weekoverzicht #31

Weekoverzicht | Never a dull moment #31

In het weekoverzicht van week 31 hebben we veel leuke films gezien in de bioscoop, inclusief de premiere van de Emoji Film (waar Papa’s Liefste de danswedstrijd won en daarmee de Coolste Papa van 2017 werd), had ik behoorlijk last van inpakstress, omdat niet alles liep zoals ik het had gepland. We begonnen onze roadtrip, via Amsterdam, Utrecht naar Hamburg en Denemarken. In Kopenhagen konden de meiden een lang gedroomde wens van hun bucketlist afstrepen. Benieuwd welk dit was, lees gezellig mee.

weekoverzicht #31

Zondag 30 juli 2017

Om 10.00 belde opa al op om te vragen of hij langs mocht komen voor een kopje koffie. Na 4 weken op vakantie te zijn geweest had hij een stapel Donald Ducks voor de meiden en tassen vol lege toiletrollen, eier- en sigarendozen voor de BSO. Ook tijdens zijn afwezigheid had de schoonmaakster op zijn werk WC rollen voor de meiden gespaard. De BSO zal er zeker in deze vakantietijd erg blij mee zijn. Ook wilde hij natuurlijk even met de meiden knuffelen.

’s Middags verloten ik 2 kaartjes voor de film Girls Night Out. Zelf had ik ook 2 kaartjes gekregen en ik had met Miriam afgesproken om samen te gaan. De film draaide al om 19.00, dus bijtijds nam ik de trein naar Den Haag. Miriam zou iets later komen en ik wachtte haar op voor de bioscoop. Tot mijn schrik kwam ze huilend aangelopen. Omdat ze 30 wk zwanger is, had ze de auto genomen en was van de parkeergarage komen lopen, maar halverwege door haar enkel gegaan op de trambaan. Er was niemand geweest die een zwangere vrouw op de grond een handje had gelopen (lees haar verhaal op haar blog). De tranen waren niet alleen van de pijn, maar ook van frustratie. Gelukkig was het een komische film en konden er viel er toch nog wat te lachen die avond.

Maandag 31 juli 2017

Vandaag de laatste dag voor de vakantie. Omdat we pas op woensdag vertrekken, had ik aangegeven vandaag nog te kunnen werken en dat kwam mooi uit. Vandaag kwam de eerste deelnemer na het eerst kwartaal van de studie terug naar het ziekenhuis. Gelukkig verloopt alles erg goed. Omdat de meiden allebei naar de BSO waren, kon ik rustig nog wat andere klussen afmaken voor de vakantie. ’s Avonds kon ik dus ook nog gewoon een lesje Pilatus volgen voordat de vakantie begint.

Dinsdag 1 augustus 2017

Vandaag was het tijd om de tassen van de vakantie te gaan inpakken. Net als vorig jaar besloot ik de kleren van de meiden per dag te verpakken in zakjes. Deze inpakmethode was goed bevallen. Gelukkig had ik hun wassen de afgelopen dagen al gedraaid en was alles schoon. Ik hoefde alleen mijn eigen wassen nog te doen.

Tegen het middaguur waren we goed op weg, toen de postbode aanbelde met een pakketje; 3 kaartjes + goodies van de film Bigfoot Junior. Aangezien we morgen met vakantie gaan en we goed op schema lagen, besloten we vanmiddag nog naar de film te gaan. Ik had gezien dat hij om 15.20 draaide in Den Haag. We namen de bus en de trein en waren ruim op tijd in de bioscoop. De meiden genoten van de film! Binnenkort zal ik hierover meer vertellen en een filmgoodies verloten in een winactie.

 

Na een korte tussenstop bij de Primark 😉 namen we de trein terug naar huis en haalde Papa’s Liefste ons op van het station. Nadat de meiden in bed lagen, kon ik mijn eigen tas in pakken. En toen begon de inpakstress… Papa’s Liefste was vergeten de boodschappen op te halen bij de AH Pick-up Point en mijn was had ik wel in de droger gedaan, maar ik was vergeten deze aan te zetten. Hierdoor kon de volgde was niet in de droger en moest ook de was van Papa’s Liefste nog even wachten, zucht…. Om 3.00 nog maar de wekker gezet om uiteindelijk nog op tijd zijn was in de droger te stoppen. Gelukkig had ik trouwens nog wel wat dingen in huis voor onderweg, maar extra kattenbrokken en grind zal mijn vader zelf moeten halen, als hij op Oude Poes en ons huis past.

