Copy of Bye ByeBlue Monday

Bye Bye Blue Monday #3 | DIY glitter raamstickers

Een van de reden waarom Blue Monday de meest depressieve dag van het jaar is, is omdat iedereen de korte dagen zat is. Als je naar buiten kijkt zie je alleen maar grauwe luchten en weinig kleur in de omgeving. Tijd dus voor wat vrolijkheid op het raam! Vandaag mag ik 2 knutselpakketten van Totum weggeven om je eigen glitter raamstickers te maken. Daar mee vrolijk je in ieder geval je raam mee op.

Bye Bye Blue Monday 3 - DIY Raamstickers

Met het druilerige en koude weer is het altijd een goed idee om lekker te gaan knutselen. Met dit nieuwe pakket van Totum kun je zelf je eigen vlinder- en bloemen raamstickers maken in vrolijke kleuren en met glitters. Dit knutselset is voor de leeftijden 4-12 jaar.

Totum DIY Raamstickers

Inhoud doos

– 6 tubes raamverf
– glitterpoeder
– 1 transparant vel
– 1 vel met overtrekfiguren
– gebruiksaanwijzing

Omdat ik het samen met Kleine Zus wilde gaan maken, heb ik van tevoren de raamstickers eerst getekend. Dit gaat makkelijk door het bijgeleverde vel met de tekeningen van de raamstickers onder het transparante vel te leggen. Om te zorgen dat het niet verschuift, plakte ik de vellen aan elkaar met wat plakband.

Totum DIY Raamstickers

Met de paarse tube raamverf zet je de buitenlijnen op. Het is belangrijk deze tube te gebruiken, wat deze verf laat straks geen licht door. Je moet de lijnen ook dik opzetten, zodat de andere verf er mooi tussen blijft. Het is best wel een secuur werkje en ik weet ook niet of het Grote Zus zelf gelukt was. Zeker aan het einde als de tube raamverf leeg raakt. Ik had maar net genoeg verf voor alle stickers. Nog een reden om dit werk zelf vooraf even te doen, is dat hierna de verf eerst nog 2 uur moet drogen.

Als de buitenste randen opgedroogd zijn, kunnen de raamstickers naar eigen smaak worden ingekleurd. Naast de tube met paarse verf zijn er 5 vrolijke kleuren om uit te kiezen. Kleine Zus ging er driftig mee aan de slag en kleurde haar raamstickers in. Dit ging haar prima zelf af. De enige hulp die ze er bij nodig had, was dat ik na afloop even de verf nog wat beter verdeelde om te zorgen dat er geen lege plekjes zijn. Zo voorkom je dat de sticker straks zwakke plekken heeft en zou kunnen scheuren. Tot slot bestrooide we de stickers rijkelijk met glitters. Hier na moeten de stickers ook weer 24 uur drogen.

Totum DIY Raamstickers

Als de stickers droog zijn, kun je ze van het transparante vel afhalen. Dit heb ik ook zelf gedaan, omdat ze best vast zitten en je ook voorzichtig moet trekken om ze niet stuk te maken. Eenmaal eraf kun je ze op je raam plakken. Door de ingekleurde vlakken schijnt de zon dan vrolijk naar binnen.

Wat vonden wij er van?

Het is een leuk knutselprojectje voor een druilerige woensdag. Ook voor de nog wat jongere kinderen is het goed zelf te doen. Wel is het verstandig om het zelf even voor te bereiden, om het tussentijdse wachten te voorkomen. Wel is er maar net genoeg verf om 1 setje vlinder- en bloemen raamstickers te maken. De stickers plakken daarna goed op het raam, zijn makkelijk verwijderbaar en weer opnieuw ergens te plakken.

Dit setje DIY glitter raamstickers is verkrijgbaar bij onder andere Bol.com voor €6,95

Winactie Bye Bye Blue Monday #3 DIY glitter raamstickers

Voor deze winactie mag ik 2 setjes weggeven om zelf mee aan de slag te gaan. Hieronder staat wat je moet doen om daarop kans te maken.

De winnaars zijn

  • De winnaars zal ik persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Doe ook mee aan de andere winactie en maak kans op
    – Downsizing flimgoodies
    – 
    Health check met fles champagne

Spread the love

58 thoughts on “Bye Bye Blue Monday #3 | DIY glitter raamstickers

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.