Weekoverzicht | Never a dull moment week 14 - hulpouder, bitterballen en iets met een injectie

Weekoverzicht | Never a dull moment week 14 – hulpouder, bitterballen en iets met een injectie

Soms is het maar goed dat ik wat minder ben gaan werken, want deze week kon ik op die manier mijzelf zeer verdienstelijk maken als hulpouder op school. Verder stond de week een beetje in het teken van mijn injectie met zenuwblokkade en ging ik naar het bloggersevent Bloggers by Nature bij de Stayokay in Soest. Samen met Miriam gingen we de avond ervoor al die kant op, zodat we lekker aan de bitterballen konden.

Weekoverzicht | Never a dull moment week 14 - hulpouder, bitterballen en iets met een injectie

Zondag 31 maart

Al in de vroegte reden we naar Rotterdam voor de opening van de nieuwe tentoonstelling in het Maritiem Museum Rotterdam, Zeemonsters. Op de tweede verdieping vonden we ze; de Reuzenkrab, Jonas de Walvis. Loch Ness, Kraken en Zeemeerminnen.

Speciaal voor de opening trad Yosian, winnares van de Voice Kids, op. Natuurlijk was er na afloop nog wel even tijd voor een foto.

De tentoonstelling is echt een familietentoonstelling en leuk al voor kinderen vanaf 4 jaar. Het is geen grote tentoonstelling, maar de kinderen vermaken zich op die tweede verdieping ook prima bij de Professor Plonsafdeling en in het grote cruiseschip. Een absolute aanrader dus. Ik vergeet nu bijna nog te vertellen dat er nog een zeemonster is; de schildpad uit het prentenboek Eiland. Deze is trouwens ook te winnen op mijn blog.

Vanuit Rotterdam brachten we Grote Zus naar een feestje en reden wij zelf door naar Brasserie Buitenhuis. Daar had ik met mijn zussen afgesproken voor een borrel en etentje ter ere van mijn vaders verjaardag. Het weer was heerlijk en we konden lange tijd lekker buiten zitten.

Nadat Grote Zus weer was opgehaald, gingen we aan tafel. Zij bestelde wel een erg bijzonder gerecht, namelijk spaghetti met bitterballen. De ballen in de spaghetti vind ze namelijk niet zo lekker, maar bitterballen wel. Gelukkig vond de kok het geen probleem om dit gerecht van de kaart aan te passen voor haar.

Maandag 1 april

1 april… kikker in je bil. Gelukkig ben ik dit jaar de dans ontsprongen en ben ik nergens in getrapt, al heb ik wel een paar mooie verhalen voorbij zien komen. Na de lunch ging Kleine Zus met haar klas naar het theater. Omdat het lastig was genoeg ouders te vinden om alle kinderen te brengen, had Papa’s Liefste thuisgewerkt die ochtend, zodat hij 5 kinderen mee kon nemen in de auto. Gelukkig was er ook nog een plekje voor mij en ging ik gezellig mee.

We mochten helaas zelf niet mee naar binnen, maar we wisten om de hoek van het theater wel een leuk tentje te zitten. Zo konden we lekker in het zonnetje wachten tot dat de voorstelling klaar was en we de kinderen weer op school konden afzetten.

Terwijl Papa’s Liefste de kinderen weer naar de klas bracht, wachtte ik Grote Zus op, want die mocht deze week helpen na school met Klaar-overen

Dinsdag 2 april

Het was weer een heerlijke dag. Kleine Zus moest onder schooltijd naar haar therapie en lekker buiten fietsen was geen straf. Onderweg telden we de eenden op hun nesten en fietsen ook heel dicht langs een zwanennest, waar we de eieren konden tellen.

Uit school kwam er gezellig een vriendinnetje spelen. Samen maakten ze een heel leuke kijkdoos met het knutselpakket dat we hadden gekregen van Nintendo, naar aanleiding van de release van het spel Yoshi’s Crafted World.

Daarna hebben ze zich ook nog prima vermaakt met het wassen van de fietsen in de tuin. Heerlijk zulke handige hulpjes. Vlak voor het vriendinnetje weer werd opgehaald, mochten zo ook nog wel even het spel van Yoshi (demoversie) spelen.

Woensdag 3 april

De dag begon met een halfuurtje meelezen in de klas als Leesmoeder. Daarna mocht ik langskomen in het ziekenhuis op de pijnpoli voor het intakegesprek. Vrijdag gaan ze de zenuwblokkade zetten. Het gesprek duurde niet erg lang en ik was ruim op tijd weer terug om de meiden van school te halen.

Beiden gingen bij een vriend/vriendinnetje spelen, dus zo had ik mooi de middag voor mijzelf. Na mijn eigen lunch en een spelletje op mijn telefoon, was ik eigenlijk zo moe dat ik besloot lekker met een dekentje op de bank te gaan liggen. Zo heb ik heerlijk bijna 2 uur geslapen. Blijkbaar had ik dat nodig.

Donderdag 4 april

Dag 3 als hulpouder deze week. Nu was de klas van Grote Zus aan de beurt. Zij gingen naar het Rijksmuseum van Oudheden waar ze van alles over archeologie gingen leren. In de oproep voor hulpouders had ik gelezen dat we alleen moesten meefietsen. Met mijn hernia moest dat wel lukken. Later bleek ook dat dat we moesten assisteren in het museum. Gelukkig konden ze toch wel veel zelf en kon ik af en toe blijven zitten.

