalde alle oude printers uit de studeerkamer was. Ik pakte het Wedgewood servies in, dat ik eigenlijk al van mijn moeder had geërfd, maar altijd nog bij mijn vader in de kast was blijven staan. We hebben flink wat kunnen doen, maar zullen de komende 2 maanden er toch ook nog vaak naar toe moeten om het huis verkoop klaar te krijgen.

Thuis lag er een verrassing in de bus van Denksport in de bus! Voor Grote Zus een boek voor Pixel Art en een Kleuter puzzelboek voor Kleine Zus. Met name de Pixel Art is iets wat de meiden graag doen op de tablet en nu dus ook als kleurboek kunnen doen. De rest van de middag werd er lekker gepuzzeld. Volgende week meer hierover op mijn blog en mag ik deze boekjes ook weggeven.

Ons avondeten werd verzorgd door onze huisvriend. We aten lekker Hollandse Pot met geprakte aardappelen met jus, broccoli met kaassaus en een karbonade. Heerlijke, helemaal omdat ik dat zelf nooit klaarmaak.

Papa’s Liefste had nog een afspraak buiten de deur, dus nadat de kinderen in bed lagen, nestelde ik mijn lekker op de bank met een dekentje, thee en Tony voor een nieuwe aflevering van Wie is de Mol?

Hoe is jouw eerste werkweek van 2018 verlopen, of had je er al eentje opzitten?

Spread the love

32 thoughts on “Never a dull moment #2 – MolTalk, buitenshuis werken en weer naar school

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.