MamaChallenge #6 Knutselpost

MamaChallenge #6 | Knutselen met de Knutselpost

Knutselen wordt hier in huis altijd graag gedaan. Tekenen, plakken, vouwen, van alles wordt er gedaan. Vlak voordat wij op vakantie gingen viel er bij ons Knutselpost in de bus voor de meiden. Helaas moesten ze wel hun nieuwsgierigheid bedingen totdat we op vakantie waren en er een regendag zou zijn.

MamaChallenge #6 Knutselpost

Omdat wij dit jaar op vakantie zijn in Denemarken, hoefde de meiden niet erg lang te wachten op die regendag. Dag 1 van onze vakantie was het al zover en mocht de Knutselpost worden geopend!

Knutselpost - inhoud

In de doos zaten 3 verschillende knutselsetjes. Blaasstiften, Maak je eigen raket en Magneten maken. De meiden waren meteen enthousiast en verdeelde de taken. Leuk vind ik dat de knutselsetjes zowel voor jongens als meisjes leuk zijn om te maken. De leeftijdscategorie die ik ontving is van 3-7 jr, maar Grote Zus van 8 jaar, vond dat geen enkel probleem en deed gewoon mee.

Blaasstiften

Knutselpost - blaaspennenGrote Zus begon aan de blaasstiften. Het setje bestaat uit 5 blaaspennen, 4 sjablonen en een blokje blanco papier. Door de stiften om te draaien in de houder, kun je aan de achterkant blazen om de inkt eruit te krijgen. Door steeds een aantal velden open te maken van het sjabloon kun je kiezen voor de verschillende kleuren. Voor de zekerheid had ik een plastic zak onder de knutselspullen gelegd, maar die bleef wonderbaarlijk schoon. Met uiterste precisie kleurde Grote Zus alle 4 de sjablonen mooi in. Het resultaat was erg mooi en we hingen ze meteen aan de open haard in ons huisje.

Knutselpost - blaaspennen Knutselpost - blaaspennen

Met wat kindertekeningen aan de muur, werd het meteen ook een stuk huislijker.

Maak je eigen raket

De raket werd door Kleine Zus gemaakt. In het pakketje zat een opblaasraket met rietje, 2x een staartset, stickers en stiften. Heel secuur werden de stickers en een staartstuk ingekleurd. Eigenlijk duurde het allemaal wel wat de lang voor haar, dus begon ze alvast met het opblazen van de raket. Met het bijgeleverde rietje, was dit zo gebeurt. Zodra het buiten maar even droog was, werd de raket natuurlijk meteen uitgeprobeerd. De meiden gooide lekker over, maar de wind was helaas wel een derde speler en nam de raket vaak mee.

  

Magneten Maken

Het laatste project deden we met z’n drietjes. Voor het maken van de magneten zat er in het pakket een stickervel, transparante 3D stickers, zelfplakkend magneetfolie, 2 doorzichtige stenen en een tube lijm. Om de beurt mogen de meiden de sticker kiezen voor op de magneet. Deze moesten we eerst op het zelfklevende magneetfolie plakken en daarover heen de transparante 3D sticker. Hierbij was wel wat hulp nodig, want door de afwijkende vormen van de stickers was het best lastig om deze precies geplakte te krijgen. Dat zowel het magneetfolie als de stickers plakte, hielp niet. Tenslotte waren de 2 rode magneten nog over en daarop plakte we de 2 doorzichtige stenen met lijn. Deze moesten nog wel een uurtje drogen in de zon (die gelukkig weer was gaan schijnen).

Conclusie 

Knutselpost is een leuk pakket met knutselprojecten. Alles wat je nodig hebt zit er in en er is niets wat je er voor in huis nodig hebt. Ideaal dus voor ons op vakantie. De meiden hebben zich er de hele ochtend zoet mee vermaakt. Over het algemeen konden ze het ook heel goed zelf en was er weinig hulp van mij bij nodig. Dit was wel het geval bij de stickers, daar was het lastig om de stickers precies geplakt te krijgen. Ook zijn de staartpunten van de raket nog niet helemaal gekleurd, dus kunnen die op een andere regenachtige dag nog afgemaakt worden. Voor ons was dit dus een zeer geslaagd project!

