Happy Blue Monday 2018

Happy Blue Monday! | DVD Girls Trip

Mocht je vandaag wakker worden en het liefste meteen weer onder de wol kruipen, dan kan dat kloppen! Vandaag is het namelijk Blue Monday – volgens sommige de meest deprimerende dag van het jaar. De dagen zijn kort, koud en donker, alle feestjes voorbij en de goede voornemens mislukt. Om je vandaag toch een beetje op te vrolijke hebben ik weer een leuke winactie voor je, net als de afgelopen dag. Dus kop op; het word vanzelf weer zomer, feestjes zullen weer gevierd worden en ook zonder goede voornemens kun je er een heel mooi jaar van maken.

Happy Blue Monday 2018

Blue Monday

De term Blue Monday is nog niet zo oud. Het was in 2005 dat de Britse psycholoog Cliff Arnall onderzocht welke dag van het jaar de meeste mensen een dip hadden. Dit deed hij door verschillende oorzaken van depressie samen te vatten in een formule. Hieruit rolde de derde maandag van het jaar.

  • Maandag omdat dit voor vele de minst leuke dag van de week is. Namelijk de dag waarop er na het weekend weer gewerkt moet worden.
  • Januari omdat iedereen de korte, donkere en koude dagen zat is. Maar ook omdat de feest- en vakantie liggen alweer ver achter ons liggen en er meestal ook weinig leuks te doen is in januari
  • De derde week omdat dan de goede voornemens alweer vergeten of mislukt zijn. Dit geeft vaak een gevoel van falen.

\frac{[W + (D-d)] \times T^Q}{M \times N_a}

In de Arnalls formule die staat de W voor het weer, D voor de schulden, d voor het maandelijkse salaris, T voor hoelang geleden het kerst was, Q voor hoe goed men nog de goede voornemens volhoudt, M voor het motivatieniveau en Na voor het gevoel om actie te ondernemen. Allemaal factoren die een behoorlijke invloed op je humeur en stemming kunnen hebben. 

Hoe de formule verder wordt ingevuld is mij niet helemaal duidelijk. Er wordt niet aangegeven wat de eenheden van de variabelen zijn. Hierdoor was er natuurlijk ook wel de nodige kritiek over zijn formule.

Over die derde week is nog wel wat discussi. Is dat de maandag van de derde week of de maandag na de derde week? Sommige zeggen dus dat het 22 januari pas Blue Monday is. Maar omdat voor vele de 22e pay-day is, rijmt dat dus niet de de d in de formule. Voor vele is dat dag dat het salaris wordt gestort zeker de beste dag van de maand.

Winactie Bye Bye Blue Monday #4 is gesloten

Zoals beloofd om er vandaag toch een beetje een leuke dag van te maken, mag ik de DVD van Girls Trip weggeven. Deze komedie bevat alles wat je op Blue Monday kan gebruiken; vakantie, zon, feestjes en veel humor.

  

Vier goede jeugdvriendinnen (Regina Hall, Tiffany Haddish, Jada Pinkett Smith en Queen Latifah) zijn al jaren niet samen op pad geweest, hoog tijd dus voor een Girls Trip! Tijdens hun reisje naar New Orleans wordt er flink gedanst, gedronken, gelachen, geflirt, en gaan ze helemaal los.

Gefeliciteerd 

Spread the love

74 thoughts on “Happy Blue Monday! | DVD Girls Trip

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.