weekoverzicht Never a Dull Moment #48

Weekoverzicht | Never a dull moment #48

Jullie hebben het een tijd je zonder het weekoverzicht Never a Dull Moment moeten doen, maar dat kwam omdat mijn leven even stil stond. Vandaag pak ik de draad weer op en vertel ik jullie wat er de afgelopen weken is gebeurt en natuurlijk hoe deze Sinterklaas week er bij ons uit zag. 

weekoverzicht Never a Dull Moment #48

De afgelopen weken

De afgelopen weken is er geen Weekoverzicht | Never a Dull Moment verschenen op mijn blog. In het laatste overzicht eindigde ik met spoed vanuit Burgers’ Zoo naar huis moest, omdat mijn vader opgenomen werd op de IC. Helaas overleed hij de volgende dag. Dit was voor ons allemaal een grote schok en groot verlies. Omdat mijn vader mijn laatste ouder was, moesten mijn zussen en ik de week erna, naast ons verdriet, alles regelen voor zijn uitvaart. Deze was op vrijdag, de enige mooie herfstdag van die week. Ondanks al het verdriet en de grote leegte die achter is gebleven, kijken we er met een goed gevoel.

De week erop heb ik vrij genomen van werk en even de rust genomen. Dit was een erg verstandig besluit. Het was goed om mijn verdriet even de vrijheid te geven, zonder afspraken en ander verplichtingen. Ik heb veel steun gehad van lieve (blog)vriendinnen, collega’s en natuurlijk mijn familie en kleine meiden. Ook voor hen is het verlies van hun opa een groot verdriet. Zij gaan er op hun eigen manier mee om en we hebben de afgelopen weken dat ook nog wel een paar leuke dingen gedaan, zoals een Sinterklaas High Tea bij de HEMA. Een lach en een traan gaan vaak toch hand in hand. Sinds afgelopen maandag ben ik weer gaan werken en pak ik het leven weer op. Vandaar dan ook weer een nieuw weekoverzicht. Wel een dagje later, maar dat is omdat we een heel leuk en druk Sinterklaasweekend achter de rug hebben.

Zondag 26 november

Omdat de Sint die nacht was langs gekomen, stonden de meiden al vroeg bij ons aan bed met cadeautjes. Dat kwam eigenlijk wel goed uit, want we zouden namelijk die ochtend al vroeg naar de film gaan. We waren uitgenodigd door het persbureau Linden & Barbossa om naar de speciale Nick. Jr. Kleuterbios te komen met daarin de nieuwste afleveringen van PAW Patrol, Rusty Rivets en Nella de Ridderprinses. Tijdens de Kleuterbios wordt het licht niet helemaal gedempt en staat de muziek ook minder hard. De meiden vonden het geweldig (ook al is er een geen kleuter meer). Papa’s Liefste keek zijn ogen uit in de lobby van Cinemac Utrecht, waar allerlei Star Wars props uit de film tentoongesteld staan vanwege de Star Wars Identities Exhibition

Na de film waren Papa’s Liefst en de meiden zo lief om mij te vergezellen naar Flavourites Live in Amsterdam. Normaal het uitje van het jaar met mijn lieve vriendinnen, maar helaas lag er eentje met griep in bed en had de andere ook zieke kinderen. Mijn meiden vonden het superleuk om mee te gaan en Papa’s Liefste zocht ergens een tafeltje op en opende zijn laptop, met een bakje koffie.

 

We slaagde goed, alleen deze keer wel met meer spullen voor de meiden dan voor mijzelf. Zo kochten we een tweede Checkpad, raamkrijtstiften, Doppler flessen met hun naam erop, heerlijk chocolade zoenen en Tiger Tribe colouring set voor een vriendinnetje van Kleine Zus. Die had ze bij ons thuis gezien, toen ze kwam spelen en sindsdien staat hij bovenaan haar Sinterklaaslijstje. Natuurlijk liepen we ook even langs bij mijn vriendinnetje van DIY SOAP en liet ik wel mijn haar knippen in de roze bus van b.Pink. Dat was namelijk wel nodig. En natuurlijk gingen de meiden ook nog even op de foto in De Fotobus. Die hadden gelukkig ook wat kerstattributen, zodat ik ook meteen de foto’s voor de kerstkaarten klaar had. Het was dus een zeer geslaagde middag.