Knutselpost

Knutselpost is begin 2017 opgericht door twee ondernemende vaders die vinden dat kinderen meer creatief bezig moeten zijn en meer moeten knutselen. Kinderen kijken veel TV, spelen veel computerspellen en brengen veel tijd door met een tablet op schoot. Daar willen we iets aan doen! Om kinderen te leren en te laten ervaren hoe leuk het is om te knutselen en om creatief bezig te zijn, hebben we Knutselpost ontwikkeld. Creatief bezig zijn is goed voor de concentratie, de fantasie, de motoriek, de taalontwikkeling en voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden van kinderen.Tom-en-tess-1

Een knutselpakket van Knutselpost bestaat iedere maand uit 3 leuke creatieve producten. De knutselpakketten worden zorgvuldig samengesteld en afgestemd door de knutsel-specialisten van Totum. Creativiteit, plezier en het stimuleren van fantasie en oplossend vermogen staan hierbij centraal. Alles sluit aan bij de ontwikkeling en leefwereld van de kind(eren). Uren knutselplezier gegarandeerd!

Een pakket kost €15,95 en wordt maandelijks verstuurd. Elke pakket bevat 3 uitdagende projecten. Je bepaald zelf hoelang je meedoet en opzeggen kan eenvoudig online. Je betaald pas voor je pakket nadat je deze hebt ontvangen. Meer info vind je hier

Mamachallenge 2017 - Knutselen

MamaChallenge 2017

Je hoeft niet op vakantie om je kinderen een leuke zomervakantie te geven! De komende weken zul je verschillende zomerchallenges terugvinden op Mama’s Liefste. Deze uitdagingen kunnen je wellicht inspiratie geven om ook te gaan doen deze zomervakantie. De challenges voor dit jaar zijn:

Waterpret Knutselen
Gratis uitstapje Picknicken
Leukste speeltuintjes uit de wijk Zomerse OOTD Picknicken
Me-time Recept ijs of recept fruitwater
Het regent! Pimp je tuin of pimp je balkon

 

Niet alleen wij gaat de uitdagingen aan, maar ook vele andere Mamabloggers. Benieuwd hoe de andere Mamabloggers deze uitdaging invullen? Vind hun blogs via de onderstaande links

Take50 Lifestyle Kimberley Mama Minke
Kaboutertuin blogt Batboy Met Mirjam
Fatimama Mijn Kind kan de Was doen Monique van Bokkum
Miz Flurry Go or No Go Unicorns and Fairytales
Blond en Bruin Lodi Blogt Volgmama
Kreanimo Maaike Schrijf Top Veusteveul
Janske MammieMammie Meisje Eigenwijsje
Juliaflynn Marstyle Glim
Good Girls Company Marieke Blogt Kijk Mama
Joy from Joyce Mama’s met Thee Roelina
Mama Kletst By Jon Roxxy 84
Mommy Loves Pink Mamalou Blogt Saskia’s Wereld
Krachtige Moeders Je Kindje doet het zo Life by Xenia
Gewoon Wij Lotus Writings

 

Wil je ook mee doen? Dat kan! Word lid van de facebookgroep MamaChallenge 2017. Hierin kun jij ook je uitgevoerde challenges delen met ons delen. Ben je nu geen blogger bent, laat dan een foto en beschrijving achter. Op deze manier kunnen we elkaar inspireren en inspiratie opdoen!

Welke knutsels vinden jouw kinderen leuk om te doen?

Flow Nidal rookmelders voor op de kinderkamer

Spread the love

18 thoughts on “MamaChallenge #6 | Knutselen met de Knutselpost

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.