Weekoverzicht Never a Dull Moment #26

Weekoverzicht | Never a dull moment #27

De laatste week voor de schoolvakantie, was weer een lekker drukke week met tegenvallers, maar zeker ook veel leuke momenten. Zo gingen we zwemen in het nieuwe zwemgedeelte in Duinrell en mochten we naar de nieuwe musical van Zoë en Silos in Burger’s Zoo.

Weekoverzicht Never a Dull Moment #26

Zondag 2 juli 2017

We werden wakker in ons huisje in de Eemhof. Na de gezellige dag van gisteren en alle het zwemmen, sliep iedereen lekker uit en hadden we een rustige start van de dag. Het uitzicht met het water en de slapende eendjes is erg aangenaam.

Nadat iedereen was gedoucht en aangekleden, fietste we naar de supermarkt voor wat boodschappen voor ons brunch. Gelukkig was het weer wat opgeknapt en zag ik nu eens het pleintje in de Eemhof bij zonneschijn. Ik ben hier tot nu toe alleen in de winter geweest en dan lag het pleintje er een beetje verlaten bij. Nu zaten er gezellig mensen op de terrasjes.

Na dat we hadden gegeten, pakte we onze spullen om natuurlijk te gaan zwemmen. Aan het einde van de middag hadden we meiden op gegeven voor I Wanne Be a Topmodel. Terwijl zij geschminkt werden en een mooie jurk aankregen, zaten wij even samen rustig op het terras, te genieten van de zon. Na afloop was er een heuse catwalk. Daarna was het ook tijd voor de Orry & Friends Bingo, een traditie tijdens een vakantie in Centre Parcs. Helaas geen prijs, maar de pret was er niet minder om.

We hadden besloten om nog in de Eemhof te blijven eten, voordat we naar weer naar huis zouden rijden. Maar voordat we naar het restaurant zouden gaan, stopte we nog even bij de kinderboerderij om de geitjes te aaien.

Na onze gezellige avond in de pizzeria van Nonna, gingen we vandaag naar Fuego, Adventure Grill. We werden ontvangen bij de deur en kregen een schatkaart mee zodat we onze tafel konden vinden, met een pakje popcorn als proviand. De meiden vonden dat natuurlijk erg spannend. Het restaurant is ingericht als een oude Aztekentempel. De meiden vonden dat superspannend en hadden al snel vriendinnetjes gevonden waarmee ze op schattenjacht gingen.

 

Natuurlijk mochten ze ook weer zelf hun ijsje maken. Toen deze op was, was het ook wel tijd om onze spullen te pakken en naar huis te rijden. Morgen zou de wekker gewoon weer gaan en de laatste schoolweek starten.

Maandag 3 juli 2017

De maandag begon met teleurstellingen. De brug over het kanaal was defect en stond al sinds vrijdagavond omhoog. Dat betekende omfietsten…. Ook waren de slippers van Kleine Zus nog steeds niet boven water gekomen. Vorige week had ze ze uit gedaan bij de zandbak en daarna waren ze verdwenen. Ik maakt een opsporingsbericht voor de juf, wie weet helpt het

 

Ik hoefde niet in het ziekenhuis te werken, dus ging nadat ik de meiden op school had afgezet terug naar huis. Meestal laat ik, bij mooi wee,r de deur van de keuken open. Opeens hoorde ik iets in de keuken. Toen ik ging kijken stond daar ineens een enorme haan in de keuken! Al snel vond hij de bakjes kattenvoer en begon er rustig in de pikken. Ik schrok me een hoedjes. Gelukkig liet de haan zich weer rustig naar buiten leiden en bleef vervolgens de hele dag voor de deur zitten dutten. En zo af en toe liet hij ook flink van zich horen.

 

Dinsdag 4 juli 2017

De ochtend begon al vroeg door het gekukkel van onze nieuwe buurtbewoner (5.30). Ook was de brug nog steeds niet gemaakt en moesten we weer een stuk omrijden. Ik had het al voorzien en had mijn laptop meegenomen. Vandaag zou ik voor Kidsproof Leiden een bakfiets klaarzetten voor hun fotoshoot van morgen. Ze wilde graag een houten bakfiets en deze kon ik lenen van een vriendin (ik heb zelf een Cabby). Mijn vriendin was alleen pas na de lunch thuis, dus vond ik een mooi plekje op een terrasje in de stad.

Net toen mijn laptopbatterij leeg was, was het tijd om bij haar langs te gaan. We dronken nog even gezellig koffie en toen bracht ik de bakfiets naar de afgesproken plek en fietste ik weer naar school om de meiden op te halen. De staat was al aardig in rep en roer over de haan en niemand wist van wie hij was. Die avond kwam er een vriend langs en hij wist de haan te vangen. In de kastenmand hebben we hem toen naar het natuurgebied naast ons huis gebracht en hem daar weer los gelaten. Daar kan hij lekker scharrelen en horen wij hem niet meer.

 

Woensdag 5 juli 2017

Vandaag een spannende dag, want Grote Zus haar verkering, de overbuurjongen, zou vandaag voor het eerst komen kijken bij haar op school. Na de vakantie komt hij bij haar in de klas. Nu konden ze samen fietsen naar school. De slippers waren nog steeds niet terecht en met de naderende vakantie, begon de tijd toch te dringen. De juf had de foto aan de deur gehangen, in de hoop dat iemand ze zou vinden.

Uit school hadden we een beetje haast, want we mochten in Duinrell het nieuwe zwemparadijs Playa openen. Omdat er met de bus er niet op tijd zouden zijn, besloten we te gaan fietsen. Het is vanaf school ongeveer 35min fietsen, volgens Google Maps. Maar door de kleinere bandjes van de fiets van Grote Zus, deden we er wel een beetje langer over. Gelukkig waren we net op tijd.

