Goede voornemens

Nieuw Schooljaar – Nieuwe goede voornemens

Hoera het nieuwe schoolhaar is weer aangebroken! Net als op 1 januari, voelt het als een nieuwe begin en dus ook tijd voor nieuwe voornemens en afspraken. Vanavond tijdens ons laatste vakantiemaaltijd hebben we een paar nieuwe afspraken gemaakt als gezin en zelf heb ik ook nog wel een aantal goede voornemens.

Goede voornemens

Eigenlijk geloof ik nooit zo in goede voornemens, maar om de regelmaat in huis weer terug te brengen na de vakantie, deed ik toch dit vragenrondje aan de eettafel gisteravond. Een nieuw begin geeft een schone lei en dus ook goed moment om samen nieuwe afspraken te maken.

Grote Zus – bijna 9 jaar – gaat naar groep 6

Grote Zus wilde graag beginnen. Ze had er al wel even over nagedacht en wil in het nieuwe schooljaar beter haar huiswerk maken. Op haar vorige rapport was dit het  enige minpuntje. Dit kwam omdat ze vaak haar huiswerk thuis had laten liggen of gewoon in haar tas, maar vergat om aan de meester te geven. Haar oplossing was om haar agenda te gaan gebruiken. Helaas bleek de agenda die ze dacht nog te kunnen gebruiken maar tot juli 2017 te lopen. Morgen dus toch maar de stad in voor een nieuwe agenda.

Huiswerk wordt erg belangrijk dit jaar en daarom zal ze zelf ook beter er voor zorgen dat ze het af heeft. We hebben afgesproken dat ze het doet meteen als ze thuis is. En als ze bij iemand gaat spelen, dan voor het eten. Ze was er erg serieus over, dus dat is een goed begin.

Kleine Zus – bijna 5 jaar – gaat naar groep 2

Voor Kleine Zus nog geen huiswerk, maar toen we haar vroegen wat ze dit jaar zal leren, riep ze meteen rekenen! Vorig jaar wilde ze bij de juf geen werkjes doen, maar ze heeft beloofd het dit jaar wel te gaan doen. Een ander dingetje voor haar is nog steeds op tijd naar de WC gaan. Regelmatig is ze nog net te laat en heeft dan een natte broek. Toevallig las ik een blog bij Mama Schrijft over duidelijker communicatie om natte broeken te voorkomen. Ze had daar wel een punt; in plaats van vragen “moet je plassen” gewoon zeggen “ga plassen” als je ze ziet wiebelen. Natuurlijk zeggen ze altijd nee als je het vraagt, omdat ze lekker aan het spelen zijn. We gaan het nu dus maar eens op deze manier proberen.

Papa’s Liefste – net 44 jaar – terug naar werk

Natuurlijk waren wij ook aan de beurt na de meiden. Het goede voornemen van Papa’s Liefste is om gezonder te gaan eten. Tijdens de vakantie is hij al iets afgevallen zonder dat hij extra heeft gesport of specifiek op zijn eten heeft gelet – het was tenslotte vakantie 😉 Wat hij wel minder heeft gegeten is boterhammen met kaas. Vanaf morgen wordt het dus meer fruit, groenten en water en minder koolhydraten en vet. Als we volgend jaar juni naar New York gaan wil hij minimaal 10 kg minder wegen.

Verder zal hij verantwoordelijk blijven voor het vullen en leeghalen van de vaatwasser en het buiten zetten van de vuilnis (lekker traditioneel)

Mama’s Liefste – bijna 40 jaar – terug naar werk

Toen ik de meiden vroeg wat ik de komende tijd moet verbeteren, riepen ze in koor; het huishouden! Nou dat was dus een duidelijke boodschap, hahaha. Ook op mijn blog heb ik al een aantal keren laten doorschemeren dat dit inderdaad niet mijn sterkste punt is. Ik roep ook al een tijdje dat ik hierbij hulp wil zoeken, maar dat heb ik nog steeds niet gedaan. Daar gaan we dus aan mee aan de slag.

Natuurlijk gaan we allemaal gezonder eten, blijf ik 2x per week sporten en ga ik meer water drinken. Ik wil net als Papa’s Liefste 10 kg lichter zijn als we in NY zijn. Maar voor de trip naar NY moet ook gespaard worden en daarbij word ik in maart ook 40 jaar en dat moet gevierd worden met een feestje. Ik zal daarom ook weer beginnen met het bijhouden van een kasboek. Ik heb gemerkt dat ik dan beter het overzicht hou en aan het einde van de maand ook geld overhou.

Gezamenlijke afspraken

Omdat we goed op dreef waren met het maken van nieuwe afspraken gingen we nog even door. Het ochtendritueel was ook nog wel een puntje om even door te spreken. Deze afspraken hebben we gemaakt

  • Bij het wakker worden, zelf aankleden, tandenpoetsen en natuurlijk plassen
  • De eerste die beneden is laat Oude Poes eerst naar buiten. Ze miauwt namelijk altijd heel hard als er iemand beneden komt omdat ze naar buiten wil. Ook zal ze diegene haar verse brokjes en water geven
  • Voordat er schermpjes aan gaan, eerst eten, haren doen, schoenen, tas en jas pakken.

Ook gaan we de familie planner 2017-2018 weer beter bijhouden. Hierin kunnen we snel zien wie welke afspraken voor de week heeft staan en daar beter rekening mee houden. Dit geeft ook wat meer rust voor iedereen.

Goede voornemens voor mijn blog

Zelf heb ik ook nog een aantal goede voornemens voor mijn blog. Graag wil ik toch weer gaan proberen om wat meer vooruit te werken, zodat ik niet nog ’s avonds laat zit te typen. Dit is nu vaak wel het geval en ik zou eigenlijk vaker op tijd in bed moeten liggen. Doel is dus om voor 12uur in bed te liggen.
Voorwerken betekent ook elke dag het week- en winactie overzicht bijwerken, zodat ik op die dagen ook wat tijd over hou om ’s avonds weer eens te Netflixen.

Wat zijn jouw / jullie goede voornemens
voor het nieuwe schooljaar.

Afbeeldingen afkomstig van Shutterstock

Spread the love

31 thoughts on “Nieuw Schooljaar – Nieuwe goede voornemens

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.