weekoverzicht wk 15

Weekoverzicht | Never a dull moment #15

We hadden een week vol culturele uitstapjes, we bezochten wel 2 keer een museum, zag een van de nieuwste animatiefilms en gingen naar Holiday on Ice. Ook deden we de Paasboodschappen en zaten we bijna zonder chocolade eieren. Mijn goede voornemen deze week was om voor 12 uur in bed te liggen en dat lukte me aardig.

weekoverzicht wk 15

Zondag 9 April 2017

Het was een heerlijk zonnige lentedag, maar toch besloten wij vandaag een museum te bezoeken. Er lagen namelijk kaartjes voor ons klaar in het Spoorwegmuseum, waar de Pinkeltje Dag werd georganiseerd. Want wie dacht dat Pinkeltje alleen nog maar in de boeken bestaat bij oma op zolder, heeft het mis. Er worden namelijk nog steeds nieuwe boeken gemaakt en in het laatste deel beleefd Pinkeltje een spannend avontuur in het Spoorwegmuseum.
De meiden waren er nog niet eerder geweest en vonden het meteen helemaal geweldig, toen ze mochten spieken in de bagage koffers en in de koninklijke trein.

 

We kwamen precies op tijd voor een tekenworkshop van Arne van der Ree, de illustrator van de nieuwe Pinkeltje boeken. Hij leerde ons treinen tekenen uit de losse pols. Na afloop signeerde bij natuurlijk ook onze boeken.

De rest van de dag vermaakte de meiden zich opperbest in dit interactieve museum. Buiten was er een treintje dat rondjes reed, maar ook gingen we naar het theater, een mijnenstadje, een achtbaan en een stimulator. Er was zoveel te doen, dat we net op de tijd nog de trein terug naar Utrecht CS haalde.

 

Maandag 10 April 2017

Maandag word mijn foto-vrije dag. Na een lange dag werken in het ziekenhuis, snel naar huis en de kinderen opgehaald. Met Grote Zus nog even heel goed een paar keer haar spreekbeurt geoefend. Morgen is het haar beurt en gaat ze de klas alles vertellen over Yoga.
Wel nam ik mij deze week voor om de hele week voor 12 uur in bed te liggen. Voor sommige is dat al laat, maar sinds ik ’s avonds mijn blogs schrijf, lig ik er vaak later in. Het lukte mij aardig

Dinsdag 11 April 2017

De ochtend was ik thuis om weer eens even wat troep te ruimen, schoon te maken en mails te beantwoorden. Vroeger dan anders, stond ik weer op het schoolplein, want ik en de meiden moesten naar de tandarts. Grote Zus had al een tijdje een ontsteking bij een van haar kiezen. Helaas konden we niet eerder en anders terecht dan onder schooltijd. De tandarts zag meteen dat er een gaatje in deze kies zat en kon niet anders dan hem te trekken. Gelukkig deed bij dat meteen zonder dat zij de tijd kreeg om er over na te denken. De prikjes van de verdoving deden best wel pijn en ze trok helemaal wit weg. Terwijl de verdoving inwerkte mocht Kleine Zus in de stoel gaan liggen.

 

De tandarts telde snel haar tandjes en bewonderde haar 2 grote mensen tanden, maar liet toen Grote Zus snel weer in de stoel. Met een beetje wikken en wrikken trok hij de kies er in een keer uit. Natuurlijk kreeg ze hem mee in een doosje.

Mijn goede voornemen om voor 12 uur in bed te liggen, mislukte de tweede avond al. Maar als excuus had ik, dat ik gezellig met vriendinnetjes in de stad wat had gedronken. We hadden het dus netjes gehouden en mooi op tijd weer naar huis gegaan, om op tijd in onze bedjes te liggen.

 

Woensdag 12 April 2017

Nadat ik de meiden op school had afgezet, fietste ik door naar het ziekenhuis, waar ik weer een hele dag aan het werk was. De meiden hadden het getroffen, want zij werden door hun vader uit school gehaald en die bakte een hele stapel pannenkoeken voor ze.

’s Avonds had ik mijn cursus Journalistiek Schrijven. Helaas kwam ik drijfnat thuis, want ik had natuurlijk net een mega regenbui op de terugweg.Wel was ik mooi op tijd thuis om nog samen met mijn lief op de bank even te ontspannen en Netflix te kijken. Helaas betekende dit wel dat ik pas ruim na 12.00 in mijn bedje lag. Dit kwam ook deels doordat het Internet thuis haperde en ik mijn blog niet ingepland kreeg.