Nadat we ons hadden omgekleed, moesten we nog wel een tijdje wachten voordat we het zwembad in mochten. Samen met nog een heleboel ander kinderen, mochten de meiden bij de opening van het zwembad met zijn alle het water in rennen en van de glijbanen glijden. Met een grote knap, confetti uit de lucht en het vallen van een doek op de eerste verdieping, werd het bad geopend.

De meiden van vond het fantastisch en genoten van de nieuwe glijbanen en het speciale bad voor de kinderen van 0-4 jaar. Natuurlijk zijn ook de Lazy River en het golfslagbad uit geprobeerd. De andere 12 (!) glijbanen waren nog een beetje te hoog en te eng voor de meiden. Die doen we over een paar jaar wel weer.

Na een paar uur spetteren, besloten we ook nog even in Duinrell zelf te gaan kijken. Het was heerlijk weer en de meiden speelde lekker in de speeltuin met daar ook een nieuwe glijbaan. Rond 18.00 gingen we naar het pannenkoekenhuisje naar Duinrell. Daar hadden we afgesproken met Papa’s Liefste. Hij zou de meiden en de fiets van Grote Zus weer mee naar huis nemen

Mijn fiets paste er niet meer bij, dus fietste ik zelf terug naar de stad. Nu was het inderdaad een halfuurtje. Onderweg fietste ik door de landschappen en kwam zowaar een ooievaar tegen.

Ik ging alleen nog niet naar huis, want ik had met collega’s afgesproken voor een pubquiz. Altijd gegarandeerde een gezellige avond. We werden uiteindelijk 8e van de 13, maar gingen toch met de hoofdprijs naar huis. Onze buren wonen deze, maar de mannen hadden liever bier dan een Gin Tonic 😉

Donderdag 6 juli 2017

Ik kon gelukkig een beetje rustig aan doen, want laat was het niet geworden gisteren, maar de wijntjes hadden mij goed gesmaakt. Goed nieuws was dat de brug weer naar beneden was. Om 15.00 ging de school uit en begon daarmee de zomervakantie voor de meiden!

Om dit te vieren gingen we naar stad, maar eerst moest ik nog even naar de fysio, voor nieuwe tape op mijn knie en oefeningen. Daarna hadden we een afspraak in het stadhuis voor de aanvraag van een nieuw paspoort voor Grote Zus. Nu hadden we wel alle papieren bij ons en was het zo geregeld. Ik moest ook de bakfiets nog terugbrengen, maar daarvoor hadden we wel even tijd voor nieuwe zomerjurken in de sale en een unicorn ijsje.

Thuis gekomen heb ik snel wat te eten gemaakt voor de meiden en zelf een banaan genomen. Ik moest nog sporten en dat doe ik liever niet op een volle maag. Na afloop pufte ik op de bank lekker uit met een maaltijdsalade.

Vrijdag 7 juli 2017

Vandaag was het een gewone werkdag en sloten wij die af met een gezellige BBQ thuis, omdat het begin van de vakantie te vieren. ’s Avonds ontving ik een appje van een moeder uit de klas van Kleine Zus. Uit de gevonden voorwerpenbak waren toch haar slippers tevoorschijn gekomen! Deze zou ze morgen wel even langs komen brengen, hoera!

Zaterdag 8 juli

Toen Papa’s Liefste zijn kopje koffie buiten zat te drinken, riep hij ons opeens. Op de hoek van de straat zal een heel klein baby konijntje te knabbelen aan het gras tussen de tegels. Na het bezoek van de haan hebben we een nieuwe stadbewoner. In de 2 jaar dat we hier nu wonen, had ik nog niet eerder een konijntje gezien. Het begint hier echt te lijken op een kinderboerderij

Op Facebook had ik voorbij zien komen, dat als je vandaag met je rapport naar de Intertoys liet zien, je een cadeautje kreeg. Het rapport van Grote Zus werd serieus goed bekeken door de dames, waarna Grote Zus mocht grabbelen. Omdat Kleine Zus nog geen rapport krijgt, mocht ze ook grabbelen voor deze keer.

Hierna reden we door naar Burger’s Zoo. Daar zou vandaag de nieuwe musical van Zoë en Silos van start gaan. In een speciale blacklight musical nemen zij ons mee naar de mangrove. T/m 27 augustus zal deze musical op meerdere momenten per dag te zien zijn in Burger’s Zoo.

 

Na de musical hadden we nog genoeg tijd om de rest van de dag door Burger’s Zoo te lopen en beestjes te kijken. Het was al weer heel wat jaren geleden dat ik er was geweest en er was veel veranderd. Vanaf volgende week gaat ook de nieuwe Mangroeve open. Helaas was nu nog niet klaar en zullen we dus nog eens moeten terug komen.

 

 

We bleven tot sluitingstijd en reden daarna weer naar huis. Onderweg stopte we bij het klasgenootje van Kleine Zus voor de slippers. Omdat zij vandaag op vakantie gingen, was het niet gelukt om de slippers te komen brengen. Ze had ze in een plastic tasje voor ons in de tuin achter gelaten, dus konden we ze zo ophalen. Ik had niets gezegd tegen Kleine Zus, dus voor haar was het een grote verrassing. Daar hield het niet bij op, want thuis stond er ook een groot pakket op haar te wachten, maar daarover later meer.

Wat was jouwe aangename verrassing deze week?

Spread the love

18 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #27

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.