weekoverzicht -Never a Dull Moment #33

Weekoverzicht | Never a dull moment #33

De laatste week van onze vakantie is alweer voorbij. Lees in dit weekoverzicht alles over onze laatste avonturen in Zweden en Denemarken. Natuurlijk konden we niet naar huis voordat we nog een bezoekje hadden gebracht Legoland. Ook aten we pannenkoeken en reden tussen de wilde dieren. Thuis was het feest, want Papa’s  was jarig!

weekoverzicht -Never a Dull Moment #33

Zondag 13 augustus

Vandaag was alweer onze laatste dag in Zweden. Onderweg naar onze camping hadden we al een paar keer een bordje zien staan van een Bizon Boerderij. Omdat we niet echt plannen voor vandaag hadden, besloten we daar eens een kijkje te gaan nemen. Online had ik gezien dat je om 11.00 mee kon met een safari.

We mochten plaatsnemen in een huifkar met tractor. Aan de zijkant had de boer takken met verse bladeren gebonden om de bizons te lokken. Ondanks het bewolkte weer (en de afgelegen plek van de boerderij) was de kar toch behoorlijk vol geladen. Al snel reden we door het weiland en stonden er om ons heen allemaal enorme bizons. Wat zijn die beesten groot.

 

Het begon flink te regenen en de bizons hadden geen zin om naar de huifkar te komen en blijven rustig op een afstandje van ons grazen. De boer legde wel het een en andere uit over de dieren, maar deed dit helaas alleen in het Zweeds.

Na de safari keken we nog even rond om de boerderij en in de winkel, maar veel was er verder niet te zien. We besloten door te rijden naar Hjo voor de lunch. Gelukkig klaarde het weer daarna op en besloten we nog even te gaan kijken in het stadspark aan de andere kant van de haven. Al snel kwamen we daar een minigolf banen en de meiden wilde heel graag een spelletje spelen.

Ze vonden het superleuk en Kleine Zus heeft de baan misschien zelfs wel 2x afgelopen. Ondanks dat de score dichtbij elkaar lagen, won Papa’s Liefste. Als prijs zou hij trakteren op ijsjes. Maar niet voordat we ook nog even in de speeltuin, een eindje verderop waren geweest. Daar stond een soort draaimolen-wip, die heel hard rondjes kon draaien en op en neer ging. Ik werd al misselijk als ik er naar keken, maar de meiden vonden het geweldig.

Terug in de haven was het tijd voor ijsjes. Er was een ijssalon waar mensen in de rijen stonden, dus dat was een goed teken. Er was heel veel keuze in ijssmaken van gummiberen, drop tot diverse chocolade varianten en verschillende fruitsorbet. Terwijl we likte aan onze heerlijke ijsjes, zaten de musjes om ons heen te wachten op de kruimels van de hoorntjes.

 

Op de camping zelf was er geen zwembad, maar op 1,5 km afstand was er wel een meer met strandje. Omdat het zonnetje nog scheen, besloten we er toch ook nog even een kijkje te gaan nemen. Alleen het ritje door het bos was al prachtig met de paarse heiden er tussendoor.

Het was erg rustig aan met meer en er zat alleen een familie te barbecuen. De meiden wilden wel weten hoe warm (lees koud) het water was. Gelukkig had ik in mijn tas hun zwemkleding zitten. Na even pootje baden, namen ze uiteindelijk toch ook een duik, brrr.

Na een warme douche in ons huisje, gingen de meiden snel naar bed en begonnen wij alvast met inpakken.

Maandag 14 augustus

Bij dit huisje was de eindschoonmaak niet inbegrepen, dus moesten we zelf aan de slag. Bij aankomst hadden we al een meteen een lijstje meegekregen van wat we allemaal moesten doen. De meiden hielpen goed mee, want ze hadden de smaak van het mini-golven te pakken en wilde graag op de camping ook nog een rondje doen.

Natuurlijk was dit zo’n beetje de mooiste dag qua weer van ons verblijf in Zweden en zouden we de rest van de dag in de auto zitten, terug naar Denemarken. Om toch nog even van de zon en frisse lucht te genieten, deden we nog een rondje mini-golf.

