Een van de reden waarom Blue Monday de meest depressieve dag van het jaar is, is omdat iedereen de korte dagen zat is. Als je naar buiten kijkt zie je alleen maar grauwe luchten en weinig kleur in de omgeving. Tijd dus voor wat vrolijkheid op het raam! Vandaag mag ik 2 knutselpakketten van Totum weggeven om je eigen glitter raamstickers te maken. Daar mee vrolijk je in ieder geval je raam mee op.

Bye Bye Blue Monday 3 - DIY Raamstickers

Met het druilerige en koude weer is het altijd een goed idee om lekker te gaan knutselen. Met dit nieuwe pakket van Totum kun je zelf je eigen vlinder- en bloemen raamstickers maken in vrolijke kleuren en met glitters. Dit knutselset is voor de leeftijden 4-12 jaar.

Totum DIY Raamstickers

Inhoud doos

– 6 tubes raamverf
– glitterpoeder
– 1 transparant vel
– 1 vel met overtrekfiguren
– gebruiksaanwijzing

Omdat ik het samen met Kleine Zus wilde gaan maken, heb ik van tevoren de raamstickers eerst getekend. Dit gaat makkelijk door het bijgeleverde vel met de tekeningen van de raamstickers onder het transparante vel te leggen. Om te zorgen dat het niet verschuift, plakte ik de vellen aan elkaar met wat plakband.

Totum DIY Raamstickers

Met de paarse tube raamverf zet je de buitenlijnen op. Het is belangrijk deze tube te gebruiken, wat deze verf laat straks geen licht door. Je moet de lijnen ook dik opzetten, zodat de andere verf er mooi tussen blijft. Het is best wel een secuur werkje en ik weet ook niet of het Grote Zus zelf gelukt was. Zeker aan het einde als de tube raamverf leeg raakt. Ik had maar net genoeg verf voor alle stickers. Nog een reden om dit werk zelf vooraf even te doen, is dat hierna de verf eerst nog 2 uur moet drogen.

Als de buitenste randen opgedroogd zijn, kunnen de raamstickers naar eigen smaak worden ingekleurd. Naast de tube met paarse verf zijn er 5 vrolijke kleuren om uit te kiezen. Kleine Zus ging er driftig mee aan de slag en kleurde haar raamstickers in. Dit ging haar prima zelf af. De enige hulp die ze er bij nodig had, was dat ik na afloop even de verf nog wat beter verdeelde om te zorgen dat er geen lege plekjes zijn. Zo voorkom je dat de sticker straks zwakke plekken heeft en zou kunnen scheuren. Tot slot bestrooide we de stickers rijkelijk met glitters. Hier na moeten de stickers ook weer 24 uur drogen.

Totum DIY Raamstickers

Als de stickers droog zijn, kun je ze van het transparante vel afhalen. Dit heb ik ook zelf gedaan, omdat ze best vast zitten en je ook voorzichtig moet trekken om ze niet stuk te maken. Eenmaal eraf kun je ze op je raam plakken. Door de ingekleurde vlakken schijnt de zon dan vrolijk naar binnen.

Wat vonden wij er van?

Het is een leuk knutselprojectje voor een druilerige woensdag. Ook voor de nog wat jongere kinderen is het goed zelf te doen. Wel is het verstandig om het zelf even voor te bereiden, om het tussentijdse wachten te voorkomen. Wel is er maar net genoeg verf om 1 setje vlinder- en bloemen raamstickers te maken. De stickers plakken daarna goed op het raam, zijn makkelijk verwijderbaar en weer opnieuw ergens te plakken.

Dit setje DIY glitter raamstickers is verkrijgbaar bij onder andere Bol.com voor €6,95

Winactie Bye Bye Blue Monday #3 DIY glitter raamstickers

Voor deze winactie mag ik 2 setjes weggeven om zelf mee aan de slag te gaan. Hieronder staat wat je moet doen om daarop kans te maken.

De winnaars zijn

 • De winnaars zal ik persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Doe ook mee aan de andere winactie en maak kans op
  – Downsizing flimgoodies
  – 
  Health check met fles champagne

Spread the love

58 Comments on Bye Bye Blue Monday #3 | DIY glitter raamstickers

 1. Wat een super leuke knutselset hier maken we graag kans op. Ik vind de dieren en de bloemen in onze tuin zo mooi om naar te kijken. Mooi de vogels die bij ons vogelvoer komen eten en de vlinders en mooie bloemen. Heerlijk krijg al zin in de lente en zomer 🙂

 2. Mijn kinderen die aan het spelen zijn in de tuin; dat zie ik graag wanneer ik naar buiten kijk.
  Heerlijk om te zien hoe ze nog kunnen genieten van het schommelen, het klimrekje, ‘cupcakes’ maken van takjes/blaadjes…
  En wanneer het weer te guur is om naar buiten te gaan, lijkt me deze knutselset een leuk alternatief!

