Bunny Hop Party

Review | Bunny Hop Party – ideaal voor een natte Paasdag

Het ziet er naar uit dat de Paasdagen wellicht kouder en natter zullen worden dan de kerstdagen. Geen weer dus voor buitenactiviteiten, maar meer om binnen spelletjes te doen. Om wel bij het paas thema te blijven, spelen wij het spel Bunny Hop Party. 

Bunny Hop PartyDe Paasdagen zijn ideaal voor even wat family-time in drukke tijden. Het weer is helaas te koud en nat om voor lange wandelingen naar buiten te gaan. Vandaar dat we lekker thuis bleven en na het paasontbijt de spelletjes te voorschijn haalden. Natuurlijk blijven we wel binnen het Paas thema.

Bunny Hop Party

Al in december bracht de Sint ons al dit spel van Ravensburger en de meiden hebben het al een paar keer met veel plezier gespeeld. Alleen, met z’n twee of met nog meer vriendinnetjes. Dit keer geen bordspel om aan tafel, maar een spel om op de grond te spelen. Dat is wel nodig, want de kids worden flink in beweging gehouden.

Het spel bestaat uit een (elektronische) heuvel, de wortel Bunny Hop, 16 vloerkaarten met daarop de groente- en fruitvriendjes van Bunny, 32 wortels en 6 konijntjes.

Bij het spel is het de bedoeling zoveel mogelijk worteltjes te verdienen. Dit gebeurt in 3 verschillende opdrachten. Om te beginnen kiest iedereen zijn eigen kleur konijntje en zet deze in de konijnenheuvel. In het vakje achter je konijntje kun je al je worteltjes verzamelen.

Alle kaartjes met de groente- en fruitvriendjes worden ondersteboven rondom de heuvel neergelegd. Luister goed naar de opdrachten vanuit de konijnenheuvel. ‘Spring’, ‘dans’ of ‘huppel op één been’ net zo lang totdat de muziek stopt.

Als de muziek gestopt is, moeten de groente- en fruitvriendjes vriendjes van Bunny gevonden worden. Bunny noemt een van zijn vriendjes op een van de kaartjes en deze moet zo snel mogelijk gevonden worden. Om de beurt mogen de kinderen een kaartje omdraaien. Is de juiste kaart gevonden, dan is de eerste wortel verdiend. Ook mag er op de knop van de konijnenheuvel worden gedrukt.

Iedereen, behalve de vinder van de juiste kaart gaat om de heuvel op zijn knieën zitten. Als de wortel omhoog schiet, is het de bedoeling om hem te vangen. Wie dit lukt, verdiend ook een worteltje.

Hierna begint er een nieuwe ronde met eerst bewegen op muziek dan het vriendje vangen en tenslotte de wortel vangen. Als Bunny zegt dat het spel voorbij is, telt iedereen zijn worteltjes en degene met de meeste heeft gewonnen!

1-speler-variantBunny Hop Party 

Het leuke aan dit spel is, dat je het ook in je eentje kan spelen. Onder op de konijnenheuvel, zit de aan en uit knop, maar hierbij kun je ook de 1-speler-modus aan zetten. Het spel is bijna hetzelfde, alleen moet je het groente- of fruitvriendje vinden binnen een bepaalde tijd. Lukt dit, dan krijg je een worteltje en als je Bunny daarna vangt, nog eentje.

Wat vinden wij ervan

De meiden spelen het spel regelmatig, met z’n tweetjes, met meer vriendinnetjes of lekker alleen. Het spel is voor de leeftijdscategorie 4-8 jaar. Maar ik kan me voorstellen dat kinderen van 8 jaar sneller voor een ander spel zullen kiezen. Maar samen met haar jongere zusje doet ze zeker nog wel een rondje gezellig mee.

De meiden hebben altijd veel lol met het dansen, zoeken en vangen. Omdat het op de grond gespeeld wordt, hebben ze ook alle ruimte om lekker te bewegen. Dat is nooit verkeerd. Ook duren de spelletjes niet al te lang, ongeveer 10 minuten. Net lang genoeg voor de spanningsboog en om een nieuwe ronde te beginnen als je niet gewonnen hebt.

Het spel Bunny Hop Party is verkrijgbaar bij oa Bol.com. Er zijn ook meerdere variante verkrijgbaar van dit spel

Spread the love

10 thoughts on “Review | Bunny Hop Party – ideaal voor een natte Paasdag

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.