Het was ongeveer 2,5 uur rijden naar Göteborg, waar we om 16.00 de boot zouden nemen naar Frederikshavn in Denemarken. De overtocht duurde dik 3 uur, dus zochten we een plekje dichtbij de speelruimte en instaleerde ons in de zitjes daar. Omdat het na aankomst in Denemarken nog eens 2,5 uur rijden was naar ons vakantiepark, aten we aan boord nog een keer Zweedse gehaktballetjes met aardappelpuree.

Bij aankomst in het vakantiepark, was de receptie al gesloten, maar konden we de sleutel en plattegrond van het park ophalen bij de bowlingbaan. Blijkbaar had onze navigatie ons een snelle route gegeven, want toen ik weer naar de auto terugliep, kwam daar een hele kolonie Nederlandse auto’s aan, die waarschijnlijk ook allemaal op de boot hadden gezeten. Nadat de bedden waren op gemaakt, doken we allemaal snel onder de wol.

Dinsdag 15 augustus

Vandaag maar een rustdagje ingelast. We rommelde ’s ochtends een beetje in ons huisje. Het regende buiten, dus veel zin om er op uit te gaan, hadden we ook niet.

Het vakantiepark Dayz Seawest is een Landalpark en heeft dus ook een subtropische zwembad. Omdat we deze vakantie maar weinig hebben gezwommen, moesten we daar natuurlijk wel een kijkje gaan nemen. Het is geen groot zwembad, maar had wel een golfslagbad en 3 glijbanen, waarin je er in eentje met een band naar beneden kon.

 

De meiden vermaakte zich prima en gingen wel 100x van de glijbaan. Ook konden we eindelijk de Vtech camera testen onder water. Helaas bleek na afloop dat het geheugen vol was en er een paar foto’s gemaakt te zijn.

 

Na het zwemmen bleek het buiten hard te regenen en besloten we nog even in het centrum van het park te blijven. Daar was een grote bowlingbaan en dat stond ook nog hoog op het Wishlijstje van de meiden. Door mijn knieklachten had ik het steeds een beetje uitgesteld, maar we besloten deze wens toch ook nog maar in vervulling te laten gaan.

 

Voor de meiden kon er bumpers omhoog en er was een ballenglijbaan. Dit zorgden dat de score dicht op elkaar lag. Ook wel omdat zowel Papa’s Liefste als ik geen ballen leken te kunnen gooien. Op een enkele strike en spare na, verdwenen de meeste ballen in de goot. De pret was er niet minder om.

Terwijl ik in het huisje ging koken, kleurde de meiden hun LEGOland kleurplaat in. Via via op Facebook was ik in contact gekomen met een Nederlandse dame die ik Denemarken woont. Zij stuurde onze deze tekeningen op, die we bij de ingang van LEGOland konden inleveren en de meiden dan geen entree hoefde te betalen. LEGOland is ongeveer even duur als de Disneyland, dus dat was een goede deal. Ik stuurde haar via Messager bovenstaande foto en we raakte zo aan de praat. Zij woont dichtbij het vakantiepark en vertelde dat het strand niet ver bij ons vandaan ook erg mooi was. We besloten daar heen te rijden voor een ijsje.

 

Het was een mooi ritje door het Deense landschap. Het was nog redelijk bewolkt, maar wel droog. Na een flinke klim over de duinen, kwamen we bij het strand aan. In tegenstelling tot het strand bij ons vorige huisje in Denemarken, was dit wel een lang zandstrand, zoals we dat in NL ook gewend zijn. De meiden konden het niet laten om natuurlijk even te gaan pootje baden.

Op de terug weg, sprongen er allemaal kleine kikkertjes over het zandpad en de parkeerplaats. De meiden wisten ze allemaal voor mij aan te wijzen, maar ik wilde liever zo snel mogelijk terug de auto in, brrr. Ook gingen de ijsco-zaakjes net dicht en besloten we een ijsje te eten in het Landalpark. Ingrid (de Nederlandse dame in Denemarken) had vertelt dat het Deense softijs, veel romiger is dan in NL en dat een “lille” ijsje meer dan genoeg was. Ze had gelijkt, het was een reuze ijsje en erg lekker.

Woensdag 16 augustus

De weersvoorspelling waren voor vandaag heel erg goed, dus gingen we al heel vroeg richting LEGOland. Op Instagram had ik gezien dat een andere mamablogger (Mama’s Jungle) de dag ervoor in LEGOland was geweest en zij had ons gezegd vroeg te gaan en achterin het park te beginnen en miniland als laatste te doen, want het was erg druk.