Woensdag 2 augustus 2017

De was was op tijd droog en zo als eigenlijk altijd begon Papa’s Liefste pas een paar uur voor vertrek met het inpakken van zijn koffer. Het was een wonder dat wij toch nog op tijd (oké, 10 min te laat) de straat uit reden. De eerste stop was Amsterdam. Wat de meiden namelijk niet wisten, was dat we eerst nog de premiere van de Emoji Film zouden bijwonen! Ze keken al weken uit naar deze film, maar ik had ze moeten teleurstellen dat hij in de bioscoop zou komen als wij al op vakantie waren.

Aangekomen in Amsterdam, zeiden we dat we nog even een nieuwe elektrische tandenborstel voor Papa wilde kopen bij de MediaMarkt. Zo liepen we langs de Pathe Arena, waar er ballonen waren en een rode loper. Op de rode loper stonden de Emoji’s en de stemcast! Natuurlijk wilde de meiden wel even kijken en een beetje teleurgesteld zijn Grote Zus dat het jammer was dat we geen kaartjes hadden… Je kunt je wel voorstellen hoe verrast ze waren, toen ik toch 4 kaartjes uit mijn tas tevoorschijn haalde.

 

Zo verdiende ik de Liefste Moeder titel in een keer. Gelukkig maar, want de titel Zwoelste Moeder 2017 ging aan mijn neus voorbij. Vooraf aan de film draaide Kids DJ namelijk wat plaatjes en riep Marguerita (Marstyle), een andere moeder en mij naar voren voor een danscompetitie. Dit had hij daarvoor ook al gedaan voor de Papa’s en toen ging Papa’s Liefste met deze titel er vandoor 😉

 

Dankjewel lieve Stayokay medewerker, voor het vinden en bewaren over onze Vtech Kidizoom Camera

We vonden de film erg leuk! Na afloop dronken we nog wat met Miriam, die er ook was met haar dochters. Daarna werd het tijd op weer op pad te gaan. Voordat we aan onze roadtrip
Zweeds Gehaktballetjes en Smörrebröd konden beginnen, maken we eerst nog een pitstop in bij de Stayokay in Soest. Na dagen het huis doorzocht naar de Vtech Kidizoom kindervcamera, had ik besloten hen toch maar eens te bellen om te vragen of we hem misschien daar waren vergeten. Dit bleek gelukkig het geval en ze hadden hem voor ons apart gelegd. Omdat Utrecht op de route lag, reden we er meteen langs om hem op te halen.

Daarna reden we vlug door naar Hamburg. We hadden onderweg veel file verwacht omdat we gewaarschuwd waren voor de vele wegwerkzaamheden in Duitsland. Dit veel gelukkig erg mee! Rond etenstijd kwamen we aan. Nadat we hadden ingecheckt in ons hotel, reden we naar het centrum van Hamburg. Sinds we de meiden hadden vertelt dat we zouden overnachten in Hamburg, wilde ze maar een ding, Hamburgers eten.

Via Tripadvisor vond ik het adres van Burgerlich, de Hamburgerplek op nummer 1. Nadat we onze auto hadden geparkeerd, stonden we even na te denken hoe we het best het parkeergeld konden betalen, aangezien we niet de juiste parkeer-app hadden en geen kleingeld. Gelukkig was daar een hele aardige mevrouw die ons haar parkeerkaartje gaf en meteen verteld dat je na 20.00 niet meer hoefde te betalen!

Aangekomen bij Burgerlich was daar nog een verrassing. Niet alleen was er plek, maar elke tafel had schermpjes waarop je je drank en hamburgers kon bestellen, hoe cool 🙂 Helaas zaten er verder geen spelletjes op, want dat hadden de meiden super gevonden natuurlijk. De burgers waren heerlijk en moe en voldaan zochten we daarna ons bedje op.