 3. ja ik doe graag mee. Zou leuk zijn voor de kindjes hier. Als ik naar buiten kijk zie ik het liefst de bloesems, de bloemetjes, de vlindertjes en de prachtige boom. Maar ook het zonnetje.

 4. Het lijkt me geweldig. Ik zei n9h ik ben 42. Wij hadden vroeger om ons rustig te houden stickers voor op het autoraam. Waar ziij xeze gebleven. Al m9gen ze nu wat stoerder met dino’s of met prinsessen vind ik ook prima. Als je weet waar in zulke kant en klare koop roept U maar 😉. Maar ik doe heel erg graag mee voor deze leuke zelf maak stickers. Ze zien er prachtig uit. Mijn complimenten aan de kinderen. En aan jou ook hoor haha.

 5. Wat ik liefst zie ,in de winter een mooie witte sneeuwlaag, en in de zomer een vrolijk zonneke , vogeltjes die rondvliegen en Mijn kids die vrolijk spelen dn genieten van een mooie zomerse dag 😍 dan geniet deze mama ook

 6. Zomerse uitzichten, daar houden we van. Als we dat deze winter zelf mogen creeeren met deze vrolijke stickerset, dat zou geweldig zijn!!

 7. Zou super zijn. Het liefste zien wij de zon als we naar buiten kijken. Iedereen is dan vrolijker, je ziet meer dieren. 2018 fleurt dan lekker op

 8. De vogeltjes die van de vetbollen snoepen die ik in een struikje voor het grote raam heb gehangen, nadat ik erachter kwam dat onze kat ‘te zwaar’is om effectief een bedreiging voor ze te zijn en het dus niet gemeen is om ze te voeren. 😀
  Vooral het roodborstje vind ik erg leuk om naar te kijken!
  De kat die vol enthousiasme de waterdruppels van de auto van één van onze buren aflikt (en er af en toe afglijdt…) is een goede tweede!
  Raamstickers maken zouden mijn meiden geweldig vinden, al helemaal met glitters!

 9. Wat ik het liefst zie als ik naar buiten kijk. Dat zijn toch echt de kinderen die heerlijk vrolijk aan het buitenspelen zijn en de verschillende dieren die voorbij komen. De katten, honden, vogels, vlinders enz.

 10. leuk, doe graag mee voor mijn kleindochter die graag knutselt en hier zeer blij mee zal zijn
  als ik naar buiten kijk zie ik het liefst de zon, de bloementjes die beginnen te groeien en de kinderen die buiten spelen

 11. Leuke raamstickers te winnen.
  Vinden mijn kleindochters Cool.
  Wat ik het liefste zie als ik naar buiten kijk? Allereerst mooi weer met een zonnetje en mijn vijf kleinkinderen spelend bij mij achter in de tuin met elkaar.
  Ik volg op Bloglovin en waag graag een kansje.

 12. De zon is leukste om te zien. Echt ideaal voor thuis aangezien mijn zusje altijd stickers overal op plakt en deze zijn ideaal. Omdat ze makelijk zijn te verwijderen

 13. Een mooie winterse zonnige dag terwijl de wereld bedekt is met sneeuw.
  Aaaaaah, nouja, hoop doet leven toch?
  Ik doe ook graag mee voor de stickers, ik ben nu wat aan het oefenen met raamtekeningen, maar dat is toch niet helemaal mijn ding 😉 Hee, en glitters zijn altijd goed!

 14. ik zie het liefste onze eigen tuin, wij zijn vorig jaar verhuisd en hebben nu een extra grote tuin waar ik nog elke dag zo van kan genieten! en niet alleen ik , maar ook de kids, die kunnen nu zo fijn buitenspelen!

 15. Ik doe graag mee voor mijn oppaskindjes en mijn werk! Als ik naar buiten kijk dan zie ik het liefste een zonnetje en mensen die daarvan genieten!

 16. Wat een gave raamstickers.😍 En dan kan je ze ook nog eens zelf maken. Superleuk! Ech iets voor mn nichtje Alyssa van 5, zij houdt erg van knutselen en van glitters

  • Wat een gave raamstickers.😍 En dan kan je ze ook nog eens zelf maken. Superleuk! Ech iets voor mn nichtje Alyssa van 5, zij houdt erg van knutselen en van glitters. Als ik naar buiten kijk dan zie ik een vijver en veel bomen. Maar ook vogels en vlinders en soms een regenboog.

 17. als ik naar buiten kijk zie ik het liefst de zon daar word ik superblij van

  doe graag mee voor mijn kleindochter die houdt van glitter spullen

 18. De blauwe regen in bloei… gaat nog wel even duren. Dit is een mooie tijdelijke vervanging voor kleurig uitzicht.
  Lijkt me leuk voor Floor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.