Druk was het zeker en ondanks dat we er om 10.00 waren, waren de rijen voor de kassa’s megalang. Gelukkig werden de tekeningen van de meiden inderdaad ingenomen als toegangskaartjes, dus dat scheelde in de kosten. Ik denk dat dit de langste rij was, van het hele park was, waar we in hebben moeten wachten.

Om achterin het park te komen, moesten we toch ook even door mini-land en hebben we even stil gestaan bij Denemarken (door dat straatje waren we aan het begin van de vakantie door heen gegaan) en Nederland. Achterin het park was een grote Polar achtbaan en pinguïns te zien. De pinguïns zwommen vlak langs het glas. De achtbaan hebben we overgeslagen, want dat durven de meiden niet. Ook de LEGO tempel hebben we links laten liggen, want Grote Zus is opeens bang voor alles wat met Egypte te maken heeft, na het zien van de film Dummie de Mummie…

Bij het kasteel van de ridders wilde ze wel in de rij staan. Op de Instagram account van de Mama’s Jungle hadden de meiden al een paar foto’s van LEGOland gezien, waaronder de draak. Die bleek hier in de kasteelgracht te zwemmen. Tijdens het wachten op dit ritje konden de kinderen lekker spelen met Lego, terwijl de ouders in de rij stonden, heel slim. Ook binnen in het kasteel waren er diverse kasteel scenes, helemaal van lego gemaakt uiteraard.

Dit ritje begon met een tochtje langs nog meer kasteel taferelen en draken, maar eindigde toch ook met een achtbaan. Wij hadden dit van de te voren wel gevraagd aan het begin van de rij, maar tegen de meiden gezegd dat het niet heel hard ging. Ze vond het achteraf dan ook supergaaf en wilde best nog wel een keertje. Maar omdat we mooi op tijd waren voor de stuntshow naast het kasteel, besloten we het maar even te laten.

 

De stuntshow was het verhaal van de prinses die een gouden legoblokje van de koning kreeg, maar deze werd gestolen door de slechterik en in de kasteelgracht werd gegooid. Daarna moesten de wachters het water in duiken op zoek naar het blokje. Uiteindelijk sprong de prinses zelf van de hoogste toren, vond het blokje en versloeg de slechterik. Het was een leuke show en de meiden genoten er van, lekker in het zonnetje en met een boterhammetje. Op advies hadden we die ook maar zelf meegenomen.

 

Verder in het park hadden de meiden nog een gesprekje (in het Nederlands) met een echte prinses en vinden we in Adventureland een hondje dat echt tegen de paal aan plaste. In het Indianendorp mochten de meiden samen met het opperhoofd een broodje roosteren boven het kampvuur.

We liepen verder door Duploland en naar de 4D studio. In Legoland in Duitsland hadden de meiden ook al een 4D LEGOfilm gezien en wilde graag nog een keer. Terwijl we op de voorstelling moesten wachten, kon Papa’s Liefste nog even in een groot LEGO vliegtuig. Helaas bleken we in de Deense film te zitten en echt 4D was hij ook niet. Een beetje een teleurstelling.

 

Er was ook een autopark, waar je rijlessen kon nemen. Kleine Zus was er nog te klein voor, maar Grote Zus mocht wel en we reserveerde (met bijbetaling) een plekje voor haar. Als troost mocht Kleine Zus iets uitzoeken in de grootste LEGO winkel ter wereld.

 

Toen was de dag alweer voorbij en ging het park sluiten. Mini-land sloegen we maar even over, want blijkbaar hadden meer mensen bedacht, omdat voor het laatste te bewaren.

Op de terugweg stopte we nog even bij een Deens Pannenkoekenhuis Kvie Soe aan een mooi meer. Ook dit was weer een goede tip van Ingrid. We hadden mooi uitzicht en er liep ook een pauw langs alle tafeltjes.

 

Zeer moe en voldaan kropen we thuis allemaal onder de wol.

Donderdag 17 augustus

Vandaag was het alweer de laatste dag van de vakantie. We pakte alle tassen nog een keer in en laden de auto vol. Omdat we zouden overnachten in Hamburg, wat slechts 3 uur rijden zou zijn. Besloten we de vakantie af te sluiten in Givskud zoo, de Deense Beekse Bergen. Met de auto reden we langs de giraffen, bokjes, neushoorns en de zebra’s. Bij de eerste stop waren daar ook kamelen, slingerapen en olifanten.