Donderdag 3 augustus 2017

We stonden al vroeg op, omdat we niet te laat wilde vertrekken. We wilde voor de drukte weg zijn en zo hopelijk de meeste files ontwijken. Gelukkig viel het ook nu reuze mee en kwamen we rond lunchtijd aan bij de veerpont naar Denemarken. We hadden al kaartjes voor de oversteek en mochten daarom de haven binnen rijden op de Vip Lane. Zo stonden we mooi vooraan en mochten als eerste de boot op. De overtocht zou 45 minuten duren en de meiden vermaakte zich prima in de kids playcorner en met hun nieuwe colouring sets van Tiger Tribe

Na de boot was het nog 2 uur rijden naar helemaal de andere kant van dit Deense eiland. Voor ons allemaal was dit de eerste keer in Denemarken. Onze eerste kennismaking via de weg was erg aangenaam. Het is er wijds, met af en toe een rode boerderij of een kleine stad of dorp. We verblijven in het vakantiepark Danland Gilleleje.

 

Dit park ligt pal aan de Noordzee en vanuit ons huisje kun je de zee al bijna zien. We hebben een prachtig huisje, precies wat je in Denemarken verwacht; ruim, licht en erg praktisch ingericht. De meiden hebben samen een kamer, met boven hun bed nog plek voor 2 op opgeklapte stapelbedden. Alles is aanwezig; oven, magnetron, koelkast, diepvries en vaatwasser. Ook is er TV en een DVD speler. Het park heeft overal goede Wifi, dus we kunnen via onze laptops zelfs ook Netflix kijken (wel de Deense, dus geen Nederlands gesproken of ondertiteling)

 

Nadat we een beetje gesetteld waren, gingen we een kijkje nemen op het strand. Het is een vrij kort strand met helder zeewater en veel stenen. Ondanks het bewolkte weer zagen we mensen toch zwemmen. Wij besloten onze kleren aan te houden en de meiden probeerde zo ver mogelijk de stenen in de zee te gooien. Omdat we in de verte de donder al hoorde aankomen, besloten we wat te drinken in het naastgelegen restaurant. Omdat het nu echt met bakken uit de hemel kwam, besloten we ook maar meteen te blijven eten. Al was het alleen al om dat Papa’s Liefste Nachos op de kaart zag staan. Blijkbaar komen hier niet veel niet-deense gasten, want ze hadden geen Engelse menukaart. Geluk spreekt men over het algemeen zeer goed Engels in Denemarken.

Na het eten was het bijna droog en liepen we terug naar ons huisje. De meiden hadden wel wat geslapen in de auto en waren nog niet echt moe. We besloten samen nog een filmpje te kijken op Netflix; Hotel Transylvania. Gelukkig hadden de meiden deze al een paar keer in het Nederlands gezien en begrepen ze hem dus ook prima in het Engels.

Vrijdag 4 augustus 2017

Ik had de meiden beloofd dat ze hun Knutselpost pakket mochten openmaken als het tijdens de vakantie zou regenen. Ze hadden geluk, want toen we allemaal wakker werden, bleek het buiten te regenen. Ze vermaakte zich prima zo en wij konden lekker rustig aan doen. Na 2 dagen rijden was het wel lekker dat even niets hoefde

Na de lunch was het weer een beetje opgeklaard en besloten we de omgeving te gaan verkennen. Papa’s Liefste had op de kaart gezien dat je bij de havenstad Helsingør aan de overkant Zweden kon zien liggen. Bij de haven aangekomen, zagen we ook een groot kasteel, Kronborg genaamd. We besloten een kijkje te gaan nemen. Omdat de entree €18pp (kinderen wel gratis) besloten we er alleen een rondje om heen te lopen.

 

Het weer betrok weer en net op tijd konden we schuilen in een grote hal, waar tijdelijk diverse Street Food Pop-up store waren. We hadden ondertussen ook wel wat trek gekregen. De meiden wilde graag een pannenkoek en wij vonden (ja wel alweer) Nachos en heerlijke Twister Fries. In de zaal naast de eettentjes konden de meiden voetballen en vermaakte zich er prima.

 

Toen het weer droog was reden we weer op huis aan. Daar scheen de zon en we konden heerlijk even buiten zitten bij ons huisje, met een drankje (meegenomen uit NL) en nog een borrelnootje.