We sloten deze zondag af met een borrel en een heerlijk bord Nacho’s en bitter garnituur, terwijl de meiden nog even lekker gingen knutselen. Deze zondag zouden we helaas geen sigarendoosje, WC rollen en de Donald Duck thuis aantreffen. De zondag zullen voortaan toch een stuk eenzamer zijn.

Maandag 27 november

Vandaag ging ik weer aan het werk. Ik zag er behoorlijk tegenop, want nu was het ziekenhuis niet alleen meer de plek waar ik werk. Gelukkig was er maar 1 patiënt vandaag voor het onderzoek en had ik zo even de tijd om al het werk dat was blijven liggen, gedaan te krijgen.

Ik had mij eigenlijk voor genomen om niet te laat op de BSO te zijn om Kleine Zus op te halen, maar helaas was ik er toch pas om 18.03 – Sinterklaas journaal was net begonnen. Dus maar eerst even langs de supermarkt voor het avondeten, want anders zou ik nog zeker 10 minuten moeten wachten, voordat ze mee kwam.Na mijn maandagavond sportuurtje, vond ik dat er ik toch wel een van deze heerlijke zoenen had verdiend.

Dinsdag 28 november

Nadat ik de meiden naar school had gebracht, moest ik meteen door naar de mondhygiënist en de tandarts. Op wat tandsteen na, zag alles er prima uit en fietste ik een uurtje later weer weg op mijn fiets. Omdat we voor de afhandeling van de erfenis nog wat papieren nodig hebben, besloot ik langs het huis van mijn vader te fietsen om daar nog eens te gaan zoeken. We hebben nog niet veel gedaan in zijn huis qua opruimen, dus besloot ik meteen zijn studeerkamer (de meest logische plek voor de papier) alvast een beetje te ordenen, tijdens het zoeken. Ik was van plan maar een uurtje te gaan, maar blijf er totdat ik de meiden uit school moest gaan halen. Veel mooie herinneringen gevonden, maar helaas niet de papier die ik zocht.

Woensdag 29 november

Uit school nam ik wel 2 vriendinnetjes van Kleine Zus mee om te komen spelen. We aten poffertjes (ook al was het eigen Sint Pannekoek) en de meiden speelde verder heel lief samen. Grote Zus ging naar de BSO voor een speciale Surprise Knutsel Middag. Ideaal, want na een paar uurtjes kwam ze terug met een complete surprise! Nu alleen nog maar een gedicht en wij zijn klaar voor 5 december op school.

 

’s Avonds besloot ik toch een weekendje weg te boeken. Dit waren we eigenlijk al van plan geweest, omdat we hadden verwacht dat mijn vader rond deze tijd nog net in of net uit het ziekenhuis zou komen en nog te moe zou zijn om sinterklaas te vieren. We vieren dit namelijk elk jaar uitgebreid met z’n allen en zouden het dit jaar dan op 24 december doen. Na de dood van mijn vader was het er niet meer van gekomen om het weekend te boeken. Nu voelde het wel erg leeg en confronterend om het toch thuis te doen. Niet vieren zou natuurlijk geen optie zijn en kon ik niet verkopen aan mijn kinderen. (lees hier ook waarom mijn verjaardag door ging na het overlijden van mijn moeder), dus boekte ik last minute een Sinterklaas weekend in Port Zélande Center Parcs

Donderdag 30 november

Vandaag een druilerige en rustige dag. Ik werkte wat thuis, deed de nodige huishoudelijke dingen en ging ’s middags koffiedrinken met mijn zussen. We hebben nog veel dingen samen te regelen, maar kunnen het nu nog even rustig aan doen en dat is voor ieders verwerking wel zo prettig. Hopelijk is er volgende week meer duidelijkheid over de erfenis en kunnen we gaan beginnen met het opruimen van het huis. 

’s Avonds moesten ik natuurlijk alles in orde maken voor Pakjesavond. Omdat ik morgen de hele dag moet werken en we daarna eerst gaan schaatsen in Noordwijk Winter Wonderland en daarna doorrijden naar Port Zélande, had ik alleen vanavond nog om alles in te pakken.

Vrijdag 1 december

Nadat we de auto helemaal hadden ingepakt, de meiden op de VSO hadden afgezet ging ik eerst naar werk. Van veel werken kwam het nog niet. Naast mijn al geplande overleggen en client afspraken, kwamen veel collega’s even informeren hoe het met mij ging. Tijdens de lunch was er ook nog een afscheid van een lieve collega. Ze gaat niet echt weg, maar naar een andere locatie. Hierdoor zullen we haar natuurlijk wel veel minder gaan zien en dat is heel jammer.