 

Donderdag 13 April 2017

Vandaag ging ik samen met Lovely Charlotte naar Amsterdam. We hadden een paar uitnodigingen gekregen voor persdagen bij PR-bureau’s. Dit is altijd een leuk manier een kijkje te nemen achter de schermen van een PR-bureau en de nieuwe collecties voor het aankomende seizoen alvast te zien. Op de terugweg reed ik met de trein dwars door de bollenvelden en die zijn nu echt op zijn mooist. Alleen de zon miste een beetje voor een echt mooie foto.

Ik was ruim op tijd terug om de meiden van school te halen.Thuis lag er voor hen beide een pakketje in de bus van KidsPretBox. Dit is de eerste editie van een maandelijkse doos vol knutselprojecten, spelletjes en snack. Deze maand natuurlijk met het thema Pasen. Daar gingen ze natuurlijk meteen mee aan de slag.

In de namiddag hadden we nog een leuk uitje op het programma staan. Het Volkenkunde Museum opende namelijk een nieuwe tentoonstelling; Cool Japan. Een tentoonstelling over de Japanse Kunst, inclusief Pokemon en Hello Kitty. Met die laatste kon je ook op de foto. De meiden vonden het geweldig en keken hun ogen uit. Ze spotte de Pokemons meteen in de tentoonstelling en Espeon (?) en Umbreon.(?) liepen er ook rond.

Vrijdag 14 April 2017

Vandaag is het Goede Vrijdag en konden we een beetje uitslapen. Het was gisteravond best wel een beetje geworden, voordat we weer thuis waren gekomen uit het museum. Maar niet te lang, want om 12.30 werden we verwacht in het kantoor van Warner Bros. in Amsterdam. Voor Mamaliefde mochten we daar de nieuwe film The Boss Baby gaan zien. De tralier hadden we een hele tijd geleden al gezien en de meiden moesten daar al erg om lachen. Omdat het Goede Vrijdag was, was er een special persviewing voor kinderen.

Op Amsterdam CS spraken we af met Loverly Charlotte en haar zoon, want die hadden zich op het laatste moment ook nog aangemeld. We hadden gedacht dat er zeker wel meer mamabloggers en kinderen zouden zijn, maar we waren de enige! Dat betekende een hele bioscoopzaal voor ons alleen. En dan kun je na afloop lekker gek doen voor het grote scherm.De meiden vonden de film super grappig en hebben er van genoten. Na afloop moesten we wel weer snel door met de trein naar Rotterdam. Via mijn werk had ik namelijk gisteren 3 kaartjes gekregen voor Holiday On Ice – Believe. We waren net op tijd voor deze spectaculaire schaatsshow,

Gelukkig werden we door Papa’s Liefste opgehaald met de auto, want we hebben bij elkaar wel genoeg uurtjes in de trein gezeten.

Precies voor 12 uur lag ik in mijn bedje. Het maken van de foto van mijn klok en deze op Instagram te zetten werkt als een goede stok achter de deur. Zo goed zelfs, dat ik zelfs besloot naar bed te gaan, zonder een blog online te zetten Dat heb ik in het afgelopen half jaar niet een keer gedaan. Mijn volgende goede voornemen wordt om meer vooruit te gaan werken voor mijn blog.

Zaterdag 15 April 2017

Na de drukte van de afgelopen dagen, even een regeldagje. We gingen naar ballet, hielpen mijn zus met het verhuizen van wat spullen en deden Paasboodschappen. Hier waren we rijkelijk laat mee, maar voor het Paasontbijt vonden we de meeste spullen met gemak. Alleen de Paaseitjes bleken overal te zijn uitverkocht. De meiden hadden zich erg verheugd op het vinden van de verstopte eitjes, dus dat werd een probleem…

Gelukkig vonden we net op tijd nog 2 laatste mini zakjes Milka Chocolade eitjes ergens boven op een schap. Zo kon ik vlak voor het slapen gaan, toch nog snel even wat Paaseitjes verstoppen. Eigenlijk lag ik al bijna (mooi op tijd) in bed, toen ik er gelukkig nog aan dacht. Niet dat de meiden denken dat de Paashaas langskomt, want daar geloven ze niet in. Kleine Zus vertelde mij namelijk dat de grote mensen dit doen. Dat had de juf haar namelijk vertelt. En out of the blue vulde Grote Zus dit meteen aan dat het zo ook ging met Sinterklaas en de Kerstman…. Blijkbaar had ze mij afgelopen december gezien toen ik kruidnootjes in hun schoenen deed. Wel moest Kleine Zus beloven dit aan niemand vertellen, want het was een geheimpje… Dus…

FIJNE PASEN!!!

Spread the love

One thought on “Weekoverzicht | Never a dull moment #15

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.