Zaterdag 5 Augustus 2017

Vandaag stond een bezoekje aan Kopenhagen op het programma. Vanaf onze huisje is dat een uurtje rijden, dus prima te doen. Online hadden we al tickets gereserveerd voor een Hop-on-Hop-Off bus. We doen dit eigenlijk altijd als we sightseeing gaan doen in een stad. Zeker met kleine kinderen, zie je zo alle belangrijke plekken zonder dat ze klagen over lange afstanden lopen. We parkeerde de auto en stapt op bij halte 1.

We reden de eerste keer helemaal door tot stop 8. Daar konden we namelijk overstappen op de rondvaart. Onderweg kwamen we langs Tivoli, een groot pretpark en vooraan de Workshop van Build-A-Bear. Daar willen de meiden het allerliefste naar toe, maar dat bewaren we tot het einde van de dag. De rondvaart duurde een uur en het is altijd leuk om een stad ook van het water te kunnen bekijken. Halverwege zag we opeens heel veel mensen aan de waterkant staan. Het bleek dat zij allemaal op de foto wilde met de Kleine Zeemeermin.

 

Nu we haar van achteren hebben gezien, reden we na de boottocht door naar stop 12. Vandaar konden we mooi een stukje lopen langs het water. De meiden zijn blij niet te veel te hoeven lopen, maar te lang stil zitten is ook niets. Onderweg kwamen we ook nog een speeltuintje tegen, waar ze ook mochten spelen.

Daarna mengde we ons in de drukte op de kade om een mooie foto van de Kleine Zeemeermin te maken. Ik had verwacht dat ze kleiner was en verder in zee zou liggen. Ik vond het een prima beeld zo, al twijfelde de meiden wel of het een echte zeemeermin is, omdat je aan de voorkant toch duidelijk 2 benen kunt zien en ze ook geen bikini topje aan had 😉 

Na deze stop namen we de laatste bus terug naar het centrum. Onderweg zagen we nog wat kerktorens, mooie huizen en woonboten en belangrijke gebouwen. Veel foto’s heb ik er niet van genomen, maar gewoon lekker om mij heen gekeken

 

Bij stop 1 stapte we weer uit besloten eerst wat te gaan eten en daarna naar de Build-A-Bear Workshop te gaan. De meiden konden niet wachten en hoefde dus ook geen toetje of ijsje na deze keer. Vlak naast de ingang van Trivoli (een groot amusement park in het centrum van Kopenhagen) was de winkel. De meiden werden steeds enthousiaster en drukker. Ze volgen tegenwoordig diverse vloggers en hadden daar al gezien hoe het in deze winkel gaat. Eerst kies je je favoriete knuffel uit en laat je hem vullen door een van de medewerksters. Hierbij mogen de kinderen zelf op het pedaal van het vulautomaat drukken.

 

Vervolgens mogen de meiden een hartje uitzoeken en via een speciale ritueel wordt het hartje gevulde met liefde, een wens en een kus. Daarna gaat het hartje in de knuffel en naait de medewerkster hem dicht. Als je wilt kun je ook nog een apparaatje in je beer doen dat een eigen gekozen of ingesproken boodschap cq geluidje heeft.

 

Vervolgens wordt de knuffel goed verzorgd met een borstelbeurt en kan er een kledingsetje worden uitgekozen (tegen meerprijs uiteraard) Je kan kiezen uit jurkjes, rokjes, shirtjes, schoenen, badjassen, onderbroeken en tal van accessoires. Je kan je voorstellen dat het even wat tijd en onderhandeling kosten voordat het juiste setje was uitgezocht. Bij het afrekenen kregen de meiden ook nog een geboortecertificaat van hun knuffel mee en een mooie doos. Al huppelt liepen ze de winkel uit, terug naar de auto.

Moe maar voldaan, kwamen we dus en doken de meteen meteen, met hun knuffel het bed in. Binnen 10 minuten lagen ze heerlijk en tevree te slapen. Deze ervaring kan weer van hun bucketlist af.

 

Wat staat er bij jou of jouw kind hoog op hun bucketlist?

Lees hier deel 2 van onze vakantie

Spread the love

24 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #31

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.