 

Rond 13.00 zouden de gorilla’s worden gevoerd en we waren daar precies op tijd. Op het grasveld zat een grote Silverback al klaar voor zijn appeltjes. Ondanks de verhalen van de verzorgster dat gorilla’s niet agressief zijn en geen ruzie zoeken, was ik erg verbaasd het slootje en het hekje wat tussen de gorilla’s en ons in stonden. De filmpjes van de ontsnapping van Bokito in Blijdorp zie ik nog helder voor ogen.

De safari eindige met een ritje in het leeuwenverblijf. We moesten wel 2x een rondje rijden voordat we ze goed konden zien.

Na nog een keertje plassen, reden we toen toch terug naar huis. Ja huis, want het weer was onderweg zo slecht, dat het geen zin had om nog een dagje in Hamburg te blijven. Papa’s Liefste had uitgerekend dat we iets naar 12 uur thuis zouden zijn, als we doorreden. De gedachten aan ons eigen bedje was erg aantrekkelijk. Natuurlijk stopte we onderweg nog wel even voor een laatste vakantiemaaltijd.

Vrijdag 18 augustus

Heerlijk in onze eigen bedjes werden we weer wakker. Het is was een heerlijke vakantie, maar thuis komen is toch ook altijd weer fijn. Dat vond Oude Poes ook, al bleef ze de hele ochtend demonstratief onder de tafel zitten. We vulde dag dag met opruimen, wassen, nagelslakken (was een cadeautje uit de surprise tas in de auto) en natuurlijk werd alle LEGO weer tevoorschijn gehaald. Na een flinke sortering van de blokjes en de bijbehorende boekjes, kon het Frozen kasteel weer in elkaar gezet worden.

 

Ik laste zelf even een no-internet dagje in. Doordat we gisteren al die uren in de auto hadden gezeten en ik veel met mijn telefoon bezig was geweest, was ik er wel even klaar mee.

’s Middags kwam opa nog even langs. Hij had de afgelopen tijd de poes voor ons eten gegeven en voor de post en plantjes gezorgd. Ook kwam Grote Zus haar vriendje spelen en kookte onze huisvriend voor ons. Wat een heerlijk thuiskomen.

Zaterdag 19 augustus

Ik en de meiden waren alweer vroeg wakker, want de slingers moesten worden opgehangen en cadeautjes ingepakt voor Papa’s Liefste. Hij blies vandaag namelijk 44 kaarsjes uit.

Omdat te vieren gingen we in de stad een lekker taartje eten. Maar eerst reden we door de nieuwe tunnel onder de spoorbaan heen. Hier zijn ze 1,5 jaar mee bezig geweest, waardoor een belangrijke weg voor ons om de stad heen, afgesloten was geweest. Dat het nu weer open is, vond Papa’s Liefste een prima cadeautjes. Nu kan hij ook weer op de fiets naar het kantorenpand, waar hij een workspot heeft.

Het was lekker weer en we liepen nog even over de markt en kochten wat vers fruit. Omdat we verder geen plannen hadden, besloten we om naar Scheveningen te rijden. Het was er lekker druk, want vanavond zou de laatste vuurwerkshow zijn. Natuurlijk bestelde we op het terras een grote kom Nacho’s, omdat Papa’s Liefste (en wij ook) daar het meeste van houdt.

De meiden speelde lekker op het strand, maar als snel kroop Kleine Zus met haar knuffeltje op de stoel naast mij. We zouden het met haar dus niet volhouden tot aan de vuurwerkshow van 21.45. Omdat maandag de scholen ook weer beginnen, besloten we toch maar naar huis te gaan.

Thuis deden we nog snel even een boodschap en daarna kwam de Zus van Papa’s Liefste nog even langs voor zijn verjaardag en aten we nog een taartje. Papa is tenslotte maar een keertje per jaar jarig.

We hebben een heerlijk vakantie gehad en Denemarken en Zweden zijn echte aanraders om op vakantie te gaan. Veel zon hebben we niet gehad, maar we hebben zoveel gezien en gedaan dat we met heel veel plezier terugdenken aan deze tijd. Nu begint het gewone leven weer en gaan we maandag weer naar school. Lees volgende week hoe dat is gegaan.

Ben jij ooit op vakantie geweest in Scandinavië 

Spread the love

16 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #33

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.