De andere hulpmoeder was mijn overbuurvrouw aka de moeder van Grote Zus haar vriendje. Nadat we de kids weer veilig op school hadden afgezet, besloten wij een kopje koffie te gaan drinken, maar het was zo gezellig dat we ook maar bleven lunchen en nog net op tijd weer op het schoolplein stonden 🙂

Vrijdag 5 april

Vandaag was de grote dag! Ook al zou het zetten van de injectie maar 10 min. duren, spannend vond ik het wel. Bij aankomst in het ziekenhuis werden we in de speciale wachtruimte van de pijnpoli geplaatst. Als de deur open zou gaan, zou ik aan de beurt zijn.

Eenmaal binnen mocht ik op een tafel op mijn buik gaan liggen. Ik hoefde mij niet eens om te kleden. Met een röntgenapparaat werd de juiste plek op mijn rug bepaald voor de naald. Bij het zetten schoot er een heftige elektrische schok van mijn bil maar mijn tenen. Daarna werd er contractvloeistof ingespoten, waarna de verdoving en de corticosteroïden. Fijn is anders, maar het was te doen.

Daarna mocht ik weer plaatsnemen in de wachtruimte. Al snel begon mijn been te tintelen van de verdoving. Deze zorgde er ook voor dat mijn linkerbeen van was leek te worden. Ik kan er enige tijd niet op staan. Toen het weer een beetje ging, mocht ik naar huis, maar werd ik wel in rolstoel naar de uitgang gebracht.

In de auto trok alles weer bij en kon ik ook weer beter lopen. Papa’s Liefste wilde even stoppen bij de Bristol om zijn bestelde schoenen op te halen. Omdat we toch vlakbij de Action waren, haalden we daar ook meteen maar nog wat spulletjes voor het kinderfeestje van Kleine Zus op zondag.

Thuis ging ik toch maar even op de bank liggen. Papa’s Liefste ging naar werk, maar omdat de schoonmaakster en haar broer net binnen kwamen, was ik toch niet meteen helemaal alleen. Wel prettig, omdat je toch niet weet hoe je verder zal reageren op de injectie. Gelukkig ging het verder wel goed.

Op de fiets naar de BSO om Kleine Zus op te halen begon de plek waar ze in mijn rug hadden geprikt toch ook wat pijnlijker te worden. De verdoving was nu toch wel uitgewerkt. Echte verbetering voel ik nog niet, maar volgens de dokter zou dat pas na een week echt merkbaar zijn. Fingers crossed dus nog even.

De meiden gingen gezellig bij hun tante eten, want Papa’s Liefste liep ’s avonds mee met de Singelloop en ik ging met Miriam naar de Stayokay in Soest. Morgen is hier het Bloggers by Nature Event en wij hadden besloten om gezellig vooraf een nachtje te blijven slapen. Zo hoefde we ons ’s ochtends niet te haasten en konden we ’s avonds gezellig aan de bitterballen en (alcoholvrij) bier.

Zaterdag 6 april

Na een heerlijk nachtje, verschenen we rond 9.00 uur in de hal en waren wij zo de eersten die ons voor de dag konden inschrijven. De eerste 25 zouden een extra cadeautje krijgen, naast de goodiebag. Dit bleek het boek Relax Mama te zijn. Een boek dat al jaren om mijn wishlist staat, dus meteen een goed begin.

Na het ontbijt was het tijd voor de eerste sessie. Caroline van Yoast en Kaktussen.nl vertelde ons meer over hoe we onze blogs zo goed mogelijke kunnen optimaliseren (SEO) voor Google. Altijd erg interessant en weer een waslijst van puntjes die ik kan verbeteren op mijn blog.

Daarna was het tijd voor de lunch. Er waren in totaal 65 bloggers gekomen naar dit event, dus er was wel een flinke rij bij het buffet. Met mijn hernia niet echt plezant, maar gelukkig wilde Miriam voor mij in de rij en mocht ik alvast aan tafel gaan zitten. Zo kon ik even gezellig bijkletsen met Ilse van Kreamino, die helemaal uit België gekomen was.

In het uur erna kregen we van LinkPizza en Mamaliefde uitleg over hoe je het beste affilinetlinkjes kunt gebruiken in je blogs. Dit zijn linkjes waarop je kunt klikken als je wat meer wilt weten over een product. De link brengt je dan naar bol.com bijvoorbeeld en mocht je dan iets kopen, dan ontvang ik daar een kleine vergoeding voor. Als je het goed inzet, dan kun je daar zeker een leuk zakcentje aan verdienen, was hun boodschap.

Op het event was er ook een Netwerk Plein waar je kennis kon maken met verschillende bedrijven die graag samenwerken met bloggers. Altijd leuk om een praatje te maken met bekende en nieuwe merken. Helaas waren Miriam en ik iets te lang in gesprek, dat we de tijd vergaten en we onze laatste workshop misten. Maar gelukkig was het erg gezellig op het Netwerk Plein en vermaakten we ons prima, tot dat het tijd was voor de borrel met bitterballen.

Omdat wij thuis hadden geregeld dat de mannen voor het eten van de kinderen zouden zorgen, reden wij na afloop eerst nog even langs Hilversum, om daar gezellig met Amanda, Linda, Ellen en Miriam sushi te gaan eten. Ondanks al die bitterballen, ging dat er best in

Eenmaal thuis gaf ik de meiden nog een kusje in bed en dook er daarna ook lekker zelf in.

Help jij op school vaak mee als hulpouder?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.