Uit mijn werk werd ik opgehaald door Papa’s Liefste en de meiden en reden we door naar Noordwijk. Daar is vanaf vandaag Winter Wonderland weer geopend en kun je daar gezellig binnen (lekker warm) schaatsen, spelletjes spelen en heerlijk eten. Samen met een aantal andere mamabloggers werden we de heerlijk in de watten gelegd met hapjes en drankjes, terwijl de meiden lekker rondjes schaatsten en spelletjes speelden. Na afloop kregen we nog 4 kaartjes om te komen schaatsen. Deze kun jij winnen, als je ook wel zin hebt in een middagje schaatsen –> Win kaartjes voor Winter Wonderland

Winter Wonderland 4 Winter Wonderland Noordwijk

Nadat we heerlijk gegeten hadden, reden we door naar Port Zélande, waar we in plaats van een huisje, een heel gezellig appartementje met uitzicht op de haven hadden. Natuurlijk werden de schoentjes gezet en ging iedereen daarna snel lekker slapen. Morgen was het immers pakjesavond en er zouden veel leuke Sint & Piet activiteiten zijn op het park.

Zaterdag 2 december  

Gelukkig hadden de pieten onze schoentjes ook hier gevonden en werden we wakker met voor ons allemaal een cadeautje in de schoen.

Daarna kleden we ons snel aan, want om 9.30 was er een Workshop Schoen zetten in de Kids Klub. Hier knutselde de meiden een mooi schoentje dat ze later in de Sint Cottage mochten zetten. Door het raam hadden de meiden al gezien dat er ook Pietjes bij de Pony’s stonden. Samen met deze pietjes mochten ze een rondje rijden over het park, langs de Sint Cottage. De meiden vonden dat super, maar het was wel erg koud!

De meiden hadden de smaak te pakken en wilde ook graag blijven voor de Wannebe a Piet activiteit. Omdat het dit jaar toch wel een bijzondere Sinterklaas was, mocht dat ook. Ze werden geschminkt als roetpietjes en mochten een chocolade letter en speculaas pop versieren.

Op de terugweg naar ons appartementje liepen we meteen nog even langs de Sint Cottage om even naar binnen te gluren en de schoentjes te zetten. Morgen zouden we dan terug komen om te kijken of er ook wat in zou zitten.

We lunchte thuis even snel een boterham en keken ondertussen naar de film Het Paard van Sinterklaas. Dat hoort natuurlijk ook wel een beetje bij dit feest. We konden hem alleen niet afkijken, want we hadden gehoord dat om 14.00 de Sint en zijn Pieten zouden aankomen in de haven van Port Zélande.

 

Ondanks de mist en de waterkou, waren er heel wat mensen komen kijken naar de intocht. Orry en Rep waren er ook en deelde vlaggetjes uit aan de kinderen. Nadat Sint en zijn Pieten veilig aan wal waren, liepen we met z’n allen aan de Adventure Factory voor een speciale Sint Show. PakjesPiet bleek kwijt, dus was er even paniek. Maar gelukkig was ze snel weer terecht en kon het feest doorgaan.

Eigenlijk wilde de meiden graag nog gaan zwemmen vandaag, maar we besloten toch nog maar even terug te gaan naar ons appartement. Dat bleek een goed besluit, want opeens hoorde we hard geklop op ons slaapkamerraam en voordeur. Daar stond Sinterklaas, met 2 pieten en een zak vol cadeautjes. De meiden waren een beetje bang geweest dat de Sint ons niet zou vinden met pakjesavond, omdat we nu in Center Parcs waren.

  

Er waren heel wat cadeautjes voor ons allemaal en in een rap tempo werd alles uitgepakt. Dit jaar geen gedichten, dus vandaar dat het ook wat sneller ging. We verder allemaal goed verwen en de meiden werden helemaal wild, toen in de laatste pakjes een Hatchimal zat!

Een weekendje Center Parcs is niet compleet zonder bingo! Dus daar sloten we deze Sinterklaas avond mee af. Natuurlijk kreeg Orry hulp van een Pietje. Helaas geen Bingo gewonnen, maar toch meer dan tevreden gingen we daarna allemaal heel snel slapen. Voor zondag stond er ook nog het een en ander op het programma, maar daar vertel ik jullie volgende week meer over.

Spread the love

27 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #48

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.